Wysłany: 2004-03-21, 09:23 sprężyny tył i wrzucenie felg
Mam problem z wstawieniem felg na tył. Felgi są o szerokości 9cali i na seryjnych sprężynach i amortyzatorach opony trą o nadkola. Wiem że trzeba bedzie je popodginac od srodka ale to chyba nie wystarczy... co ewentualnie zrobic ze sprezynami? Czy da sie z tych niskich ale miekkich zrobic twarde? Chodzi mi o to czy podgrzanie ich palnikiem spowoduje ze beda twardsze? Albo gdzie dostałbym jakies twardsze sprezyny na tył? Albo macie jekies inne pomysły?
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-03-21, 10:03
A jakie masz opony??
Ja mam u siebie z tyłu 9 cali naciagniete na to opony 215/45/16 podgiete ranty i juz nie trze.
Tylko ze auto prawie wcale nie ma ugiecia.
Ale moj koles mial podobny myk w hondzie del sol i włozylismy takie gumy miedzy zwoje i tez juz nie tarlo.
na ul. Mechaników koło Łodygowej jest koleś który przerabia sprężyny... tel.6791878 mam nadzieje ze aktualny
Gość
Wysłany: 2004-03-21, 10:55
Jonas ma 9 cali z tyłu, ja mam 9 cali z tyłu i z przodu na oponkach 215/40 16" i jest wszystko ok, fakt że tyły mamy b.twarde....
Ale pamiętaj że ET felgi jest też bardzo ważne, felga 9cali o ET 15 wchodzi bez problemu
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-03-21, 15:23
No i wsadze te gumy miedzy zwoje a jak nie pomoże to kierunek Łodygowa
No kupiłem Borbet A wszystkie 4 sztuki są 9cali szerokości. Same z nimi problemy bo z przodu obcieraja o zacisk i trzeba bedzie jeszcze dystans wsadzic a felga i tak juz wystaje. Opony mam 215/40 ale chce wlasnie wsadzic 215/45
Agent mogłbyś mi przesłać jakies foty tylnej felgi z tą oponką 215/45? bo chce zobaczyc jak to bedzie wygladac na mojej speedfreak@pf.pl
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-03-21, 15:25
A Ty Daniel co za felgi masz? Czyżby wreszcie upragnione Borbetki albo Azev'y A?
U mnie tez obcieraly. Włożyłem tuleje(4cm) między górne mocowanie amotyzatorów a karoserie. Efekt wysmienity-nic nie trze, nie jest tak miękki, i lepiej się prowadzi
Gość
Wysłany: 2004-03-21, 22:46
Kuba 325ix napisał/a:
A Ty Daniel co za felgi masz? Czyżby wreszcie upragnione Borbetki albo Azev'y A?
Nic z tych rzeczy Kuba, szukałem, szukałem i nic nie mogłem znaleźć.... znalazłem coś innego no i nowego 8)
Dzięki za fotkę mojej krowy na stronie no i wyrazy zachwytu