Mam taki problem...Strasznie ciezko chodzi mi kierownica i nierowno tzn. czasami lekko,a za moment strasznie ciezko. Jak auto stoi to wogole prawie sie nie da krecic...potrzeba Pudziana
Mam 320i E30 bez wspomagania ale jezdzilem kumpla 318i i tam jest spoko.
krzyrzak ci sie pewnie zatarł i jest do wymiany możesz zawsze prubowac go czyms przesmarowac i na pewno bedzie poprawa tylko na jak długo koszt krzyrzaka to chyba 24 zł a wymiana to zalerzy jak sruby sie odkreca
Miałem to samo i to był właśnie ten krzyżak, popsikałem specyfikiem typu WD od razu jak ręką odjął, po dwóch tygodniach wróciło popsikałem jeszcze raz tak konkretnie żeby dobrze wymyło i jest już dobrze od kilku dobrych miesięcy. Spróbuj zanim wymienisz.
jesli sie zaciera objaw jest taki ze co 1/4 obroty wystepuje ciezkie krecenie
wyciagnij go wsadz do puszki z ropa jak juz sie rozrusza (musi chodzic leciutko) obsmaruj wszystko smarem grafitowym i bedzie git
samo psikanie wd40 pomaga na kilka dni bo syf znowu sie osadzi i bedzie lipa
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
ja mam to samo, tyle ze mamw spome zwlaszcza po swiezyk odpaleniu po kilku godzinach przestoju chodiz raz ciezko raz lekko wlasnie tak co 1/4 obrotu ropka trzeba zoaczyc czy pomoze pozdro ale to jest dziwne bo przechodzi za jakies 8 km jak sie troche kiera pokreci tez jakies rady czy to samo ?
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy
Miałem to samo i to był właśnie ten krzyżak, popsikałem specyfikiem typu WD od razu jak ręką odjął, po dwóch tygodniach wróciło popsikałem jeszcze raz tak konkretnie żeby dobrze wymyło i jest już dobrze od kilku dobrych miesięcy. Spróbuj zanim wymienisz.
Dzieki sprobuje tylko jeszcze nie wiem jak sie mam do niego dostac najlepiej...
Profesjonalna regeneracja maglownicy czyni podobno cuda. Zgłoś się do kogoś kto to robi, są dostępne pakiety części.
tyle tylko ze to nie jest awaria maglownicy
Smykoo napisa/a:
Dzieki sprobuje tylko jeszcze nie wiem jak sie mam do niego dostac najlepiej...
krzyzaki sa dwa zintegrowane na drazku z jednej strony przykrecony do samej maglownicy z drygiej do kolumny kierowniczej przed grodzia z kabina kierowcy
musisz odkrecic srubki (klucz 13) ktore zaciskaja drazek na wielowypustach i rozszerzyc powinno zejsc reka bez zadnego walenia mlotkiem
aaa ja zeby sobie sprawe ulatwic odkrecam jedna srube od maglownicy i wysuwam magiel z mocowan
i wszystko robie w kanale bo od gory raczej nie bardzo jest podejscie
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
moja rada wd40 zostawic popsikc zostawic na 3 h popsikac wykonczyc to co zosytalo w butlecce zostawic (oczywiacie ruszac kiera ) przujsc za chwile ja uzywalem plynu do wspoma i do hamulcow natluscic zostawic pokrecic i takw kolko wsiadam dzis rano i co !!!!! REWELA !! dzieki boys Ubott
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy