- Pierwszy silnik ośmiocylindrowy w historii BMW M3.
- V8 - 90 stopni, 4 litry pojemności, 420 KM@8300rpm (105KM/litr), 400NM@3900rpm (85% momentu dostępne od wolnych obrotów do 6500 rpm, 340NM@2000rpm)
- stopień sprężania - 12:!
- Odcinka na 8400 rpm
- osiem sterowanych elektronicznie przepustnic
- Masa silnika - 202kg, 15 kg mniej niż 6-cylindrówka z E46 M3
- kuty wał korbowy (20 kg)
- natrysk oleju na denka tłoków (masa tłoka: 481.7g, masa korby: 623g)
- Podwójny układ VANOS działający z mniejszym niż do tej pory ciśnieniem oleju w magistrali.
- zawory dolotowe 35mm, wydechowe - 30.5mm
- sucha miska olejowa, dwie pompy oleju, pozwalające na zachowanie stałych warunków smarowania przy przeciążeniach wzdłużnych i bocznych przekraczających 1.4G.
- Układ wydechowy zapewniający bardzo szybkie opróżnianie komory spalania ze spalin. Ścianki każdego z kolektorów wylotowych mają między 0.65mm a 1mm grubości! Same spaliny spełniają normy LEV2 i EU4.
- pełna komunikacja ECU silnika (MSS60) z pozostałymi systemami samochodu (skrzynia, sprzęgło, układ kierowniczy i hamulcowy)
- nowatorska technika wykrywania spalania stukowego, niedopalania mieszanki i nieprawidłowej pracy świec w poszczególnych komorach spalania, oparta na mierzeniu przepływu jonów w poszczególnych komorach spalania (cokolwiek by to miało znaczyć)
- system odzyskiwania energii podczas hamowania z "inteligentnym" alternatorem, wspomagającym samochód w sytuacjach wymagających dodatkowej mocy
majstersztyk...szkoda ze r6 odchodzi do lamusa
najlepsze jest to ze kazdy cylinder ma swoja przepustnice...i odczucia przyspieszania sa takie w formule 1
Ładna ta emka, chociaz tak jak powiedzial kolega Jacek to troche tego designu z mesia ma no i te siateksy...
Co do reszty to jest miodzio
Pozdro
PS: Nawet te zegarki mi sie podobaja
Siemma
Dla mnie prawdziwe BMW skonczyło sie na seri e30 powinni montowac do e30 te silniki =D.
Tak czy niaczej te nowe auta sa na jedno kopyto robione jeśli chodzi o design jeden h...j czy to jest Ooyota, WV, Opel czy jakikolwiek inny. Jak by się dogadali....
Choć nie powiem że bym takiego nie chciał =D
Wyobrażcie sobie jakie by było e30 z zastosowaniem tej nowoczesnej technologii zreszta czy M3 E30 nie było najlepszym konstrukcyjnie modelem z pod znaku //M
Wyobrażcie sobie jakie by było e30 z zastosowaniem tej nowoczesnej technologii zreszta czy M3 E30 nie było najlepszym konstrukcyjnie modelem z pod znaku //M
Jest piekna, napakowana, agresywna, muskularna i ten garb na dlugiej masce. Poprostu kwintesencja sportowej bryki w cywilnym wydaniu. Mialem możliwosc przejechać sie wczoraj bryczka, która ma silnik 4.2 i jest to pocisk, a co dopiero w takiej budzie jak ta Piekna sprawa
Pomg: 1 raz Doczy: 27 Lis 2005 Skd: Zachodniopomorskie
Wysany: 2007-04-10, 09:12
Tasior_KRK napisa/a:
Jak M3 moze wychodzic w Touringu !
Piątka M5 wyszła w touringu to i trójkę zrobią, choć o tym akurat nie słyszałem. Mi tam podobają się mocne kombiaki, więc nic złego w touringach M nie widzę.
A M3 mi się podoba, tylko ten garb na masce... Poza tym to całkiem ładna beemka, no i ten silnik
Dla mnie m-touringi to jakies nieporozumienie. Emki to zawsze byly sportowe maszyny, bezkompromisowe, a teraz robia jakies wersje dla tatusiow, sportowe m5, rodzinne m5... M5 ma byc jedno, ma byc najlepsze, najszybsze, a jak ktos chce wozic pustaki na budowe to niech sobie kupi diesla. Podobnie poroniony byl dla mnie pomysl wprowadzenia M3 CSL. Emka to byl zawsze topowy model, a tu sie okazalo ze sa lepsze emki i gorsze. Niedlugo M3 czy M5 nie bedzie najlepsza odmiana danego modelu tylko sie okaze ze to bedzie model jak kazdy inny w kilkunastu roznych wersjach. Swiat zwariowal, czas umierac
A co do tej nowej M3 to wyglada calkiem calkiem. Tylko mnie zastanawia jak to jest, ze jak ktos kupi czerwona beemke to mu jedziecie, a tu sie podniecacie kolorem?