Raczej nie mam zegary motometr w 320 1988 autko ma tempomat wskaznik paliwa do 60 litrów check i komputer ze srednim spalaniem temp ile w baku paliwa itp.
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-04-05, 23:05
Motometer miałem w 320 '89 i mam też kolejne na czesci i też są motometer, natomiast kiedyś kupiłem ale okazały się sprzed 9/87 i były na żółtej płycie dziurkowanej i firmy VDO ... zupełnie inna budowa, nic nie pasowało, u Lukasa też są starsze z żółta płytą dziurkowaną ale motometer
Zegary starego typu sa podmienialne i nowego też, oba typy były produkowane przez obu producentów (VDO, Autometer) tylko nie wiem dokłądnie w jakich latach. Wiem na pewno ze w wąskiej lampie były starego typu a w szerokiej nowego i że w wąskiej lampie nowe zegary (w całości przelożone) banglają! i na odwrót pewnie też ...
A co do różnicy 4 gary czy 6 garów i pracy obrotomierza to tylko kwestia małej kostki na dole czyli przetwornika impulsów
Mam bardzo dziwny problem z obrotomierzem w mojej 320 '87 (wąska lampa). Jak ją kupiłem to już nie działał w niej obrotomierz. Próbowałem podłączać inne zegary VDO i obrotomierz ani drgnie mimo iż zegary na 100% sprawne bo w innej e30 banglają. Podłączyłem zegary MOTOMETER z 318 '84 i patrze działa obrotomierz jak i ekonomizer Z tym że obrotomierz przekłamuje bo zegary z 1.8. Problem jest w tym że te zegary nie mają tej białej kostki z przodu tylko taką czarną płytke z tyłu zegarów która zwiera tam odpowiednie styki. Kombinowałem z tą płytką ale obrotomierz ciągle przekłamuje: albo wg obrotomierza odcinka jest pow. 7000 albo dochodzi do 5000 i spada na 0 Najchętniej kupił bym całe sprawne zegary MOTOMETER z wąskiej lampy 6cyl.