BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e30 320 ciezko pali na cieplym silniku bp \ lpg 2 generacja
Autor Wiadomo
donkol 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Lut 2007
Skd: wrocław
Wysany: 2007-04-04, 22:47   e30 320 ciezko pali na cieplym silniku bp \ lpg 2 generacja

Witam mam taki problem i nie moge sobie z nim poradzic mianowicie mam e30 320 1988 na lpg 2 generacja i z rana lub na zimnym silniku odpala bez problemów problem pojawia sie jak ja zgasz ( na gazie i odpalam na bp inaczej nie moge odpalic jak tylko na bp ) i jest ciepla i po jakies 10 - 15 min. odpalam musze krecic lub odpala ale zaraz odrazu zgasnie podlawi sie i tak z 3 razy odpalam az normalnie odpali i chodzi podczas odpalenia jak sie zaczyna dlawic spadaja obroty silnika do 300 - 500 obr. a jak dodam gazu to zaczyna strzelac w silniku jak odpali to i na benzynie i na gazie zero starzalów chodzi normalnie tylko te odpalenie na cieplym silniku mnie dobija HELP z tego co sie dowiedzialem to autko ciagnie resztki gazu z rury od reduktora

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-04-04, 22:53   

wyreguluj zawory

pozdro
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

donkol 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 18 Lut 2007
Skd: wrocław
Wysany: 2007-04-04, 23:04   

Jest po pelnej regulacji zaworów i gazu i benzyny :) i wszystko jest ok :)

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-04-05, 07:12   

Podepne się bo mam podobny problem, tzn ciężko zapala, muszę pokręcić najczęściej 5-7 sekund czy ciepły czy zimny. A le nie zawsze tak jest , czasem odpali od razu. Do tego na ciepłym silniku jak chodzi na wolnych obrotach i mocno depne na gaz to nie wkręca się od razu tylko na chwilę się przydławi. Gdy silnik jest zimny to wkręca się od razu. Zawory wyregulowane, nowe świece Co to może być :?:

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-04-05, 08:06   

mój też ma z tym przydławieniem - ppzatym łazi bezproblemów
kolesie mówili że przepływka - jest troche lepiej jak sbie pokręcisz tym imbusem w przepływce. Jak nie umiesz to nie ruszaj.Pozatym zmieniłem wtryski - poprawa rówież jest... ale dalej nie idealni e

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2007-04-05, 09:27   

Nie kręćcie tak bez pojęcia imbusem w przepływomierzu - ta śruba służy do regulacji powietrza poza przepływomierzem czyli powietrza nie mierzonego i jest fabrycznie ustawiona i zalakowana. Żeby się nią bawić trzeba mieć jakiś dobry analizator i sprawdzać co się aktualnie dzieje w silniku gdy się zmienia jej nastawy.

Mówisz że na ciepłym źle odpala - ja bym sprawdził czujnik temp na wstępie - może być tak że daje zbyt bogata mieszankę bo dla komputera silnik jest zimny, można sprawdzić tez przepływomierz (jego stan i czujnik temp - w przepływomierzu też jest) Spróbuj odpiąć też odpiąc wtyczkę od przepływomierza i tak odpalać samochód.

Every man dies... But not every man really lives...

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-04-05, 14:39   

Jak sprawdzić kable które idą od czujnika temp do kompa? Jakie mają mieć parametry? może gdzieś uszkodzone....

u mnie spalanie w miare OK, może raz na 10 odpaleń nie jest tak jak być powinno, czyli kręci i kręci, ale łapie zawsze...

Jeśli chodzi o moje "przerwania" to zostało mi jeszcze zmienić przepływke ew czujnik wału (?)... wszystko inne albo wymienione albo sprawdzone...

o imbusie oczywiście racja - lepiej nie tykać - u mnie to było ostatnie co robiłem i zanotowałem ile stopni jest śruba wykręcona ... natomiast jest napisane zaraz koło niej ile mm ( co do dziesiątej chyba części) jest wkręcona

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2007-04-05, 14:43   

hm mi temp pokazuje na 1 kresce za niebieskim (wymienilem termostat i jest poprawa) ale dalej jakos sie nie dogrzewa - moze to czujnik ? z paleniem tez jest problem - musze raz zachetlac, wylaczyc i znowu i wtedy pali - z tym ze ja stawiam na regulator cisnienia paliwa bo mam 2,5 bara od b20 w silniku z dolem ety i gora 2,5
jak sprawdzic taki czujnik temperatury ?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: