BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E36 320 Automat
Autor Wiadomo
remigiuszl 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Mar 2007
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-03-31, 14:38   E36 320 Automat

Witam pasjonatow :)
Mam problem chyba z moja automatyczna skrzynia w e36 :(
ostatnio cos zaczelo rwac przy wysokich obrotach na drugim biegu (z tego co wyslyszalem).. zaczelo sie od tego ze przy redukcji z trojki nie mial takiej mocy i rwalo z duza czestotliwoscia ale jak ruszalem z pod swiatel z gazem do dechy to bylo OK.. teraz jest juz gorzej bo nawet przy starcie jak mu depne to przy wysokich obrotach na dwojce rwie.. reszta biegow jest OK.. auto kupilem jakis miesiac temu i niby wszystko bylo OK na poczatku..
Czy to moze byc cos innego niz wymiana skrzyni? jaki tam sie wogole olej leje do niej i ile mnie wyjdzie jego wymiana? jestem totalnym laikiem ;)

Bartek_P

Doczy: 17 Lis 2005
Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-03-31, 16:20   

Nie wiem skąd się wzieła u wszystkich wizja wymiany skrzyni. Czasem usterke da się usónąć za niewielkie pieniądze. Podjedź do kogoś kto naprawia automaty, to ci powie ile taka naprawa może kosztować.
Pewnie się zawór 2, albo 3 biego zacina.
A olej w zależności od wersji skrzyni to dextron II lub III, wymiana razem z filtrem co 50 kkm

remigiuszl 

Wysany: 2007-03-31, 16:23   

Nie mam zadnej wizji wymiany skrzyni tylko sie tego boje bo to spory koszt ;)
Pytam sie wlasnie dla tego tytaj, czym moze byc to spowodowane..
Nie wiesz ile moze kosztowac tak w przyblizeniu wymiana oleju z filtrem ??

Bartek_P

Wysany: 2007-04-01, 12:32   

W poznaniu olej , filtr, uszczelka , w granicach 300-500 zł
Uszczelke z filtrem kupisz tylko w ASO ok.180 zł, olej ok 30 zł za litr

remigiuszl 

Wysany: 2007-04-01, 20:59   

pozwole sobie lekko poprawic Twoja wypowiedz ;) w InterCars rowniez mozna je dostac i to duzo taniej :)

[ Dodano: 2007-04-04, 19:01 ]
sorki ze sam pod soba..
bylem u mechanika.. pierscienie na trzecim biegu spalone.. wstepny kosztorys to 1500zl plus ewentualne kupno zestawu naprawczego czyli kolejne 900 zl jak zle pojdzie.. zastanawiam sie czy nie kupic poprostu drugiej skrzyni bo wyjdzie mnie raczej taniej.. tylko pytanie.. bo z tego co widzialem to potrzebuje 5HP18.. ale widze ze one sa i w dizlach montowane i w benzynach.. czy to sa te same skrzynie wszystko, czy czyms jeszcze sie roznia? jakie musi byc gniazdo w tej skrzyni? o co sie pytac? a moze ma ktos na sprzedaz taka skrzynie??

Bartek_P

Wysany: 2007-04-04, 20:34   

Tego czy skrzynia jest taka sama to nie wiem. Najlepiej sprawdź sobie w reloem.
Co do kosztów naprawy to już westia mechanika. Jeśli skrzynia się nie ślizga i wszystko jest z nią ok, tylko poprostu szarpie przy zmianie biegów to wątpie żeby były terczki spalone, ale to wkońcu on jest mechanikiem a nie ja.
ale 1500 to i tak moim zdaniem troche dużo. Kumplowi robili w poznaniu tarczki pierwszego i wstecznego biegu , to z filtrem , uszczelką i wymianą oleju zapłacił 1200 zł

remigiuszl 

Wysany: 2007-04-04, 21:09   

Wlasnie sek w tym ze on na 3cim biegu szarpie i to nie jest jedno szarpniecie i koniec tylko szarpanie az nie odpuszcze z gazu.. 1500 to wlasnie z wymiana oleju, uszczelka i filtrem..
Poza tym widzialem olej w niej i az skrzepy w niej byly :/ nie wiem jak mozna tak BMW traktowac :/

Bartek_P

Wysany: 2007-04-04, 22:53   

No to nie dziwota że się skrzynia skończyła :(

remigiuszl 

Wysany: 2007-04-05, 08:53   

A nikt nie pamieta ilo pinowe skrzynie montowali w 92r do 320 coupe ?? niestety nie mam kanalu pod reka zeby sprawdzic :(

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: