Kierunkowskaz w lewo działa tylko 3sekundy po czym zaczyna bardzo szybko pulsować odgłos włączonego kierunku(cyk cyk...) ale żarówka przednia i tylna nieświeci:(
Wymien zarowki. Cyka szybciej jak ktorys kierunkowskaz nie dziala taki bajer.
sprawdz zarowki jesli sa OKa to znaczy ze masz gdzies na kablach wtyczkach problem... mozesz psiuknac wtyczki WD40 lub pokrewnym u mnie kiedys z przodu wtyczka od kierunku "sie wypiela" i byly takie objawy!
a ja od czasu do czasu mam cos takiego ze prawy kierunkowskaz miga szybciej a obie zarowki wtedy swieca.zamieniałem ale i tak czasem prawy miga tak jakby któras zarowka byla przepalona albo nie łaczyła
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Do elektryki polecałbym raczej jakiś "Kontox" czy innego typu środek dedykowany do połączeń elektrycznych wd40 to odrdzewiacz
SOER napisa/a:
a co ja mam wyrobione kierownice czy przełącznik ? a mianowicie nie odskakują mi migacze po wyjściu z zakresu dalej migają i ręcznie wyłączam
Masz wyrobiony a raczej złamany taki malutki wystający trzpień w układzie kierownica-dźwignie kierunkowskazów (przynajmniej tak mi sie zdaje jak się mylę niech mnie ktoś poprawi)
No jak jej nie odkręcisz to się nie dowiesz czy tam wszystko ok jest. Co do szalejącego kierunkowskazu to polecam sprawdzenie połączeń, czy nie są luźne przewody itp. miałem coś podobnego i właśnie przewód od prawego przedniego był luźny i nie łączył czasem (żarówki ok a kierunkowskaz szaleje).
moze nic nie trzeba wymianiac... mozliwe ze ten plasticzek sie przemiescil... tak jak inni pisza zdejmij kiere to wszystko bedzie jasne... to nic STRASZNEGO
moze nic nie trzeba wymianiac... mozliwe ze ten plasticzek sie przemiescil... tak jak inni pisza zdejmij kiere to wszystko bedzie jasne... to nic STRASZNEGO
Tam jest taki jak już pisałem "trzpień" i On przy powrocie kierownicy powinien wyłączać dźwignie kierunkowskazu - albo jest ułamany albo ktoś to źle złożył
okazało sie że nieswieci sie tylko tylna lewa zarówka.
Powalczyłem WD40 na stykach i narazie jest OK
Styki przerywacza kierunkowskazów moga się kleić tego pod kiera dlatego taki objaw może być
ale najpierw sprawdz czy oprawki żarówek nie sa zaśniedziałe i konektorki przy nich poruszaj może są luźne włacz kierunek wyjdz na zewnątrz auta i zobacz jeżeli zacznie szybciej mrugać któraś żarówka napewno nie miga zazwyczaj ta z przodu.
[ Dodano: 2007-04-01, 17:54 ]
SOER napisa/a:
a co ja mam wyrobione kierownice czy przełącznik ? a mianowicie nie odskakują mi migacze po wyjściu z zakresu dalej migają i ręcznie wyłączam
albo pękły sprężynki albo ten plastikowy ząbek zwalniający jest wytarty lub złamany, zdejmij kiere wrzuć lewy kierunek i płaskim wkretakiem popchnij ten plasticzek pomiedzy sprężynkami do góry dzwigienka powinna odskoczyć następnie to samo wrzuć prawy i naciśnij go w dół też powinno odskoczyć.
pozdrugie czy pod nabą kiery nie jest uszkodzony ten wystający nadlew który wyłacza kierunki?
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ok Znalazłem już prawdziwą przyczyne dziwnie zachowójacego sie kierunkowskazu w lewo.
Zasniedział i zakurzył sie styk w kostce od dzwigienki kierunkowskaza.
Pomogło rozkręcenie kolumny kierownicy i odczyszczenie styku srubokrętem.
Niestety kostka ta jest znitowana co uniemozliwia jej dokladne rozebranie i wyczyszczenie:(
Ale wszsytko narazie działa:)
a minie odbija kierunku tylko w lewo - takjak by chcialo ale nie moze sie przemoc- wystarczy go lekko tyknac i wraca - prawy dziala bez zarzutu (zauwazylem ze wiecej skrecam w lewo przez to albo jakos glupio mi sie wydaje ) w piatek zmieniam fajere na schnitzera na ori nabie - wszystko oblukam co i jak
pzdr
hej koledzy a wie ktos jak wyglada i gdzie jest przekaznik/przerywacz od kierunkowskazow w E36? bo objaw jest taki ze zarowki sa OK-swieca- tylko szybko migaja
hej koledzy a wie ktos jak wyglada i gdzie jest przekaznik/przerywacz od kierunkowskazow w E36? bo objaw jest taki ze zarowki sa OK-swieca- tylko szybko migaja
Może tak jak w E30 pod obudową kolumny kierownicy, po przeciwnej stronie stacyjki