BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
325 cabrio czy warto??? cena okolo 5 tys
Autor Wiadomo
Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-03-20, 21:53   325 cabrio czy warto??? cena okolo 5 tys

witam jak w temacie u znajimego w komisie stoi e30 cabrio auto jest z 88r i ma waska lampe nie wiem czy to normalne ale mniejsza z tym pozatym to wersja ze stanow ma jak dla mnie takie odlesne szerokie zderzaki silnik m20b25 z gazem!! kiedys ogladalem to autko bo chcial sie zamienic za moja ISe ale jakos mi sie cena nie podobala bo chcial zeby mu jeszcze 3tys doplacic teraz to auto stoi za 5 tys i moje pytanie brzmi czy warto??? z tego co wiem to dach jest troszke poszarpany chyba od jakiegos ostrza pozatym chyba sa soczewki bez usmiechu, auta nie widzialem jakies 6 miesiecy teraz bede w polsce i zastanawiam sie czy za 5 tys by sie tego nie oplacalo co o tym myslicie fotki zrobie zaraz po przyjezdzie i wrzuce na forum ale z tego co pamietam bylo troche szpachleksu!!!!

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-03-20, 22:08   

Cabrio bylo na waskiej lampie do 90 roku, wiec wszystko jest ok. Tylko cena podejzanie niska, 5000 to by bylo tanio nawet w przypadku sedana 325i, za cabrio w dobrym stanie licz 2 razy wiecej. Jesli auto na 100% nie bylo bite to moze warto sie zastanowic, ale cabrio naprawde jest wrazliwe na udezenia - pozniej wychodza takie historie jak problemy ze szczelnoscia na polaczeniu dachu z przednia szyba itp. Zreszta dowiedz sie ile kosztuje nowy dach bo to niemaly wydatek. Tylko dla wlasnego zdrowia lepiej nie pytaj u dilera BMW :wink:
O kupowaniu E30 cabrio bylo na forum calkiem sporo, poszukaj.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2007-03-20, 22:14   

Bruner napisa/a:
pozniej wychodza takie historie jak problemy ze szczelnoscia na polaczeniu dachu z przednia szyba itp.

Ktoś pisał kiedyś że dzwi sie komuś nie zamykały i nie dało sie spasować :shock: Bite carbio to chyba najgorsze co moze być :|

Grzesiek 

Wysany: 2007-03-20, 22:17   

ok dzieki bruner juz wlanczam szukajke!!! sorki za zasmie ale chcialem sie dowiedziec co wy o tym myslicie

webretti 

Doczy: 05 Lut 2006
Skd: .....
Wysany: 2007-03-21, 02:47   

Witam po dluzszej przerwie :mg:
Jesli chodzi o model e30 w wersji cabrio, to waska lampa byla do rocznika 89, jednak montowali ja rowniez do 90 ale tylko i wylacznie z uwagi na to, iz fabryka musiala wypuscic model cabrio z czesci juz wyprodukowanych na cele montazowe dla waskiej lampy w roku 90', ale oficjalnie montowano model cabrio na waskiej lampie do 89 (chyba jakos do polowy roku).
jesli chodzi o w/w temat a mianowicie cabrio wersja USA (jak i wersje europejskie) to cena 5 tys. zł (chyba, ze 5 tys. euro :mg: ) mija sie z celem, za zdrowe cabrio w idealnym zadbanym stanie (nie mylic z autem dbanym, jezdzonym na codzien) trzeba zaplacic, nie 2 razy wiecej jak kolega wyzej pisze, ale i nawet 3 a niekiedy i 4 razy wiecej od modelu 325 coupe w super stanie. Pamietajmy, ze te modele zaczynaja byc na wymarciu, wiec i ceny zaczely skakac do gory, co mozna juz od kilku miesiecy zauwazyc u naszych sasiadow zza Odry, a ceny E30 cabrio w stanie idealnym sa porownywalne z cenami E36 coupe w super stanie(kto nie wierzy niech przeglada niemickie aukcje, ale nie patrzac na pazdzierze. Jesli chodzi wiec o w/w model za 5 tys. PLN, to mysle, ze gra nie warta swieczki, jesli ktos chce kupic dobre cabrio w modelu e30, to musi liczyc sie z kwota od 15 tys. PLN (mam na mysli stan perfect, a nie jakies pazdzierze o ktorych ktos zaraz zacznie pewnie pisac ze juz igle mozna za 10 tys kupic - bujda na resorach - zalezy co kto uwaza za super stan).
A co do cen w ASO jesli chodzi o dachy, to informuje:
1. stelaz poszycia 11 tys. PLN (stan na maj 2006)
2. poszycie dachu 6 tys. PLN (stan na maj 2006)
3. uszczelki poszycia dachu wraz z uszczelkami podwójnymi stelazu 4,5 tys. PLN
:mg:
poszycie dachu (czyt. materiał) zamiennik z oryginalnego materiału od niemieckich "krawców-speców" od cabrio to koszt okolo 3,5 tys. PLN (w zaleznosci od kursu Euro), natomiast koszt dachu od polskiego rzemieslnika, czyli 2material 2 gatunku a nawet i czasem 3 gatunku wacha sie w granichach od 1200 do 2600 PLN (w zaleznosci od materialu). Polecam niemieckie, bo polskie wytrzymuja 2-3 sezony, mimo patriotycznej reklamy "dobre, bo polskie" hehe :mg: :lol: :lol: :lol: :lol:
A tak juz poza konkursem to doradzam zakup E30 w wersji cabrio tylko u naszych sasiadow zza Odry....

pozdrawiam

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-03-21, 10:54   

No tak tak cena rzeczywiście niska ale pisanie z góry że samochód będzie złomem i niema sensu się nim intersesowac to trochę przesada... Okazje się zdarzają ! Najlepiej osobiście obejżec ten samochód a gdybanie pozaostawmy innym... :) A co do dachu to można kupic cały dach z Niemiec nowy za 2,5 tyś miałem namiary na firmę ale przestałem się interesowac tematem i nie pamiętam gdzie to było trzeba by na ebayu poszukac...

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2007-03-21, 11:36   

heheheh

czegoś się dopatrzyłem w tych naszych rozważaniach o sprzedaży i kupnie auta.

Podejście Przy Sprzedaży:
Sprzedajemy 325 z 87r za 5000
oo ten rocznik to już szrot, z takim silnikiem napewno nieźle katowany był i pewnie nie raz bity. Licznik pewnie kręcony i jeszcze taka cena ?? :O:O:O:O
Jakto najpierw trzeba obejrzeć samochód, zobaczyć jego stan a dopiero potem oceniać czy to szrot czy zadbany egzemplarz. Kupujemy Samochód a nie rocznik. mimo swojego wieku jest w lepszym stanie technicznym niż nie jeden z roczników 95 i młodszych

Podejście Przy Kupnie:
Kupujemy z 90r Cabrio za 5000
Poczytajcie sobie cały wątek :lol: :lol: :lol: :lol:

Oto MY Polacy

jak sprzedajemy swoje zachwalamy i każemy patrzeć na stan samochodu a nie na cyferki go opisujące (rok, pojemnośc, przebieg ...)

jak kupujemy to swawolnie sobie pozwalamy na opinie praktycznie bez podstawowej wiedzy o stanie technicznym, ot tak tylko ze stereotypów
jak duży mtor - to zakatowany
jak beemwu - to po dzidku
jak kabrio to przegnity szrot

he he he he he he he he he

ale jaja :lol: :lol: :lol:

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2007-03-21, 11:43   

cabrio za 5tys PLN ... jak nie bite to biez prosta odpowiedz ...

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-03-21, 13:35   

znam firme co robi ladne dachy (poszycia/ uszczelki tez chyba daja nowe) cena od 1500pln cena zalezna od modelu/komplikacji/colorku dachu itp...

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-03-21, 15:41   

Może o to cabrio chodzi ?: http://moto.allegro.pl/it...o_sprzedam.html

Strasznie oszpecona spojlerami ale za to fajne wyposażenie- m.in. skóra i klima

kuzyn 

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-03-21, 16:16   

ło matko :shock: jeśli to o tą z linku chodzi to troche
trzeba będzie włożyć kasy w odwieśniaczenie tego autka.

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

Grzesiek 

Wysany: 2007-03-21, 20:15   

nie to nie to autko :nie: w poniedzialek pojade obejrzec auto bo dawno go nie widzialem juz prawie 2 lata jestem za granica a auto dalej stoi ogladne i powiem co i jak wrzuce fotki i jezeli ktos bedzie zainteresowany to dam namiary na goscia a jak sie zdecyduje to pomoge w negocjacjach bo koles ktory prowadzi komis wziol juz od nas kilka autek wiec znamy sie nie zle. Miacie racje nie ma co gdybac tylko jechac ogladac :spoko: :wink: w poniedzialek beda fotki!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: