BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zamknity przez: center
2007-03-21, 23:39
Ludzie zwierzętom....
Autor Wiadomo
Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-03-19, 23:34   Ludzie zwierzętom....

ostrzagam ze BARDZO DRASTYCZNE I TRAGICZNE ZARAZEM
klik
W sumie ekolodzy i tak niewiele zdzialaja bo jak jest popyta to jest i podaż , ale szkoda strasznie zwierzakow :evil:

pawelbach 

Skd: Otwock
Wysany: 2007-03-20, 07:00   

było naprawde szokujace szkoda zwierzaków

Tomaszos 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Maj 2006
Skd: Siedlce
Wysany: 2007-03-20, 08:54   

to co tu jest przedstawione to czysty sadyzm. to jest chore.

Mieszkam na wsi i sam potrafię zabić królika lub kurę. ale ZWIERZĘTA ZABIJA SIE PRZED OPRAWIANIEM ZE SKÓRY I ZABIJA SIĘ NIE W TAKI PODŁY SPOSÓB.

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2007-03-20, 11:30   

Ja nawet nie chce tego ogladac :< ale niestety tacy sa ludzie... :(

Every man dies... But not every man really lives...

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2007-03-20, 13:28   

Tomaszos napisa/a:
to co tu jest przedstawione to czysty sadyzm. to jest chore.

Mieszkam na wsi i sam potrafię zabić królika lub kurę. ale ZWIERZĘTA ZABIJA SIE PRZED OPRAWIANIEM ZE SKÓRY I ZABIJA SIĘ NIE W TAKI PODŁY SPOSÓB.

Mam wiec rozumiec ze niema zadnego sensu zabijanie na koncu :?: Masakra myslalem ze chociarz ma to jakis sens ze niewiem futro lepsze czy cos .
Bo ponoć baranina (mieso) najlepsza wychodzi robiona w ten wlasnie sposob :?
Szkoda zwierzakow....

Tomaszos 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Maj 2006
Skd: Siedlce
Wysany: 2007-03-20, 15:29   

zwierzęta poddane dużemu stresowi i cierpieniu przed śmiercią mają generalnie gorsze mięso. Wydziela się przede wszystkim adrenalina i inne substancje chemiczne zmieniające smak mięsa - To co oni robią to barbarzyństwo w najgorszej postaci

r3kin 

Doczy: 22 Lut 2006
Skd: piaseczno
Wysany: 2007-03-20, 19:33   

Witam ja bym tych sk......w powiesił i obdarł ze skóry.Powaleni

Pawel735 

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Sty 2006
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2007-03-20, 19:54   

Sadyzm.Zwierzęta owszem zostały stworzone dla człowieka ale należt je zabijać w sposób, w który jak najkrócej by cierpiały.

Jakiś czas temu na TVN pokazywali jak rozprawiają się ze świniami w masarniach.Wrzucali je żywe do gotującej się wody,wieszali żywe za nogi i cięli je na pół i inne tego typu działania.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-03-20, 20:06   

Gniewek89 napisa/a:

Mam wiec rozumiec ze niema zadnego sensu zabijanie na koncu :?:

ma sens bo zwierze zostaje ogłuszone i nie brudzi krwia futra co byłoby bardzo prawdopodobne jakby je zabili inaczej chociaz mogli je udusic i mieli by łatwiej bo nie musieliby sie z nimi szaprac w trakcie pracy albo dusic w trakcie oprawiania ze skóry

jedno jest pewne film jest nakrecony w miejscu gdzie nie ma takiego rozwoju jak u nas ... i stad metody takie a nie inne i ja sie wcale im nie dziwie

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-03-20, 20:34   

po 3 sekundach dalem spokoj...

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2007-03-20, 20:35   

kamil.k napisa/a:
Gniewek89 napisa/a:

Mam wiec rozumiec ze niema zadnego sensu zabijanie na koncu :?:

ma sens bo zwierze zostaje ogłuszone i nie brudzi krwia futra co byłoby bardzo prawdopodobne jakby je zabili inaczej chociaz mogli je udusic i mieli by łatwiej bo nie musieliby sie z nimi szaprac w trakcie pracy albo dusic w trakcie oprawiania ze skóry

jedno jest pewne film jest nakrecony w miejscu gdzie nie ma takiego rozwoju jak u nas ... i stad metody takie a nie inne i ja sie wcale im nie dziwie

To juz lepiej powiesic za nogi walnac obuchem aby ogluzyc i poderznac gardlo , wtedy krew bedzie sciekac po pysku wiec neiwiele si eubrudzi a zwierze o wiele mniej by cierpialo baa nieporownywalnie mniej.
PS albo leb ucinac wtedy chyba nic by nie poczylo i krew by kapala bezposrednio na ziemie.
Ehhh niewiem zero pomyślunku u tych arabów :evil:

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-03-20, 23:58   

Po obejrzeniu innych filmów zastanawiam się nad przejściem na wegetarianizm lub ograniczenie mięsa do minimum. Również ze względu na własne zdrowie. Tematyka nowotworów i raka jest dosyć zagadkowa. Niby nie wiadomo skąd się biorą, ale są to takie ustrojstwa które tworzą inny organizm w organizmie. Posiadają chyba nawet inne dna. A z tego co widać, to w tak wynaturzonych fermowych warunkach musi powstawać dużo wynaturzeń bo nie ma innego wyjścia. Czy wiecie na przykład że w tych dużych kurnikach u na s jedna doba ma kilka dób? Światło jest sztucznie regulowane żeby oszukać naturę i żeby kurczaki szybciej rosły. Ale to jeszcze nic... Problem w tym że my musimy zjadać takie nowotwory, ponieważ hodowcom się nie opłaca nie sprzedawać chorych zwierząt, lub nawet nie interesuje ich co jest tam w środku. Antybiotyki rutynowo, byle ciąć koszty. Ubijali pewnie nawet krowy z chorobą wściekłych krów. I co najgorsze, myślę, że wszystko co najgorsze będzie ukrywane, ponieważ zbyt wiele informacji spowodowało by globalny kryzys gospodarczy. Teraz mięso będe zapijał wódką :)
E30 M332 1991........ ....U__________\

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Wysany: 2007-03-21, 00:06   

hmm z miesa to nieradze rezygnować. Polonczenia w mozgu sa zbudowane z białek do budowy ktorych potrzeba jakis skladnikow z miesa zwierzecego wiec nie radze. Wiecej ryb jest to tak :wink: Ogolnie kraje w ktorych jedza ryby sa wyzej rozwiniete (skandynawia cała i japonia).
PS podoba mi sie twoje ostatnie zdanie juztro bede testować (w koncu 1 dzien wiosny xD)

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-03-21, 12:25   

Pawel735 napisa/a:
Zwierzęta owszem zostały stworzone dla człowieka

Kto tak powiedział ? Jeśli nie wiesz, to zwierzęta są dużo dłużej na ziemi niż człowiek. To raczej człowiek powinien dostosować się do świata na jakim żyje, a nie go niszczyć. Zresztą natura się zemści.
Filmiku nie obejrzę z wiadomych przyczyn. Po prostu nic mnie bardziej nie ******* niż przemoc na dzieciach i zwierzętach.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-03-21, 19:19   

Bagor napisa/a:
Pawel735 napisa/a:
Zwierzęta owszem zostały stworzone dla człowieka

Kto tak powiedział ? Jeśli nie wiesz, to zwierzęta są dużo dłużej na ziemi niż człowiek. To raczej człowiek powinien dostosować się do świata na jakim żyje, a nie go niszczyć. Zresztą natura się zemści.
Filmiku nie obejrzę z wiadomych przyczyn. Po prostu nic mnie bardziej nie ******* niż przemoc na dzieciach i zwierzętach.

tez uwazam ze zwierzeta zostały po to stworzone zeby człowiek mogł je wykorzystac

rozumiem ze ty codziennie dostosowujesz sie do swiata :?: jesli tak to prosze o kilka cennych rad bo nie wiem jak sie do tego zabrac a bardzo bym chcial :D

tak zbudowany jest łancuch pokarmowy i uczyli juz tego w podstawówce :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-03-21, 23:36   

kamil.k napisa/a:
tak zbudowany jest łancuch pokarmowy i uczyli juz tego w podstawówce :lol:

To żyj sobie w tym świecie podstawówki.

center 

Pomg: 17 razy