BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czyszczenie tapicerki
Autor Wiadomo
Marek E30

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: Gliwice
Wysany: 2007-03-15, 15:25   Czyszczenie tapicerki

Cześć,

Czym najlepiej i jaką techniką można wyprać tapicerkę w środku (łącznie z bokami). Czy czyszczenie podsufitki bez zdejmowania to dobry pomysł?

Pozdrawiam

E30 320i 88'
BMW - na granicy perfekcji!

mucha 

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Mar 2005
Skd: kwidzyn
Wysany: 2007-03-15, 15:35   

po godzina dobrabiam sobie piorac wlasnie miedzy innymi auta, mam do tego maszyne karchera, i podsufitki nigdy nie zdejmuje nie ma takiej potrzeby, ludzie z reguly sa bardzo zdziwieni jak mowie ze bede wykrecal fotele zeby dobrze wszedzie dojsc takze zdejmowania podsufitki nawet nie proponowalem

Marek E30

Wysany: 2007-03-15, 15:46   

A jaki jest koszt takiego prania całego auta? Jest sens się za to brać w domowych warunkach?

E30 320i 88'

mucha 

Wysany: 2007-03-15, 17:43   

ja biore od 100-150zł, za wiecej nikt nie przyjedzie :(
w warunkach domowych jak nie masz odkurzacza tzw wodnego czyli takiego zeby odciagnal ten syf to trudno nazwac to praniem a raczej rozcieraniem brudu, jak uzyjesz dobrego srodka to plam nie bedzie bo beda roztarte :)

Marek E30

Wysany: 2007-03-15, 17:57   

A jak się później wszystko suszy?

E30 320i 88'

Ghost 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 06 Cze 2006
Skd: Pińczow
Wysany: 2007-03-15, 18:20   

mucha napisa/a:
ja biore od 100-150zł, za wiecej nikt nie przyjedzie :(

ja pralem becie cala w srodku lacznie z podsufitka u siebie za 60zł oczywiscie w myjni do tego przystosowanej...

pozdrawiam

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-03-15, 19:21   

nie pierz podsufitki karcherem. pralem tym i odlazla, i jest problem. trzeba bedzie kase wyrzygac kiedys na nowa.

mucha 

Wysany: 2007-03-15, 20:21   

casus maximus napisa/a:
nie pierz podsufitki karcherem. pralem tym i odlazla, i jest problem. trzeba bedzie kase wyrzygac kiedys na nowa.

odlazla ? hmm cos musieli spierdzielic mi sie nie zdazylo zeby ktos przyjechal z reklamacja lub informowal mnie o takim incydencje, aaaa moze Tobie prali myjka cisnieniowa ? tez robie je karcher i czesto potocznie nazywa sie je wlasnie "karczerami"

Marek E30 napisa/a:
A jak się później wszystko suszy?

schnie samo :) odciagne jest wg producenta 90% wody i w zasadzie jestem sklonny w to uwierzyc bo na drugi dzien rano wszystko suche, czasami az mi sie nie chcialo wierzyc i wyjmowalem wykladzine

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-03-15, 20:47   

tak sie wlasnie sklada ze moja kochana zonka 8) zakupila wlasnie taki odkurzacz na wode do prania dywanoow czy czegos tam problem z tym ze mam na wykladzinie plamy kilka razy je pralem recznie ale nie dawalo to efektu macie moze jakies sprawdzone srodki chemiczne zeby usunac takie stare plamy oleju???wylkadzine bede wyciagal do konserwacji to przy okazji bym sobie wypral tylko czym moze lepiej bedzie kupic inne wykladziny bez plam co wy o tm myslicie??? :maruda:

bambus 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 26 Sty 2007
Skd: Radom
Wysany: 2007-03-16, 01:38   

hehehehe..jak kupilem sobie pierwsze bmw to dwa miesiace stalo w garazu....nie sluchaj nikogo kto mowi o jakis wydatkach za 60zl....ja kupilem zwykly plyn do dywanow np. wezyr bądź wanish i w cieplej jakies 30 stopni wodzie go rozcienczyłem i kawalkiek firanki<zwykla szmatka, ale firanka dobrze szoruje> wypralem calutki samochod<kombi>w dwie godziny a wysechl w garazu w jeden dziien....jezeli sie do tego przylozysz to nic nie bedzie cie to kosztowalo oprocz troszke czasu.....nie oddawaj do myjni bo tam nie odpowiadaja za skutki uboczne jak np..odklejenie sie podsufitki...jezeli jestes cierpliwi to dasz sam rade i lepiej niz kazdy niby spec:))trzeba troszke checi :) pozdrawiam itrzymam kciuki

Marek E30

Wysany: 2007-03-16, 10:25   

bambus napisa/a:
hehehehe..jak kupilem sobie pierwsze bmw to dwa miesiace stalo w garazu....nie sluchaj nikogo kto mowi o jakis wydatkach za 60zl....ja kupilem zwykly plyn do dywanow np. wezyr bądź wanish i w cieplej jakies 30 stopni wodzie go rozcienczyłem i kawalkiek firanki<zwykla szmatka, ale firanka dobrze szoruje> wypralem calutki samochod<kombi>w dwie godziny a wysechl w garazu w jeden dziien....jezeli sie do tego przylozysz to nic nie bedzie cie to kosztowalo oprocz troszke czasu.....nie oddawaj do myjni bo tam nie odpowiadaja za skutki uboczne jak np..odklejenie sie podsufitki...jezeli jestes cierpliwi to dasz sam rade i lepiej niz kazdy niby spec:))trzeba troszke checi :) pozdrawiam itrzymam kciuki

Zawsze można powiedzieć w myjni żeby podsufitkę zostawili w spokoju. Zgadzam się z Tobą, że można samemu wyczyścić, ale zgadzam się też z Muchą, że wtedy nie wyciągniesz tego całego syfu który tam zalega. Co do cen, to zależy to chyba od regionu. Muszę popytać ile to kosztuje w mojej okolicy. 60 PLN-ów to jeszcze nie tragedia...

E30 320i 88'

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-03-16, 13:21   

Marek E30 napisa/a:
bambus napisa/a:

Zawsze można powiedzieć w myjni żeby podsufitkę zostawili w spokoju. Zgadzam się z Tobą, że można samemu wyczyścić, ale zgadzam się też z Muchą, że wtedy nie wyciągniesz tego całego syfu który tam zalega. Co do cen, to zależy to chyba od regionu. Muszę popytać ile to kosztuje w mojej okolicy. 60 PLN-ów to jeszcze nie tragedia...

zgadza sie. podsufitke najlepiej zostawic w spokoju. najlepiej samemu potraktowac vanishem= dla mnie rewelacja. problem moze byc jak ktos kopci w samochodzie (czyt. pali :P ) bedzie ciezko zneutralizowac ten zapach.
fotele, tylna kanapa i cala wykladzina podlogi dac do zakladu i niech wyciagna ten syf specjalistycznym sprzetem. w mojej okolicy ok 100zeta i tak zrobie jak bede mial czas.. i przy okazji dam fotki przed i po.

pozdro

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-03-16, 16:58   

a co zrobic z plamami oleju i to nie za swierzymi jak kupilem to juz tak bylo??? zmyje sie to czyms czy jechac po inna wykladzine???

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2007-03-16, 18:24   

koledzy na szybko wam napisze sprawdzony sposób :wink:

Na myjkach tak robią ....

Kupcie sobie chemie do ciężarówek (truck różowy) i rozróbcie pół na pół z wodą i wleicie do buteleczki po płynie do szyb. Psiuk, psiuk na tapicerke i wycieramy szmatką....

Znajomy Firley prał teraz w 406 całą tapicerke ... cena?? 200zł... Wole poświęcić pół dnia i samemu uprać :D

U siebie w ciężarówce i beemce robiłem tak jak brabus napisał :) dopóki nie sprawdziłem sposobu z chemią :spoko:

mucha 

Wysany: 2007-03-24, 16:55   

mala relacja z prania mojego "trupowozu"
fotki nie oddaja tego, pozatym nie ma porownania jak to wygladalo przed

chodniczki
przed

po

wykladzina po - zapomnialem zrobic fotki przed :( - takie sa efekty picia dzien wczesniej

niedlugo podsufitka fotele i bagaznik, postaram sie zrobic foty takze przed operacja :)

pozdro
mucha

pawelbach 

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Otwock
Wysany: 2007-03-24, 18:32   

bardzo ładnie

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-03-24, 18:56   

ekstra :spoko: prales karcherem prawda? czy do tego potrzeba jakis srodek chemiczny?

mucha 

Wysany: 2007-03-24, 19:34   

proszek karchera z tymze ja biore w 10kg opakowaniach http://www.asc-karcher.pl...nt&contentId=45
maszyna puzzi 200 http://www.asc-karcher.pl...nt&contentId=62

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: