BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
BMW Diesel
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-01, 09:35   BMW Diesel

Co sądzicie o silnikach 1.8 2.5 diesel w Bmw

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-01, 10:43   

... a w jakich kwestiach nie wypalił?

Gixer
[Usunity]

Wysany: 2004-11-01, 11:40   

Ja mam wlasnie BMW z silnikiem M21 (324d z 1987) i z mechaniczna pompa.Chodzi rewelacyjnie i nic sie nie sypie.Tez slyszalem o padajacych glowicach ale to chyba u ludzi ktorzy nie umia normalnie eksploatowac silnika :evil: A zle opinie slyszalem tez o TDS-ach,ze sa gorsze od starszych dieseli,tak twierdzi moj kumpel mechanik i jeszcze paru innych z ktorymi gadalem.Ale wg mnie jak sie dba i prawidlowo eksploatuje samochod to sie odwdzieczy dluga zywotnoscia i bezawaryjnoscia a jak sie nie dba...to sie sypie i nie dotyczy to tylko dieseli w BMW ale kazdego silnika obojetnej marki.

Marcin320i
[Usunity]

Wysany: 2004-11-01, 12:23   

A jakie koszty eksploatacji ? Chodzi mi głównie o spalanie ;)

sancho

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: WZ wśćiekły zapierdalacz
Wysany: 2004-11-01, 14:01   

325 tds 95 r saplanie 10l po miescie (bez szalnstw) ok 9 w trasie ( 160km/h utrzymywanie takiej predkosci jak sie da) 12 jak zaczniesz katowac

Gixer
[Usunity]

Wysany: 2004-11-01, 14:36   

324d spala mi po miescie ok.7l,w trasie przy 120-130km/h ok.6l.

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2004-11-01, 16:26   

ja niemam uprzedzenia do disela, wszystko zależy jak jest wczesniej napisane od uzytkowania, autko nie do szalenstw ale za to jakies oszczedne, ale przeciez glowice to problem takze m20, i tu takze zalezy wszystko od uzytkowania, i niezapominajmy o jednym nasze auta nie a nowe....( chodzi mi np. o e30)

Daniel e-28
[Usunity]

Wysany: 2004-11-01, 20:52   

powiem tak przywoziłem dla kolegi e36 96'' 318 TDS autko niejest specjalnie szybkie ale jak sie je ruszy z miejsca jest ok a co najważniejsze jechałem nim 1350 kilometrów (holandia) i spalanie wyszło około 5 - 5.5 litry mówie tu głównie o trasie (atostrady) ale czasem na zegarze było i ponad 180 KM/H pozdro.

fozgen
[Usunity]

Wysany: 2004-11-02, 12:50   

kolego darco ....znacie sie na benzynce ..... jezdze dizlem w m21 , teraz doładowanym turboi dizlem i nie wiem czy twój silnik przejedzie 507,000km z jedną wymianą pompy , samochód dwukrotnie otrzymał temperature powyzej 150 stopni w głowicy płynu chłodzącego i wbrew opiniom ze pęknie dalej jezdził i to jak , gdyby nie było zaniedbania regulacji zaworów i własciwego zestropjeniapompy to podejrzewam ze nawet by chmurki nie puszczał
same silniki śa bardzo trwałem i mocne , zalezy od eksploatacji i tego kto jezdzi tym autem .....
poza tym pompy w modelu e30 , był serią testowaną do e34 i potem wersja rozwojowa do 2,5 tds ....i to te silniki były i sa bardzo wrazliwe na temperature , opel montował w omedze i tez mieli nielada kłopoty z tym silnikiem , głowice pękały ,a w m21 wytrzymywały wiele i chodziły i chodza długo .....
pozdrawiam wszystkich uzytkowników ropniaków

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-03, 10:29   

wiec sparawa zaczyna sie nastepujaco!!jezeli chodzi o diesla to tylko 2.5-owszem-sa to udane silniki jedne z lepszych jezeli chodzi o diesla-a pompa??coz...jak w kazdym aucie-moze jezdzic 50,000 km moze jezdzic 500.000km choc ta ostatnia opcja jest za bardzo optymistycza biorac pod uwage jakosc naszego ON!!niestety-wyszły 2 rodzaje silnikow TDS-a a mianowicie róznia sie troszke konstrukcją pompy wtryskowej a dokładniej regulatorem dawki-wiec tu jak zwykle dzielim na"te lepsze modele" i "te gorsze"!!elektroniczna pompa wtryskowa EDC w sowjej konstrukcji jest duzo prostsza niz stara ktora jest w innych miodelach(mechaniczna VE )
przy zakupie sparadz nietylko jak pali na zimnym ale jak i na ciepłym-lubia w tych autach leciec głowice pomp wtryskowch!!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: