BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wystrzał mieszanki w instalacji LPG w E32 730i
Autor Wiadomo
Alberrrcik 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Lut 2007
Skd: Kalisz
Wysany: 2007-03-04, 12:28   Wystrzał mieszanki w instalacji LPG w E32 730i

Krotki opis zdazenia;
Wiec jade se z pracy do chalupki na obiad i w małej miejscowości doganiam starego M-B. Lookniecie, lewa flanka wolna, przepinka na "4" i pędzel. Ale widze, ze to proche malo wiec przepinka na "3" z miedzygazem (przegazowka) i... JEBBBB

Efekt;
Okrutnie wielki wystrzal gazu. Zjazd na pobocze. Widze , ze wyplulo kolanko od odmy, zakladam zadowolony ze nic sie nie stalo i chce jechac dalej a tu nie mily "soprajs". Szarpie, gasnie, jedzie, nie jedzie. Dowloklem sie z bolem na podworko, po drodze myslalem, ze to moze znow przeplywka wysiadla i ze znow 450PLN pojdzie sie kochac. Ale przeplywomierz dziala i ma sie calkiem dobrze.

Obecne objawy
Po pierwszym odpaleniu motor zaraz gasnie. Po drugim chodzi na b. jalowym i wchodzi jakotako na obroty, ale po paru przegazowaniach ponizej 2500rmp traci wszystko, i nie wiedziec dlaczego gasnie. I znow pierwsze odpalenie - gasnie. Drugie odpalenie - dziala ale po wejsciu na obroty znow zdycha.

Jestem cholernie zrospaczony, wkurfiony i o ogole. Czy ktos potrafi mi pomoc?
Kompletnie nie wiem co moglo sie sesrac w moim aucie.
:(

piotr kubica 

Doczy: 05 Lut 2007
Skd: warszawa
Wysany: 2007-03-04, 12:37   

sprawdzałeś, czy na benzynie chodzi równo

marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-03-04, 12:42   

odepnij parownik i weze od niego idace od przeplywomierza i pierw sprawdz czy chodzi dobrze na smej benzynie yoo

Alberrrcik 

Wysany: 2007-03-04, 12:44   

Na gazie nie chce ani troszke gadac, to co opisalem dotyczy dzialania silnika na bęzynie. Gołym okiem nic nie widac, sprawdzilem przepływke (jest typu klapkowego) i dziala.objawy dla mnie są przynajmniej dziwne :? :(

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-03-04, 13:36   

mi ja rozwaliło przeplywke to wlasie odpalal i gasł po chwili.mozna bylo go chwile przytrzymac na obrotach ale po chwili gasl znowu

u mnie oderwalo dolny dekiel przeplywki wiec dobrze obejrzyj swoja i reszte dolotu czy nie lapie lewego powietrza

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

marvin-86 
Częstochowa

Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-03-04, 13:40   

aha j obstawiam przeplywke, w przeplywce jest kilka drobnych elektronicznych rzeczy sluzacych do sterowania i moge one sie zchrzanic podczas strzalu pozycz przeplywke opd kogos 10 min roboty i bedziesz wiedzial yooo

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-03-04, 14:20   

objawy jakie opisujesz to typowe lapanie lewego powietrza...mysle ze trzeba zobaczyc caaaly dolot. najlepiej rozebrac, oblukac i zlozyc. ja mialem tak u siebie coprawda m50, ale przeplywka byla ok i mimo tego wariowal w sposob jaki opisales. u mnie poszly zaworki przeciwwybuchowe na kolektorze i tam ssal lewe powietrze.
i na drugi raz jak chcesz depnac to przelacz na benzynke...
pozdro

Sebabmw 

Doczy: 01 Gru 2005
Skd: Limanowa
Wysany: 2007-03-06, 10:04   

Cześć

Jak napisał wcześniej "southOFheaven" musi łapać lewe powietrze. Sprawdź przewody silnika krokowego i przewody wchodzące na kolektor ssący. Jeżeli próbowałeś go trzymać na obrotach to komputer mógł nałapać błędów i musisz go zresetować (odłączenie akumulatora może wystarczyć). :spoko:

hk3r 

Doczy: 01 Gru 2006
Skd: Puławy
Wysany: 2007-03-07, 17:49   

Sebabmw napisa/a:
Cześć

Jak napisał wcześniej "southOFheaven" musi łapać lewe powietrze. Sprawdź przewody silnika krokowego i przewody wchodzące na kolektor ssący. Jeżeli próbowałeś go trzymać na obrotach to komputer mógł nałapać błędów i musisz go zresetować (odłączenie akumulatora może wystarczyć). :spoko:

Ale skoro nic mu nie poleciało to jak komp miał wyłapać błędy??No i jak już to chyba samo odłaczenie aku. nie skasuje błędów..mogło np. rozwalic termistor w prezepływce ale i tak by chodził bo ECU by dało zastępcza wartośc..Z tym powietrzem to macie racje
Pozdrawiam Kamil

Elektronika samochodowa:alarmy,liczniki,diagnostyka,immo,chip tuning itd.
ZAPRASZAM

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-03-07, 18:26   

dolonczajac sie do tematy chcialem powiedziec ze u mnie w IS-ie prawie przy kazdym odpaleniu silnika strzela ale gdy juz odpali to pracuje idealnie nie wiem od czego to jest dolot kiedys sprawdzalem i jest raczej szczelny mam inna przeplywke w najblizszym czasie sprawdze co bedzie sie dzialo na tej drugiej.A do gazownika juz nie pojade raz bylem i coprawda nie strzelalo ale osiagi byly porownywalne z fiatem 126p. moze najlepszym rozwiazaniem bedzie zastosowac wtrysk gazu nie wiecie jakie moga byc koszty przerobki???? pozdrawiam

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2007-03-07, 18:57   

:!: U mnie też strzelało ,wymiana przewodów i już było o.k. , a regulacja u gazownika (fugazi w Krakowie) to lipa sam wyregulowałem i teraz wiem że jest wpożadku.Przepływka jeśli strzelła to można reanimować.Polak potrafi :spoko:

Qba 

Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2007-03-08, 13:40   

młody318IS, młody318IS, pozakładajcie sobie panowie nowe tematy :x

Wracając do rzeczy, moze odłączyć przepływke komp sie ustawi na tryb awaryjny i bedzie wiadomo czy to przepływomierz czy nie, i tez stawiam na dolot posprawdzaj wszystkie przewody moze są porozrywane a niekoniecznie musi to byc widoczne na pierwszy rzut oka

Alberrrcik 

Wysany: 2007-03-10, 18:48   

[quote="Sebabmw"]Cześć

Więc szanowny Panie Kolego miales racje, chwytalem sie wszystkiego i rowniez dla pewnosci odlaczylem akumulator na okolo 10min i wszystko wrocilo do normy :jupi: .
Takie to proste ze az glupie i nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze to akurat moze poskutkowac.
Jednak dziekuje wszystkim, ktorzy sie wypowiadali i pomogali mi rozwiazac problem.
Oby zawsze i wszystkim krecily sie smigielka :spoko:
Raz jeszcze dzieki dla wszystkich. :wink:

Pozdrawiam Alberrrcik - Kalishfornia (WLKP)

(temat uwazam za zamkniety)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: