..witam wszytskich...jestem dosć "młodym" uzytkownikiem tej pieknej marki jaką jest oczywiście BMW...swoje e-30 mam od wakacji i powiem szczerze ze jeszcze nie mialem z nia poważnego problemu...jednak od dwoch dni pali mi sie na desce komunikat inspection...ogoloni wiem co to słowo oznacza, ale dziwie sie poniewąż wiekszość potrzebnych rzeczy wymieniłem zaraz po kupnie tj.. olej filtry pasek..napincz...klocki itp...moze jest to zwiazane z tym , że mam przetarty czujnik zuzycia klocków co świadczy o [alenieu sie czerwonej lampki na desce(kułko oplecione...przerywanymi szczękami)wiem dokładnie nawet który to czujnik bo juz go kupiłem....naprawde nie wiem od czego mam inspection...moze ktos cos doradzi???
spoko nic się nie dzieje...
skasujesz sobie tę kontrolkę i po starchu.
aby skasowac tę kontrolke należy w pierwszej kolejnosci
wpisac inspekcja w wyszukiwarce na forum
pozdro
tak jak pisal jacekG milion odpowiedzi na wszystkie nurtujace pytania w temacie..
pozdrawiam, witam i powodzenia z kasowaniem
ps. tak sie zagalopowalem ze zapomnialem ze nie jestem modem na tym forum
Zarówka występuje tu jak się nie myle w formie zabezpieczenia, można dać w jej miejsce jakś mały bezpiecznik choć Etzold podaje, że wystarczy tylko kawałek przewodu.
" To nie kierowca wybiera samochód - to samochód wybiera kierowcę "
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-02-19, 10:12
inspekcja, to nic innego jak "duży przegląd" - samochód przypomina nim (średnio co 2 lata) - polega na wymianie płynów innych niż tylko olej - w szczególności hamulcowego i chłodniczego, które mają trwałość właśnie ok. 2 lata
Piotrze ta o której mówisz objawia się w postaci ikonki zegarka.
Właśnie z nią walczę i nie jest tak łatwo póki co świeci.
Ma ktoś patent na skasowanie tego ?
Dodam że gdy wyświetlały mi sie napisy INSPECTION lub OIL SERVICE
sposób ze zwarciem pinów 7 i 19 działał bez zarzutu.
masz rację trochę już zapomniałem jak to jest z E30 co do kasowania, to powinno sie to kasowac tak samo jak 'inspection', czy 'oil service', tylko trochę dłużej trzeba przytrzymać - przynajmniej w mojej tak było