Czaruś.Jestes mistrzem.Jak ja marzyłem o bmkach a moi starsi kumpla wymiatali już e36 w coupe i jeden pacjent miał takie identyko na swojej i wychodza zajebiscie.Choc nie wiem czy mial aż 10 cali z tyłu.Ja mam też przerobione nadkola ale jeszcze nie wiem czy nie do poprawki bo i tak dociera.Tak a o podgieciu rantów to nie przy takich felgach.To nic nie da wiec przygotuj za wczasu błotniczki pod tak sliczne kola. Piekny projekt.Nie łam sie tymi przeróbkami bo jak to zrobisz to efekt bedzie bomba.
[ Dodano: 2007-01-02, 07:36 ]
Apropo.Ja mam u siebie identyczne obsadzenie .Z tego co wiem a gośćie sie znali to są felgi na jakich jeżdziły m5 w e34.Na prawde piękne.
w touringu przez jakis czas mialem 8/17 ET10 z przodu oraz 10/17 ET15 z tylu
mialem sciete (nie zagiete) ranty i sportowe zawieszenie
jak jezdzilem sam to nawet nie przycieralo
tutej nie chcialbym zbyt wiele ingerowac w blachy ani w zawieszenie bo juz dawno tak przyjemnie mi sie nie jezdzilo E36 na seryjnym zawiasie, zawsze mialem cos sportowego
oczywiscie jezeli zajdzie taka potrzeba to juz cos wymysle aby upchac te kolka
zawsze mi sie najbardziej podobal ten wzor zwlaszcza z wiekszym rantem
KUJON: jak poszerzyles je o poltora 15mm??
jak myslicie najlepiej wygladalyby w calej polerce czy tylko ranty zrobione??
Jestem takiego samego zdania co Kujon.Tylko rant.Kujon mam pytanie.Przód też masz zrobiony ?.Jak tak to jak możesz zrób przodu i tyłu takie zdjecia z bliska z różnych kontów bo czeka mnie chyba zrobienie przodu błotników i poprawka tyłu.Jak bys znalazl czas.Był bym wdzieczny.Miał bym co pokazać blacharzom jak to ma wyglądac.
Jestem takiego samego zdania co Kujon.Tylko rant.Kujon mam pytanie.Przód też masz zrobiony ?.Jak tak to jak możesz zrób przodu i tyłu takie zdjecia z bliska z różnych kontów bo czeka mnie chyba zrobienie przodu błotników i poprawka tyłu.Jak bys znalazl czas.Był bym wdzieczny.Miał bym co pokazać blacharzom jak to ma wyglądac.
zdjęcia wyśle ci wieczorem bo w pracy nie mam
[ Dodano: 2007-01-03, 21:13 ]
Kamil narazie taką fotkę znalazłem , miałem gdzieś lepsze jak znajde to ci pokarze
nie wiem czy moj lakiernik podejmie sie wyciagania tych nadkoli, potrzeba min 15mm i porzadniejszego zawieszenia, Mtechnic jest za miekki i za wysoki z przodu
Jeśli nie masz zamiaru przerabiać błotników to podaruj sobie fele z e34. U mnie one w przedbiegach odpadły.
O ile pisałeś do mnie to spoko, miałem już różne felgi łącznie z 8.5 cala i ET10 i jeździło się spoko. Teraz czekają jedne typowo na lans 8.5 i 10 cali Brock B1 i drugie na codzień z E46.
Felgi super tylko niestety sporo pracy CiÄ™ czeka z nadkolami.
Ja chciałem podobne do siebie ale dam sobie spokój to się nie nadaje do jazdy na codzień.
Wg mnie kompromis to 8,5 cala x4 z jakimÅ› fajnym ET.
Czarek.Pisaliśmy że 225 by weszły ale hardkorowo by to wyglądalo.Wyglada autko zajebiscie .Popraw nadkola i pokaż jeszcze wiecej fotek jak wyszedł przód i ogólnie z boku z przodu.ja nie wiem czy u siebie nie rusze przednich nadkoli bo i tak błotniki bede malował.Zobacze jeszcze czy dotrze przy mocnym obnizeniu ale sztywnym zawiasie.Jak dotrze to bede zmuszony rozszerzyc przód.
balem sie 225 zakladac bo naprawde bylaby mocno naciagnieta
juz wielki problem byl z zalozeniem tych 235
dopiero w wulkanizacji gdzie robia kola do ciezarowek napompowali mi kola
przy okazji zadobylem 2 nowe rysy na rancie
co do przodu to nawet nie mam jeszcze opon
poszukuje 215/45
auto wstawiam w poniedzialek do blacharza
zobaczymy co powie na te nadkola
jezeli nie bedzie chcial sie podjac przerobki to daruje sobie te kola i bede szukal orginalnych M kontour od M3
w Touringu mialem za bardzo sciete ranty i mi korodowaly, trzeba bylo po kilku miesiacach lakierowac ponownie
Czarek.Na tył masz 235/40?przód to 215 /45 ewentualnie po Niemczech jezdzi sporo takich bmk z tylu z 235/40 a przodem tak jak u mnie 215/40 ale wiadomo czym wiekszy profil tym bezpieczniejsza felga i komfort lepszy o ile wogóle tak mozna mówic przy takim profilu.Zastanów sie jeszcze nad takim zestawieniem.
CZAREK nie poddawaj sie..!!! felgi konkret no i wyglada to przeeeeeepieknie...ten rant miodzio..moze zaluz na tyl opony 225/45/17 a przod 215/45/17 zawsze to pare mm bedziesz mial mniej a co do zalozenia opon to sie nie martw..pojedz do naprawde dobrych gosci to ci zaloza..ja widzialem tutaj goscia to mial zalozonena 10J 225/40/18 i bylo ok..
odezwij sie do luk325 . ten magik skonstruowal sobie ostatnio rolke do wypychania blotnikow . Wypychal u siebie i nawet ladnie mu to wyszlo . Pogadaj z nim napewno sie pogadacie i przynajmniej nie bedziesz mial spawow i szpachli
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach