jak wstawie 3.91 to moja babcia bedzie szybsza ale wolniejsza rozumiem??
w trasy często nie śmigam raczej jazda w mieście przeważa
nie sadze zeby twoja beemka wiecej poszła po założeniu 3.64.
na pierwszych biegach beda wieksze predkosci ale na 4 i 5 nie bedzie miala siły dokrecic do odciecia
wujek miał kiedys fieste i na 4 biegu osiagal v max.zmiana na 5 nic nie dawala .wiecej nie mialo sily
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
w polskich warunkach i z zawiasem 60/60 więcej niż 160-170 km/h
raczej nie ryzykuje
Więc myśle że zdecyduje się na ten 3.91 przynajmniej będzie lepsza zabawa
Jeżeli dużo nie jeździsz w trasie to wariant ekonomicznego spalania odpada, czyli bierz 3,91. Większość osób z małym zacięciem sportowym szuka takiego i na miasto idealny. Na 3,64 łapiesz się już dużo poniżej max momentu obrotowego przy zmianie biegów także padaczka. No i Vmax może byś raz w życiu osiągnął z górki bo kto jeździ 240...???
Dokładnie tak jak mówisz Piotrze, nigdy nie sądziłem że przełożenie dyfra ma takie znaczenie na to jak samochód przyspiesza, ale jak przejechałem się na 4.10 a następnego dnia założyłem 3.45 to miałem wrażenie jakby auto wyraźnie osłabło! Na dyfrze 4.10 moje 335 wyrwało mnie z butów, a na 3.45 miałem wrażenie jakbym jechał odchudzoną e32.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
jesli zostawisz skrzynie od 2,0 t bierz ta 3,91 ! powinno byc 4,10 a i tak bedzie dluzej !
jesli wstawisz skrzynie od 2,5 to ... na twoim miejscu tez wzial bym ta 3,91
Wysany: 2007-02-13, 23:27
ja miałem S3,64 i też nie miałem z tym (zerwaniem) nigdy problemu ... jednak do 2,5 najbardziej chciałbym mieć S3,73
dobra kupiłem ten dyfer S 3.91 i teraz wymienie w nim olej
olej który kupiłem to castrol SAF-XJ 75W-140 (taki zmalazłem na forum że się nadaje)
I teraz pytanie ile go wchodzi czytałem że 1.6 L zgadza się??
wymienić go jak dyfer jest poza autem czy jak założe??
Pozdrawiam
A ja Ci poradze zadzwon do Jendrysa zna sie na takich sprawach jak malo kto i jego sie zapytaj.Jak kupiles śpare od niego to na bank udzieli Ci odpowiedzi co jak i gdzie
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
co mu bedzie gitare zawracał.wlewaj olej jak bedziesz mial na wierzchu.pózniej nie jest tak łatwo nalac
zreszta wejdz pod auto i sam zobacz jaki jest dostep do korka od wlewu .jak sie postawi dyfer na czyms w miare rownym to wystarczy.nie musi byc idealnie poziomo
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Bizon ja jeżdze na 4.10 w b20 i powiem że bardzo przyjemnie sie autko zachowuje! przełozenia na poszczególnych biegach nie utrudniają zycia a wręcz "z pod świateł" autko miło wyrywa do przodu! Maksymalna licznikową jaką osiągnołem to 225! Więc zbyt krótki tez nie jest. Co prawda nie mam szpery ale jak dla mnie to do dynamicznej jazdy w b20 ten dyfer jest idealny! Gorąco polecam