Wysany: 2007-01-23, 18:07 Is czy wszystkie sa takie glosne??
Witam zmienilem ostatnio silnik z 1,6 na 1,8 m42 i przy dodawaniu gazu jest strasznie glosny czy wszystkie tak maja wydech zostal od 1,6 moze to dlatego jest tak glosno a moze to ten kolektor wydechowy daje taki glosny dzwiek. Mam jeszcze pytanko czy wydech musze kupic od is-a czy zwykle 1,8 ma taki sam.
duchX [Usunity]
Wysany: 2007-01-23, 18:37
glosny .............. co to znaczy silnik glosno pracuje czy z tlumika wydobywa sie glosny dzwiek jakos sprecyzuj pytanie !!
Nie chodzi o dzwiek silnika silnik chodzi w miare cicho ten dzwiek jest z wydechu dosyc glosne buczenie podczas dodawania gazu tylko nie wiem czy to te barany sa winne i tak jest w kazdym is-ie czy po prostu to przez wydech od 1,6.
duchX [Usunity]
Wysany: 2007-01-23, 19:13
mysle ze barany spowodowaly zmiane dzwieku tlumiki nie roznia sie niczym 1,6 od 1,8
też masz problemy ja nie wiem 16V ten silnik jzu oddycha ...
To niech oddycha troche ciszej
Mi to w zasadzie nie przeszkadza ale moja kobita nie pozwala mi przyspieszac
mowi ze jak bede tak warczal to ja wieczorem bedzie glowa bolala
No wlasnie musze poszukac od pewnego czasu przegladam allegro ale nikt nie sprzedaje moze gdzies trafie najgorsze ze wydam 1000zl a on dalej moze byc glosny dlatego pytam moze mial ktos juz taki problem.
No wlasnie musze poszukac od pewnego czasu przegladam allegro ale nikt nie sprzedaje moze gdzies trafie najgorsze ze wydam 1000zl a on dalej moze byc glosny dlatego pytam moze mial ktos juz taki problem.
Trafic uzywke to jak wygrac w Totka . Ja mam orginal (seryjny) i jest super cicho, slysze tylko silnik..
ps. mialem wczesniej sportowy i po przekroczeniu 2000obr juz robilo sie glosno, zalozylem ten i bylem w szoku
_________________ CrAcOw CiTy
Marzy Mi sie e38 740iL
patryk poszukaj ostatnio widzialem na allegro dedykowany do isa w e36 tlumik koncowy razem ze srodkowym za 400 pln i sprzedawal go Darco niestety katalizator trzebaby tez wymienic lub zastapic innym (czyms ...... nie pisze czym bo nie chce sie narazic na lincz)
w 316 niestety wydech jest za maly dla m42 i wyje po rurach jak zarzynana honda (ja juz swoj wydech zbudowalem prawie jeszcze nad koncowym pracuje bo mi w rezonans na wysokich obrotach wpada)
No wlasnie tak myslalem ze bedzie inna srednica i dlatego wyje bede szukal.
Ps. Dzieki Wrona za pomoc okazalo sie ze komputer byl walniety i dlatego nie chcial odpalic
ale widac ze znasz sie na rzeczy i w razie jakichs problemow pewnie bede Cie kiedys nękał
A nie masz przypadkiem wycietego katalizatora? W is-ie po wycieciu kata robi sie naprawde glosno, ci ktorzy slyszeli czerwona strzale Andzeliki moga potwierdzic. W M20 mozna go wyrzucic i dzwiek sie nie wiele zmienia, ale is ryczy okrutnie. Jesli masz oprozniona puszke po katalizatorze to wspawaj w to miejsce rure, bedzie troche ciszej i bez nieprzyjemnego metalicznego brzmienia. Ale nadal powyzej 3000 obrotow pod obciazeniem jest masakra, wystarczy zredukowac i stare babki na przejsciach dla pieszych sie pod kola nie laduja
w 316 niestety wydech jest za maly dla m42 i wyje po rurach jak zarzynana honda (ja juz swoj wydech zbudowalem prawie jeszcze nad koncowym pracuje bo mi w rezonans na wysokich obrotach wpada)
Wrona w rezonans wpada końcowy jak za sztywno skrecisz mocowanie na dwurórce do skrzyni biegów zaponaj pomiedzy dwieblachy mocowania gumowe przekładki i przestanie wpadać w rezonans koncowy, po drugie czasem powyżej 5000 środkowy brzeczy o obudowę tunelu jak nie jest w osi zamocowany a cały rezonas prznosi się na budę i końcowy tłumik przy dodawaniu gazu merda jak pies ogonem
A tak wogóle IS głośny ja mam padniety (pękniety) końcowy i na wolnych jest miły pomruk ale powyżej 3000 to tak jak mówi Bruner jakby trzysta kuni spod machy ruszało
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Wrona w rezonans wpada końcowy jak za sztywno skrecisz mocowanie na dwurórce do skrzyni biegów zaponaj pomiedzy dwieblachy mocowania gumowe przekładki i przestanie wpadać w rezonans koncowy, po drugie czasem powyżej 5000 środkowy brzeczy o obudowę tunelu jak nie jest w osi zamocowany a cały rezonas prznosi się na budę i końcowy tłumik przy dodawaniu gazu merda jak pies ogonem
Maras to trochę nie taki REZONANS, chodzi mi o to ze koncowy brzeczy w srodku na wysokich obrotach, no ale to jest jeszcze pozostalosc po m40 wiec idzie do wymiany (bardzo mocno sie zastanawiam czy nie dopasowac koncowego z e36 sa tansze w zakupie od tych z e30, muszę zdobyc jakis i poprostu przymierzyc)
Fakt nie ma katalizatora mialem tam strumienice ale strasznie brzeczala wiec w to miejsce wstawilem tlumik juz nie brzeczy ale i tak jest glosno moze faktycznie ostatni tlumik nie wyrabia . Wstawilbym jeszcze jeden tlumik ale czy troche ich nie za duzo tam bedzie
Co do babć na przejsciu dla pieszych to prawda patrza sie jakbym niewiadomo jak jechal a ja ledwo gazu dotykam on tak po prostu warczy.