Fotki mojego pięknego autka:
http://www.flickr.com/pho...57594197779873/
Wszystkie robione były wiosną. Autko było wtedy na felgach aluminiowych 15" i oponkach 205/55, a teraz jest na felgach aluminiowych 14" i oponach 195/55 tył i 195/50 przód. Niestety aktualnych fotek nie mam, ale jak tylko jakieś zrobię, to z chęcią się podzielę z Wami i wrzucę na forum.
Ostatnio zmieniony przez center 2007-01-21, 19:07, w caoci zmieniany 1 raz
Wreszcie jakis ziomal z sasiedztwa Widzialem Twoja betke na zywo i robi sympatyczne wrazenie.Szkoda ze tylko 4 garki pod maska ale grunt ze kombi(tyz choruje na to i sprawie sobie niedlugo).W zasadzie przyczepic sie nie mam do czego
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
W piątek będę w Bełchatowie (bo studiuję we Wrocku), więc jak chcesz, to możemy się gdzieś spotkać i pogadać o naszych BMW. Jak masz aparat, to mógłbyś mi pstryknąć kilka fotek na ziomówkach. Fajnie poznać pasjonatów BMW w swoim mieście Z tego co wiem, to po Bełchatowie (prawdopodobnie) jeździły jeszcze dwie takie same. Nie jestem pewien, ale jedna jest już chyba sprzedana, więc zostały dwie albo nawet tylko moja.
Dbam o nią tak, żeby w miarę ładnie wyglądała i dobrze jeździła. A na tych fotkach jest zaraz po myciu Co do kolorku, to jest on bardzo rzadko spotykany. Jeśli dobrze pamiętam, to tylko Touringi z roczników 93-94 były tak malowane, czyli nie dłużej niż 14 miesięcy, bo w lutym 94r. przestali produkować E30 Touring.
Fotel kierowcy był popruty, aż środek wyłaził. Brat (jak jeszcze on nim jeździł) kupił drugi, niestety miał zupełnie inną tapicerke. Więc założył pokrowce, żeby wszystko tak samo wyglądało. Poza tym fotele się nie brudzą, a pokrowce można wyprać
to juz wiem dlaczego teścio trzyma swoje ałto w pokrowcu pod blokiem
Ty się nie śmiej, bo ja dzisiaj widziałem jakieś stare BMW (chyba E30 - już nie pamiętam) i miało folię na siedzeniach. Byłem w szoku... Mam nadzieję, że nikt tak na codzień nie jeździ, a w tym było dlatego, że ktoś robił remont i w czasie jazdy próbnej nie chciał ubrudzić fotela żadnymi smarami. Inaczej tego nie widzę
Dokładnie to samo pytanie sobie zadałem, pod koniec produkcji wychodziły dośc "bogato" wyposażone te Touringi
Dość "bogato" wyposażone, czyli jak? Z chęcią bym się dowiedział co powinienem jeszcze mieć, a czego mi brakuje. Ma ktoś dane modelu z tego rocznika? Prosiłbybm o podanie mi tych informacji, to postaram się uzupełnić braki Z góry dzięki za wszelkie info.
a np tak jak TEN
a dokładne wyposażenie wg kodu podam ci jutro OK
<---! ciach
Vehicle information
Type code AJ11
Type 316I (ECE)
Dev. series E30 (5)
Line 3
Body type TOUR
Steering LL
Door count 5
Engine M40
Cubical capacity 1.60
Power 73
Transmision HECK
Gearbox MECH
Colour DAYTONA-VIOLETT METALLIC (283)
Upholstery VIOLETT MELIERT - ZS STOFF (0492)
Prod. date 1993-07-12
Order options
No. Description
215 POWER STEERING,DEPENDING ON ENGINE SPEED
240 LEATHER STEERING WHEEL
288 LT/ALY WHEELS
300 ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH
314 HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
354 GREEN STRIPE WINDSCREEN
400 SLIDING SUNROOF MANUAL
410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT
413 LUGGAGE COMPARTMENT NET
423 FLOOR MATS, VELOUR
428 WARNING TRIANGLE
481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM
520 FOGLIGHTS
529 MICRO FILTER
545 DREHZAHLMESSER,KM/H-TACHO,AN.U
654 BMW BAVARIA C III
681 DACHANTENNE
799 E30 INDIVIDUALSERIE 92
801 GERMANY VERSION
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Konkret furka - widziałem na żywo to wiem Rzadko spotykany kolor. Auto z końcówki produkcji więc na pewno dopracowane i mało awaryjne. Ja bym wrzucił elektrykę szyb, skoro jest elektryka dachu Co do pokrowców to zgadzam się z przedmówcami, ale wiem, ze już nad tym pracujesz
Ja bym wrzucił elektrykę szyb, skoro jest elektryka dachu
Też bym z chęcią wrzucił, ale niestety brak mi kasy, bo mam trochę innych wydatków. A dla mnie ważniejsze jest, żeby samochód był sprawny w 100% niż ładnie wyglądał, a słabo jeździł Więc na elektrykę, klimę, skórę etc. jeszcze sobie poczekam
Johnny napisa/a:
Co do pokrowców to zgadzam się z przedmówcami, ale wiem, ze już nad tym pracujesz
No właśnie szukam fotel kierowcy w dobrym stanie z "moją" tapicerką. Bo w jakimś takim żółto-brązowym kolorze zupełnie nie pasuje.
Johnny napisa/a:
Aaaaha i felgi oczywiście super
Podobno najładniejsze jakie są w E30. Sam ładniejszych nie widziałem, więc się zgadzam Ale jeszcze będę musiał je ładnie doczyścić, bo ostatnimi czasy się troszkę przybrudziły.
Podobno najładniejsze jakie są w E30. Sam ładniejszych nie widziałem, więc się zgadzam Ale jeszcze będę musiał je ładnie doczyścić, bo ostatnimi czasy się troszkę przybrudziły.
no to do Ecika trzeba będzie zajechać. 10 zeta doczyszczanie felg.
A co do elektryki szyb to moim zdaniem jest to jedna z fundamentalnych rzeczy podnoszących komfort codziennego użytkowania.
Z tego co się zdążyłem zorientować, to raczej nie. Więc do wymiany będzie błotnik (a raczej cała ćwiartka), zderzak, lampa z grillem i być może pas przedni, tzn. to wokół lamp i grilla tudzież pod zderzakiem. Troszkę się na to wykosztuję, ale wolę to zrobi i jeździć porządnym autem niż sprzedawać (za grosze?) i szukać czegoś innego.
PS. Ile mógłbym dostać za auto w tym stanie? I jakie inne BMW mógłbym kupić za jakieś 22tys. Najbardziej by mi zależało na 3er albo E39