Mam mozliwosc kupienia komputerka do E30 - tego zamiast zegarka - orientuje sie ktos czy bez problemu go podlacze czy bede musial latac z miernikiem i lutownica Sprzedawca mowi ze nie ma zadnego problemu ...
yoshi Gość
Wysłany: 2004-03-25, 17:58
nie powinno byc problemu, jedna wtyczka do zegarow druga do komputerka a trzecia do czujnkia temperatury ale moge sie mylic, aha jeszcze musisz miec glosniczek w panelu co zaslania kolumne kirownicy (ten co robi: ping, przed kazda pelna i jak temp spadnie ponizej 3st.C). zapytaj ARNIego on wie najlepiej bo taki zakladal
P.S. Co prawda ja tez taki zakldalem ale mialem juz cala instalacje
bo tu coś dużo tych przycisków, a wg tej książeczki to ten drugi model miał mniej tych przycisków, data, gozina i temp (hyba)
Piszcie co wiecie na ten temat
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
yoshi Gość
Wysłany: 2004-04-01, 11:28
Cytat:
Pociągne jeszcze temat komputerków bo z tego co ja wiem były w e30 dwa rodzaje (wg. takiej szrej książeczki BMW)
byly 3
taki jak widac na Allegro, taki ja mam ja czyli 6 przyciskow: TEMP, UHR, DATE, MEMO, min, godziny
no i 3 wskazywal tylko date i godzine (wiec w sumie to nie komputerek ale zegarek cyfrowy, ale wyglad jak komputerek )
Wysłany: 2004-04-01, 12:10
KOMPUTERKOM nie odpuszczam
Potrafi mi ktoś z szanownych klubowiczów wyjaśnić DOKŁADNIE funkcje takiego komputerka
Da rade wpiąć go do 325i??
Jakie sygnały trzeba mu podać (oprócz zasilania ) żeby funkcjonował.
Szukam tych informacji żeby nie był to tylko eksponat w aucie
piszczie co wiecie, każda informacja na wage złota
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2004-04-01, 12:38
ten kompuer na fotkach to jest chyba najbardziej wypasiona wersja i on wychodził z pilocikiem w drążku z kierunkami Ja mam o jeden rząd i kolumnę mniej guziczków! ale mam datę, godzine, memo i temperaturkę.