Możliwe ze jakieś blachy pracują i stąd ten dźwięk. Rada to dobre radio (wystarczy głośne) albo nalej czegoś do słupka od góry (silikon w sprayu lub wd40).
Hehe, ostatnio na większych wybojach coś mi strasznie skrzypiało - już prawie zacząłem deskę rozdzielczą rozbierać, ale coś mnie tknęło bo sobie przypomniałem, że zmieniałem tylną listwę progową - ruszyłem ją i usłyszałem skrzypienie - szok - przysiągłbym, że ten dźwięk wydobywał się z deski rozdzielczej.
No ale jeszcze nie wiadomo, bo dopiero jutro założę jak powinno być na dwóch spinkach.
W 3 E30-stkach przerabialem nastepujace zrodla denerwujacych dzwiekow:
-schowek
-boczek drzwi - dokladnie jego gorna czesc, ta pokryta pseudoskora
-daszek przeciwsloneczny - jesli opadl troche np na dziurach zaczynal drgac i ocierac o podsufitke
-podsufitka szyberdachu
-tylna kanapa - 1 zaczep z przodu kanapy nie zaskoczyl i rog ocieral o boczek. To bylo najbardziej upierdliwe i najtrudniejsze do namierzenia, bo dzwiek niosl sie po calym aucie i ciezko bylo stwierdzic skad dokladnie dochodzi.
ja proponuję zerknąć na maskę, a dokładniej na "prowadnice".
mi skrzypiały... wystarczyło przesmarować całe, włącznie z rolką i ustało
wydawało się że dźwięk dochodzi właśnie ze "słupka"...
_________________ Kurka... było 635csi ALPINA... Jest M20 B20 ale... "ciornaaa"!
w takim razie niech ktos poprowadzi Twoje autko, a Ty siedz obok i ":cenzura:" w którym to miejscu, bo moze sie okazac, ze dzwiek dochodzi zupelnie z innego punktu...
_________________ Kurka... było 635csi ALPINA... Jest M20 B20 ale... "ciornaaa"!