BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
blotnik zamienik czy orginal?
Autor Wiadomo
djscreamvip 

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: chrzanow
Wysany: 2007-01-02, 21:13   blotnik zamienik czy orginal?

witam mam do wymiany dwa przednie błotniki teraz jest zima ale chce teraz je zakupić.co sadzicie o zamiennikach za ok 80-110zl z allegro?warte tej ceny i czy po zamontowaniu nie bedzie nieproszonych szczelin i nie równo siedzącego błotnika.jeszcze nie patrzyłem jak sie go mocuje ale czy bedzie trzeba cos tam spawć?

el-viz 

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Lis 2005
Skd: z nikąd
Wysany: 2007-01-02, 21:23   

Ostatnio zmieniony przez el-viz 2007-03-11, 22:58, w caoci zmieniany 1 raz  

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-01-02, 21:29   

jak wyzej. tylko oryginaly, w e30 zjadlem za duzo zdrowia zeby dopasowac blotnik z nadkolem plastikowym. i przyspawac zawsze cos sie znajdzie..

TONY H. 
e91318i&e46330ci

Pomg: 4 razy
Doczy: 08 Lip 2005
Skd: OŻARÓW MAZ.
Wysany: 2007-01-02, 21:42   

ale tu jest przykrecany, tez sie zastanawiam nad podróbkami

http://tony.h.dkonto.pl/

tony-h@o2.pl
GG:9848931

djscreamvip 

Wysany: 2007-01-02, 21:53   

tylko ciezko wyrwad dobre orginalay a jak juz sa to kosmiczne ceny a ty za 180 mam komplet.przeciez nie byly by az tak spartaczone tylko mnie drażnia każde niedoróbki a w tych podrobach maga wystepowac choć ladnie wygladaja i jest to świeża blacha a to ważne.zakładał ktoś?

wiechue30 
/////ALPINE equipped

Pomg: 13 razy
Doczy: 13 Lis 2005
Skd: KRAKÓW
Wysany: 2007-01-02, 22:05   

tylko orginał - ja w e30 zakupiłem używke orginał i sam pod blokiem zmieniłem bez problemu - wszystko pasowało idealnie, całość zajęła mi 30min, a podróbki z tego co słyszałem to nawet blacharz ma kłopot z dopasowaniem

" To nie kierowca wybiera samochód - to samochód wybiera kierowcę "

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-01-02, 22:34   

dokręcane, czy nie - nie wiem jak oni to robią, ale nigdy nie pasuje - nawet się kiedyś z kolegą śmieliśmy, że najpierw robią, a potem decydują do czego to będzie :wink: trzeba sie nieźle mocować, żeby spasować zamiennik

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-01-02, 22:40   

teraz jest kupe strucli na czesci i napewno trafisz na jakiegos bez tylu i boku a z nietknietym przodem... jest zima wiec do wiosny znajdziesz a jak masz chodliwy kolor auta to nawet w swoim kolorze i bedziesz zarobiony z 500pln na malowaniu i montazu :!: wiec nie martw sie ze przeplacisz pare pln wzgledem podrobki... szukajcie a znajdziecie :mrgreen:

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-01-02, 22:45   

TYLKO I WYŁĄCZNIE ORYGINAŁ

Podruby niepasują.

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-01-02, 22:47   

Tylko orginał te podróby to dziadostwo!!
Sto razy wole używany orginał niż podróbę.
Zapytaj blacharza powie Ci co sądzi o podróbkach.

BIZON 
Tatanka power

Doczy: 13 Wrz 2006
Skd: Żary
Wysany: 2007-01-02, 22:48   

Jak wyżej...!
Daj sobie spokój z podróbami i nie patrz na cenę jak nie chcesz się wściekać przy montażu... :wink: ...A robić i tak musisz czy nową podróbke, czy używany oryginał, szpachelka "poleci" jak nic jeżeli ma być zrobione na tip top... :mrgreen:

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-01-02, 23:33   

yo!
teraz tak zamienniki wloskie do E36 pasuja idealnie panowie od E30 niech sie nie wypowiadaja bo ich bład kupic zamiennik do E36 pasuja odealnie włoskie zamnienniki i wystarczy je zaknoserowowac i pomalowac i tyle wiec kto niemontował do E36 niech sie nie wypowiada bo kłamie ja wiem po sobie ze przednie pasuja idealnie i moge dać namiar :mrgreen:
pozdrawiam
PS niemam szpachlu na swoich wiec co to za wnioski :?:

BIZON 
Tatanka power

Doczy: 13 Wrz 2006
Skd: Żary
Wysany: 2007-01-02, 23:55   

korzuch napisa/a:
PS niemam szpachlu na swoich wiec co to za wnioski :?:

houk!
korzuch, to nie wnioski tylko praktyka... z doswiadczenia wiem, ze wiekszosc "blachy", ktora chcemy pomalowac i ma wygladac jak "fabryka", to trzeba "DELIKATNIE wyrownac", bo prawie zawsze znajdzie sie jakas malutka "bojka", a jak tego sie nie zrobi, to w szczegolnosci na czarnym kolorze bedzie to widac przy zalamujacym sie swietle... :roll:
oczywiscie nie neguje tego, ze Twoje blotniki nie wymagaly zadnej ingerencji (czyli szpachlowanie), bo takowe tez sie zdarzaja ale zdecydowanie RZADZIEJ... :wink:
ps. klamczuch nie jestem bo nie znam tych wloskich wyrobow... :mrgreen: mozesz podac namiary, zawsze sie przysadza... :roll: :wink:

korzuch 

Wysany: 2007-01-02, 23:57   

yo!
firma autocom która ma znizki dla klubowiczy to wszystko zaryzkowałem i nie załuje :wink: sorka za dygresje we wczesniejszym poscie :wink:
pozdrawiam

djscreamvip 

Wysany: 2007-01-03, 11:41   

korzuch mozesz zapodac namiarami jesli mowisz ze naprawde pasuja i nie ebdzie problemu to chyba sie zdecyduje a po ile kupowalem.ps. a co sadzicie o tych zderzakach?obecnie mam z laminatu ala ///M ale porazka dlatego chce jakies z plastiku a tylko ten mi sie podoba po////M emki maja chore ceny a te wygladaja znosnie ,beda pasowac ? http://www.allegro.pl/ite...7_szczecin.html

korzuch 

Wysany: 2007-01-03, 11:52   

yo!
napisałem ci na PW
pozdro

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2007-01-04, 01:50   

a ja robilem 2 * E36 sedana i coupe i zamiennikow nawet wloskich nie kupie bo po pierwsze moj lakiernik twierdzi ze blacha jest slabszej jakosci i korozja tylko czeka a po drugie mialem niezlą zagwozdke jak spasowac blotnik zeby nie bylo 2 cm szczeliny przy masce... nie dalo sie bardziej podciagnąc na srubach! za to orginalny uzywany wpasowal sie idealnie i kosztowal 120 zeta (w porownaniu do zamiiennika nie jest to kosmiczna roznica).

korzuch 

Wysany: 2007-01-04, 07:21   

yo!
napiszę nazwę firmy KLOKKERHOLM co do jakosci sie nie wypowiadam latam duzo i w zimie ale auto garażuje dziur niema i nic nie wychodzi każdy zrobi jak chce :mrgreen:
pozdrawiam

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-01-04, 12:29   

wszystko zalezy do firmy ktora produkuje takie zamienniki, dla przykladu moj kumpel kupil blotnik do opla vectry ktory byl o 5 cm krotszy. kupil drugi tez podrobke i juz pasowal elegancko. mysle ze dobrzy blacharze powinni wiedziec jakie kupywac aby nie bylo lipy.

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2007-01-04, 12:48   

dlatego moj blacharz twierdzi ze lepszy uzywany orginal w bardzo dobrym stanie niz idealny zamiennik. Ceny zazwyczaj są porownywalne.
PS
Dzis troszke rozmawialem z osobami sprzedajacymi czesci i pojawily sie ciekawe poglady na temat blacho-zamiennikow. Nie wiem czy to prawda ale z ich wypowiedzi wynika ze GENERALNIE produkcja zamiennikow odbywa sie w wiekszosci przypadkow na matrycach odkupionych od producenta orginalu. Potwierdzeniem tego jest fakt ze 4 na 10 sprzedanych elementow nie trzyma jakichkolwiek wymiarow i wraca do sprzedawcy lub tez klijent przy zakupie innych elementow mowi ze juz nigdy w zyciu nie kupi zamiennika.
Nawet sie dowcip pojawil ze niezwrocone elementy, zakladane są na szroty ktore w trakcie odklepywania nadal zawieraja w sobie kawalek latarni, plota lub przystanku. :razz:
Powyzsze stwierdzenia odnoszą sie do wiekszosci zamiennikow dostepnych na naszym rynku bez wzgledu na producenta czy tez marke w ktorej mogą byc stosowane. Straszne ale prawdziwe

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: