Wysany: 2007-01-01, 19:53 Problem z układem wtrysku benzyny
Witam!Po złożeniu silnika(remont głowicy),mam problem z jego uruchomieniem.Okazało sie ze wtryski nie rozpylaja paliwa,tylko podaja je ciągłym strumieniem bez przerwy,paliwo leje sie ze wszystkich wtryskiwaczy naraz.Zakładam,że padł mi komputer,czy moze przyczyny szukac gdzie indziej?.Paliwo podawane jest nawet po odpieciu przeplywki oraz czujnika temperatury przy termostacie.Czy ktoś moze spotkal sie z czyms podobnym?Silnik m20b23 84r
Ta ale pomijając to że to jest silnik na aparacie zapłonowym w bloku silnika i to że o ile pamiętam sygnał z tego czujnika idzie tylko do złącza diagnostycznego to paliwo nie jest rozpylane tylko leje się ciurkiem tzn: ma sik prosty wielkiej ilości paliwa a nie stożek rozpylonego paliwa.
Najlepsze jest to że pracuje z odłączonym przepływomierzem i czujnikiem temperatury silnika a powinien gasnąć - a o jakiejkolwiek kulturze pracy można zapomnieć o ile pracę na dwóch cylindrach można nazwać pracą. świece są natychmiast zalewane. Ne wiem kiedy Szef_22 będzie miał kompa na podmiankę ale narazie pomysły się zkonczyły i mnie i Jemu.
Silnik ożył,przełozylem całą instalacje od takiego samego silnika.Ale na tym nie koniec moich kłopotów,zaraz po starcie wchodzi na ok 3 tys obr i po chwili opada na 2 tys,i tak bez przerwy.Lewego powietrza nie łapie sprawdzałem kilka razy,macie jakis pomysł?
Przeplywki mam dwie i obie sa sprawne,smigalem na nich zanim zdemontowalem głowice,jutro dokladniej zbadam przepustnice,mam tez kolejnego kompa na podmianke.Co jeszcze moge oblukać?
Nie pamietam w jakim silniku mielismy podobnie wtryski były otwarte - okazało sie ze zle podłaczylismy kabelki od gazu.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.