Wysany: 2006-12-22, 12:01 CB radio a kontrola policji?
Jak w temacie potrzebuje kupić CB.
Na allegro wystawiał aukcje sklep z Warszawy i mieli dobre ceny.
Patrzyłem jeszcze kilka dni temu była aukcja a teraz już nie ma nie wie ktoś gdzie mogę to kupić?
Chce kupić najprostsze radyjko alan 100+.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2006-12-28, 21:20, w caoci zmieniany 2 razy
radio musi miec homologację, a nie kierowca - tak samo jak nie trzeba wozić świadectwa/wyciągu ze świadectwa homologacji swojego samochodu - w aucie możesz sobie montować co chcesz, byle nie utrudniało prowadzenia
na palmtopy i inne nawigacje też nie jest potrzebna homologacja
BTW - nie wiem jak na CB radiu, ale na prawie każdym telefonie stacjonarnym jest informacja o posiadanej homologacji
mały - w jakim sklepie kupowałeś? dużo dałeś za zestrojenie?
[ Dodano: 2006-12-29 ]
oczyiście jeśli dają coś takiego przy zakupie, to można sobie dla świętego spokoju wozić, ale jak nie dają, to bym się nie przejmował
Przy zakupie dają wyciąg ze świadectwa homologacji.
Nie lubie wozić zbędnych papierków w samochodzie bo lubie porządek i dlatego pytam.
Pioter kupowałem w Hadronie na Żeromskiego.
Zaplacilem za zestaw alan100+ i antena Hustler 360zl.
Na allegro taki zestaw mozna kupic chyba za 310zl ale do tego koszty wysyłki itd a doszlo by kilka dni po nowym roku więc kupiłem na miejscu.
Za strojenie doplacilem 20zl.
np przy harrym II w instrukcji obslugi jest taka kartka z homologacja czy cos tam... mi w serwisie gdzie kupilem powiedzieli zeby to wozic ale lezy sobie ona w pudelku na polce w domku... po to jest CB ze nie dac sie misiaczkom
Korzuch zna Konanowicza a skoro niczego nie będzie to i mandatów też
Żebyś się nie zdziwił jak jakiegoś pieknego dnia wparuje komornik i zabierze krecika na poczet zalagłości.
JA jako zawodowy kierowiec powiem homologacje musisz miec obowiazkowo przy sobie na radio poniewaz jak bedzie jakis "pan policjant" ktory bedzie bardzo upierdiwy i sie doczepi, to ci wrypie mandat i nawet a i b nie powiesz, niestety policja moze wszystko i maja nas w du**, a to czy ty masz w barku w domu homo na radio to kogo to homologacja wyglada jak kartka a4 z wytloczona pieczatka ( ja swoja oczywiscie zgbilem) dlaego jak ktos nie wozi homo podczas zatrzymaia pojazdu zanim pan policjant stuknie w szybke wylacz radio (przycisk on/off) i sprawa zalatwiona :)poniewaz wtedy zadnego papieru na to nie trzeba pozdrawiam
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy
Ech dzieci, dzieci ...
Poszukajcie na forum ostatniego tematu związanego z ostatnimi z zmianami w Prawie o Ruchu Drogowym. Tam ktoś pytał CB i tam była dana odpowiedź
_________________ Niemcy każdy samochód projektują tak, aby można było do niego przyczepić działo i w razie wojny podbić świat.
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy
duchX [Usunity]
Wysany: 2007-01-07, 10:01
Papieru nie trzeba jesli nie masz mikrofonu do radia podpietego a jesli radio jest w samochodzie tylko wylaczone to niestety tak jak by dzialalo policjant nie jest glupi i wie ze mozna zrobic on/off
Druga zecz jest taka ze teoretycznie potrzebne jest pozwolenie na uzywanie czestotliwosci 11m oplata mala problem zaden .