Wysany: 2006-12-23, 11:03 wyłączajacy sie obrotomierz
Witam! Jak w temacie mam problem z wyłączającym się obrotomierzem w E34 2.0 24V 90r. Po odpaleniu działa przez jakis czas (czas działania jest różny) a później się wyłącza i wskazówka opada.czy ktos wie jak to naprawić?
_________________ Bedziesz Mógł Wyprzedzać
Ostatnio zmieniony przez INTRUZ 2006-12-24, 18:07, w caoci zmieniany 1 raz
w liczniku nie ma bateri .... a akumulatorki , ale watpie by to bylo przyczyna.... podmien sobie z kims na chwile zegary ..... bedziesz wiedzial czy to cos z nimi czy np. z elektryka,kostki,kable itd.. itp...
Jak na mój gust to kwestia konwencji. Silnik rakietowy *technicznie rzecz biorąc* jest odrzutowy, bo działa na zasadzie odrzutu, ale nazywanie go tak jest nieprecyzyjne, bo silnikami odrzutowymi przyjęło się nazywać takie, które pobierają powietrze z otoczenia, czego rakietowe nie robią.
jaka jest różnica miedzy jednym a drugim :P tylko powiedzcie mi czy chcecie do tego podejść od strony fizki czy lingwistyki.
sorki ze nie na temat
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez center 2006-12-24, 20:39, w caoci zmieniany 1 raz
...Sorry , ale te akumulatorki nie maja nic wspólnego z działaniem obrotomierza.Obrotomierz liczy impulsy z ukladu zaplonowego , całkuje , liczy średnią i wskazuje aktualne obroty i do niczego nie jest potrzebny akumulatorek. Natomiast gdzies pod deską są "słabe" połączenia "masy" do zegarów.....................
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
tak jak piszą inni posprawdzaj najpierw wzystkie wtyczki w zegarach czy dobrze siedzą, mi się takie różne dziwactwa też robiły i już chciałem zegary nowe kupować ale posprawdzałem najpierw te wtyczki i coś tam gdzieś źle siedziało chyba i teraz jest już ok
.....A własnie "pulsująca" lampka "INSPECTION" świadczy ż e własnie masy nie ma na zegarach...................PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
a winą najprawdopodobniej sa rozlane akumulatorki. ja miałem to samo w swojej e30. wylało sie lekko to co było w akumulatorkach i ponadzerało troszke ściezki na płytce. najpierw zaskakiwął czasami obrotomierz i ekonomizer a potem umarł całkowicie. trzeba było wymienić cały licznik. wiec wyjmij licznik i zobacz co z tymi akumulatorkami.
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2006-12-25, 23:24
Dodam tyle że z tego co się orientuje to w e34 niema akumulatorków (są w e30), a są kondensatorki, które odpowiadają za podtrzymanie pamięci inspekcji. Tak jak koledzy piszą sprawdź wszystkie połączenia, może jakaś przerwa na płytce drukowanej licznika
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25