Zajmuje sie modelarstwem i tuningiem modeli samochodów Pokaże wam kilka moich beemek bo tych zamierzam mieć najwięcej na pułkach
Na początek e36 1/18 Maisto wersja limitowana z rozkładanym materiałowym dachem (niestety uszkodzony)
Miała być na początku czarna w Mpakiecie ale pomyślałem że nie ma sensu grzebać pół roku przy kolejnym modelu tylko wreszcie jakiś skończyć. Potem mnie coś wzieło na HARTGE (piękna) Ale też sobie odpuściłem Pocieszam sie tym że mam przed sobą jeszcze tyle laaat na zrobienie tych modeli
Nowy lakier , metalic z palety Motipa ( oryginalnie był czerwony z szarymi dplastikami)
Nowe przednie światła
Tylne klary
Nowe felgi
Nowe fotele , z Mroadster
Pomalowane fotele i kanapa na czarną "skóre"
Pomalowane hamulce , zaciski, zamontowane
Zrobione mocowania kół
Poprawiony lekko układ kierowniczy
Troche rozpiłowane błotniki zeby koła swobodnie wchodziły
Wash felg
Wydech dwururka, nie mam antenki więc narazie będą takie końcówki , potem to sie zmieni
Pacnołem tez kilka lini podziału, nie wszystkie
Widać też nową kierownice ///M , trzeba ją pomalować na czarno i będzie dobrze.
Musze też założyć nowy drążek żmiany biegów ( seryjnie był automat )
Przymierzyłem też silnik s50, jest mega ciasno ale jakoś damy rade.
BMW e34 fujimi
Model kupiony na allegro jakiś czas temu, jako złom. Felgi jakieś kiepawe , popalone światła, brak lusterka, poobrywane niektóre części, powypalane dzióry w karoseri.
Model jest już poszpachlowany i doszlifowany. Teraz stoi w podkładzie. Pogłebiłem linie podziału i poprawiłem to co trzeba było.
Stary lakier został sciągniety , dziury i wrzery poszpachglowane i naprawione kilka innych rzeczy...
Srebrny lakier
Pomalowane tylne światła od nowa
Pomalowana nerka i boczne atrapy
Pomalowane linie podziału(nie wszystkie, do porawki są )
Założone nowe felgi IMPUL i tarcze hamulcowe BREMBO - Były zakupione specjalnie do supry ale supra została niestety sprzedana.
Listwy będą czarne.
Teraz największy problem to brak lusterek i to że już nie mam szpreja żeby je pomalować Najwyżej będą czarne dorobione...
BMW e32 750i Long Version - Rarytas
Mam tylko zdjęcia ze stanu oryginalnego. Od tamtej pory doszły czarne ramki szyb , pomalowane znaczki w felgach, polskie tablice i kilka inych poprawek fabryki.
e30 Touring - przeróbka z wąskiej lampy
Tak wyglądała zanim trafiła w moje łapy
moja e30 touring która wcześniej była coupe
zaczołem szerokie zderzaki, poprawiłem przód, usunołem listwy z tylnych błotników, poprawiłem przetłoczenia, rowki itp. Psiklem szprajem żeby zobaczyc gdzie musze jeszcze poprawić, i okazało sie ze miałem wiecej roboty niż myślałem musze poszpachlwowac wszystkie dziury, draśniecia, poprawic tylne uszczelki , przod pod halogeny i wloty powietrza, poprawic dach przy szyberku, dorobić przetloczenia na zderzakach, wyżeźbić klamki , tylne światła, szyby , a na tym sie nie kończy ...
PS przymierzyłem sobie takie felgi bo mialem na wierzchu
nie no cabrio to jest bundesliga dla mnie , stary ale ci zazdrosze teog modelu
Hehe każdy sobie może zrobić replike swojej furki A potem na pułke z tyłu
PioterW napisa/a:
wszystko fajnie, tylko czy możliwe, żeby M3 miało ręczną klimę?
no i zawias drzwi mógłby być nieco delikatniejszy - tak w trosce o kierowcę, poza tym spoko
Silnik to pełen szczepan Panie Pioter
Kujon napisa/a:
to nie M3 tylko rasowy wujek Szczepan, nawet M-pakietu nie ma , a fotele ma M3 które nigdy nie były montowane w cabrio, ale mimo to jest zajebista
No właśnie Nie chcielibyśce widzieć jakie fotele były wcześniej... Czerwone... gimowe... Padaka ogólnie
Lord Lukasz napisa/a:
zmontuj mi model mojej e30.
Nie ma sprawy. Zakup model e30 fujimi i robimy
Gniewek89 napisa/a:
Kozackie te modele.Tylko w tej srebrenej e34 popraw sobie szybke po krzywo jest (przednia)
Szybka nie była wklejana jest tylko wsadzona. Na koniec będzie dobrze
A teraz czas na e30 która jest w stanie prawie nie tkniętym. Jedyne co zrobiłem to pomalowałem atrape na czarno zamontowałem felgi... Gleba jest seryjna , nic nie dłubana- troche zanisko , trzeba podnieść przód chyba... Będe ją robił jak zakupie kiedyś aerograf , ma być idealna, nie ma miejsca na niedociagnięcia. Trzeba jej poprawić kilka rzeczy które fabryka zjetruskawkowała - np maska...
Chciałem ją przerabiać na szeroką lampe ale jednak będzie w wąskiej, szeroką zrobie jak uda sie to na touringu
e32 już na Polskich rejestracjach, pomalowane ramki i uszczelki czyb na czarny mat... pomalowane znaczki w felgach i na silniku, zrobiony wasch felg i silnika, pomalowane linie podziału. Więcej już sie w tym modelu nie zmieni, taki zostanie do końca, no może jak jakieś ładne felgi wpadną w łapy to założe
oj te felgi do tej E30 to poezja, kiedyś się tym zajmowałem tzn. modele samolotów nawet nieźle szło i teraz od pewnego czasu też myślę nad repliką mojej ale te Twoje to super są
pozdro!
Jakie masz te BBSy ? z jakiego modelu lub firmy ? z e34 fujimi ? w fujimi felgi sie tak nie świecą...
Moje są tak jakby chromowane czy coś w tym stylu. One takie są od nowości...
PS. Właśnie ładuje fotki e36 M3 i e36 Coupe
[ Dodano: 2006-12-23, 18:24 ]
E36 M3 GAMA 1/24
Rarytas bo firma juz nie istnieje , praktycznie nie do dostania w Polsce.
Jedyne co poprawiłem to lusterka bo były pourywane, wash silnika i lini podziału.
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2006-12-23, 19:35, w caoci zmieniany 1 raz
Poprawka , moja jest właśnie GAMA , Schaback jest e32
[ Dodano: 2006-12-23, 18:54 ]
Druga e36 tym razem Coupe firmy GAMA.
Nic nie poprawiane oprócz washu felgi silnika oraz lini podziału. Przydało by sie też zmienić opony lub całe koła bo teraz kangur lekki
I do M3 i do Coupe'ty no i do e32 mam oryginalne pudełka, co podnosi ich wartość
[ Dodano: 2006-12-23, 19:22 ]
No to jeszcze pokaże to co tygryski lubią najbardziej
e30 M3 Warsteiner firmy fujimi - nie do dostania w Polsce
Narazie leżakuje w foliach i czeka aż dorobie sie aerografu, nie chce żeby była malowana szprejami i pędzelkami... musi być idealna
Będzie cywilna, bez naklejek i kalek... wnętrze też cywilne.
Pietrek, popatrz Ty jestes z Czeladzia, spotkamy sie w swieta? (ja Bytom) Moze pokazesz mi to na zywo wszystko, bo brak mi slow zeby opisac to co widze.