Wysany: 2006-12-21, 00:54 Buczenie przed odpaleniem - filtr paliwa lub pompa???
witam, mam problem w e36 (325i) przed odpaleniem po przekreceniu kluczyka slychac dosc glosne buczenie, rowniez z tym zaczela sie zapalac kontrolka od abs (wczesniej po przekreceniu kluczyka zanim zgasla kontrolka abs bylo slychac takie jakby cykanie ale ciche i przez ok. sekunde, wlasciwie cykniecie;)
znajomy na warsztacie powiedzial mi ze raczej to filtr paliwa, ale do swiat ma zawalony warsztat(kupilem filtr i wymienie sobie mimo wszystko, bo niewymienialem a niewiadomo czy helmuty wymieniali:P) inny znajomy powiedzial ze moze pompa paliwowa, inny ze pompa abs skoro kontrolka sie zapala(kabelek sie nie odlacza i nie ma zwarcia ani nie jest nigdzie zagiety)
z wymiana filtra chyba niema duzo roboty? jest raczej przy zbiorniku - przeplywowy wiec luz. zaczne od niego - najtaniej i najszybicej, jesli by to niebylo to - wie ktos co to moze byc na bank ??
jutro postaram sie wymienic i bede pisal czy jest ok, czy nie
pozdrawiam
z tego co wiem to pompa od wspomagania się włącza dopiero przy zapalonym silniku. jeżeli dżwięk dochodzi z tyłu auta to pompa paliwa. ale niesłyszałem żeby filtr buczał
U mnie też buczy przy przekręceniu kluczyka, ale nie zawsze. Raz jest Korky Bucek a raz go nie ma
Ok, z ostatniej chwili. Posiedziałem trochę w aucie przy otwartych drzwiach i stwierdziłem, że pompę paliwa słychać z tyłu auta i bardzo cichutko. To buczenie dochodzi na pewno z przodu i czasem bywa dziwacznie niejednostajne.
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2006-12-28, 14:13
Jeżeli masz sprawne czujniki i połączenia i zapala się kontrolka ABS tzn że napięcie akumulatora spada poniżej 10,5V (takie zabezpieczenie). A to buczenie może powodować pompa paliwa, która, że tak powiem zaciera się i pobiera przy tym dużą ilość prądu. To takie moje spostrzeżenia i mogę się mylić. Pozdrawiam.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25