BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pompa paliwa z allegro QAP - czy warto wydac na nia 150 pln
Autor Wiadomo
sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-12-17, 22:34   Pompa paliwa z allegro QAP - czy warto wydac na nia 150 pln

W mojej bumce padla pompa = musze kupic nowa - czy warto sie pchac w zamienniki z allegro - uzytkowal to ktos ??

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2006-12-17, 22:42   

Używałem - są do :cenzura:
Mam zresztą taką u siebie ale w bagażniku - chodziła mi 2 tyg. a jeśli chodzi o reklamacje to od razu mi napisali ze nie mam co wysyłać, bo i tak mi ją odeślą bez uznania reklamacji... ze stronki pompy.net
Szkoda kasy, chyba że ktoś jeździ na gazie i tylko potrzebna jest do rozruchu czy przejech. kilku km... mam taką właśnie i mogę sprzedać za flaszkę... no za dużą flaszkę

No i jakie ona ciśnienie daje... nie wiadomo, a to ważne - sprawdziłem u siebie zamiennik za 180 zł i oryginał - auto po prostu od razu lepiej jeździło

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-12-17, 22:48   

hmmm to co napisales daje do myslenia...w takim razie poszukam uzywanej :)

Mauser 

Wysany: 2006-12-17, 22:49   

rozumiem, ze nie masz lpg...

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-12-17, 22:52   

mam mam :) ale w sumie to jezdze 50/50 Pb i LPG. Wiec pompa musi byc ok. Tylko ze z tymi uzywkami tez przesrane - moze wytrzymac tydzien, a moze pare lat. Najmlodsza bedzie miala tyle samo co moja aktualna ....

Mauser 

Wysany: 2006-12-17, 23:02   

proponuje kupić jakiąś za 50 zł pojeździć na lpg więcej, no i odłożyć kasę spod choinki na pompę... albo powiedzieć ze najlepszy prezent pod choinką to nówka bosh'a :razz:

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-12-17, 23:11   

za 50 pln to mozna kupic pompke ale chyba rowerowa :D Za uzywki krzycza sobie ok 300 pln, nowa boscha 500 w detalu....

BADYL 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-12-17, 23:18   

sarna1 napisa/a:
za 50 pln to mozna kupic pompke ale chyba rowerowa :D Za uzywki krzycza sobie ok 300 pln, nowa boscha 500 w detalu....

Juz raz montowałem w E30 pompe z allegro było troche przerbek.

Z tego co wiem z jednego warsztatu kazdemu oferowali NOWA pompe a nie jakiegos smiecia za 300 ktory po miesciacu zaraz sie znowu rozwalił.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-12-17, 23:53   

nie wiem o jakim warsztacie mówisz, ale z warsztatami, to jest tak, że chętniej naliczą marżę za sprzedany produkt, niż zamontują coś, co Tu im przyniesiesz

ja kupiłem używaną pompkę z rozbitego samochodu i śmiga super
jak kupujesz samą pompkę z niewiadomego źródła, to różnie bywa, bo ludzie potrafią być perfidni i jak im coś buczy, to wymieniają :???:
ale jak źródło jest pewne ...

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-12-17, 23:58   

ORI pompe z aso ale z bmw e39 tez 2.0i w sumie jedynym minusem bylo to ze trzeba byllo koszyczek z e36 320i rozcinac... ale od 2 lat ladnie smiga... z tym ze cena z montazem 500pln....

bmwm 

Doczy: 08 Lut 2006
Skd: Łódź
Wysany: 2006-12-18, 01:19   

mam nowe i uzywki
lepiej kupowac nowe bo te pompy sa b.wrazliwe
te z allegro sie nadaja do .....
mauser kupowales ode mnie, i jak?smiga?

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2006-12-18, 07:19   

tez kupilem pompke z allegro to ieski. wielkie g... po dwoch tygodniach wyla jak glupia..co z tego ze jest gwarancja.. jesli nie zamontuje Ci tego warsztat za grube pieniadze (faktury, papiery) nici z wymiany. ja zamontowalem samodzielnie i coz.. :neutral:

Mauser 

Wysany: 2006-12-18, 08:47   

bmwm napisa/a:
mam nowe i uzywki
lepiej kupowac nowe bo te pompy sa b.wrazliwe
te z allegro sie nadaja do .....
mauser kupowales ode mnie, i jak?smiga?

Śmiga i to bardzo dobrze! Różnica jest po prostu odczuwalna podczas jazdy ( wcześniej niby pompa z allegro)

produkt pierwsza klasa - mocna na tyle, że oring przy listwie mi wycisnęła...

Profilaktycznie również wymieniam przewody

Kruk 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Kwi 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-12-20, 11:25   

Pompy z Allegro to jedna wielka pomyłka! Powinni tych ludzi pozamykać co to sprzedają.Od lat przerabiam temat pomp w teorii i w praktyce i polecam tylko i wyłącznie nowe pompy Boscha-raz kupujesz i masz święty spokój.Najlepsze są pompy zewnętrzne-po pierwsze tańsze,po drugie mniej awaryjne,po trzecie łatwiej dopasować pompę z innego modelu co jest bardzo istotne przy tuningu.Ofertę cenową można sprawdzić na stronie http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2006-12-20, 14:21   

hej,
przed chwila sprawdzilem ile kosztuje pompa paliwa do e30 325i....
i w cenniku internetowym Boscha wyszlo 806,00zl - tak troche malo....
nie wiem jak dluga jest zywotnosc pomp z allegro ale za taka kwote to mozna sobie kupic 5 tych z allegro....

Kruk 

Wysany: 2006-12-20, 14:34   

To że pompa kosztuje w Boschu 800zł to nic dziwnego (cena detaliczna),ale np. w Intercarsie jak masz zniżki to kupisz tą samą pompę za 500-600zł.Poza tym jak już mówiłem pompy montowane wewnątrz baku są w przybliżeniu ok. 2x droższe od tych zewnetrznych więc jak kogoś nie stać na pompę wewnętrzną to niech sobie przerobi na zewnętrzną-prosta sprawa...ale kupowanie podróbek z Allegro to idiotyzm i na 100% nawet 5 pomp z Allegro nie pochodzi nawet 1/10 tego co nowy oryginał,więc warto zainwestować.No a jak komuś nawet 300-400zł to za drogo to polecam zmienić BMW na Trabanta :shock:

KWKPiotr 

Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Radomsko
Wysany: 2006-12-20, 19:23   

Ostatnio również przerabiam temat pomp paliwa. Postanowiłem zaryzykować i kupić włoszczyznę czyli MEAT&DORIA http://www.meat-doria.com/.
Cena w sklepie ( w R-sku ) 210 zł bez zniżek. pompa wygląda podobnie jak pompa BOSCH 0-580-453-019 - zapewne uda sie ją zaadaptować.
Gwarancja standardowa, nie wymagany montaż w warsztacie ( info ze sklepu ).
w komplecie jest m.innymi filtr ssący. Jak założe podziele się wrażeniami.
( jest to pompa stosowana w Polonezie 1.4 i gsi jakiejś sierce i innych. )
/pozdro

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-12-20, 21:40   

kupilem pompe nie z allegro ale ze sklepu www.pompy.net uzytkownicy tych pomp z ktorymi sie porozumiewalem uzytkuja je i nie narzekaja - dzialaja ok. Mam nadzieje ze moja tez troche pochodzi.

KWKPiotr 

Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Radomsko
Wysany: 2006-12-20, 22:55   

Sarna1 - pewnie Cię zmartwie ale właśnie ten sklep sprzedaje na allegro - nie licz na gwarancję lub od razu załatwiaj kwity że warsztat to montował.....
Mnie zniechęciło to ze nikt się pod tymi pompami nie podpisał.... a jak jakiegoś producenta nie ma w necie to nie ma wogóle ;-) .
/pozdrówka

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-12-20, 23:20   

Ja mam z tej strony właśnie. Póki co mam ją jakoś 2 miesiące i jeszcze działa :cool: . Co do wydajności myślę, że jest wporządku. Sprawdzałem przyśpieszenie i jest lepsze niż katalogowe. Producentem jest polska firma MTM.

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-12-20, 23:33   

no zobaczymy :) kwity juz mam zalatwione nie ma akurat z tym problemu bo kolega ma warsztat.

Kruk 

Wysany: 2006-12-22, 09:04   

Wystarczy odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego nowa pompa firmy MTM,lub innego domowego majsterkowicza kosztuje 150zł, a firmy BOSCH,VDO lub PIERBURG np.700zł.Odpowiedź jest prosta firma MTM musi robić te pompy ze złej jakości najtańszego materiału a co za tym idzie krótka żywotność i wysoka awaryjność.Firma BOSCH to przedwojenna firma z ogromnym doświadczeniem i sprawdzoną jakością-niekwestionowany lider w tym temacie.Biorąc to pod uwagę,oraz fakt że jesteśmy na forum MIŁOŚNIKÓW BMW sami odpowiedzcie sobie na pytanie czy warto kupić podróbkę pompy do aut które tak kochacie...Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt (życzę oryginalnej nowej pompy BOSCH pod choinką :mrgreen: )

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-12-22, 10:51   

ee tam nie przesadzaj :D - mam rozumiec ze kazda czesc twojego samochodu jest sygnowana znaczkiem BMW :D .... jesli tak to tylko pogratulowac.

Pompa zalozona, ciagnie normlanie, fakt faktem ze chodzi glosniej od oryginalu.

Mauser 

Wysany: 2006-12-22, 18:27   

jak nie masz odcięcia pompy jak jedziesz na gazie to zostało CI kilka dni - moja właśnie z tej stronki zdechła

Bagor 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-12-23, 01:24   

Mauser napisa/a:
jak nie masz odcięcia pompy jak jedziesz na gazie to zostało CI kilka dni - moja właśnie z tej stronki zdechła

Po to jest zbiornik paliwa, aby było w nim paliwo. Nawet jakbyś miał oryginalną pompę Boscha to bez paliwa byś długo na niej nie pojeździł. Pompy monotowane w zbiorniku są smarowane paliwem, jeśli go brak to się zatrze.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: