Wysany: 2006-12-04, 16:57 brzęczenie w układzie wydechowym
Witam
Mam brzęk na zimnym silniku w układzie wydechowym
Ktoś mi podpowiedział , że w E38 mam podwójne rury i trzeba by było powiercić otworki przez które dospawano by je do siebie - gdyż to powoduje brzęczenie - szczególnie na zimnym silniku
Czy ktoś miał podobne doświadczenia ?
Czy ktoś w okolicach Wa-wy ma tłumikowca który ma rozpracowane Beemki?
Pozdrawiam
Mario
_________________ ...............spoko loko luz i spontan .................
Nie słuchaj idioty... bo wydech spier....sz jak pospawają już mi kiedyś jeden idiota przyspawał obejmy tłumika końcowego razem z tłumikiem rezonans już po odpaleniu auta jak cholera
prawdopodobnie u Ciebie dotyka tzn. jest umocowany za blisko podwozia albo jakiś wieszak jest już wyciągniety i dotyka wydech np. nadwozia bo jest przekoszony, czy może belki a po rozgrzaniu zmienia troszkę położenie i cichnie wkońcu to metalowa rura która pod wpływem ciepła zmienia długość i kształt nieznacznie lecz zauważanie.
Miałem podobny objaw lekko pobrzekiwał wydech na zimnnym silniku i podczas jazdy w ulwnym deszczu lub ostrym skręcie w prawo i okazało się że wieszak pękł na dwururce i katalizator brzeczał o nadwozie a dokładnie osłony wału w tunelu poprawili i ucichło.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
... brzeczało podwieszenie do skrzyni bo pewnie nie było gumek mocowaniem od dwururki i mocowaniem do skrzyni... jak skręcisz na sztywno bez tych przekładek-gumek to powstaje brzeczenie bo jest za sztywne połaczenie i zazwyczaj pęka mocowanie przy dwururce.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
brzeczało podwieszenie do skrzyni bo pewnie nie było gumek mocowaniem od dwururki
niestety w isie nie ma du rurki gumy były tylko mocowanie do wydechu było jakby rozgiete i tam powstawało brzeczenie jesli ktoś chce te gumki to moge je oddac bo są mi zbedne