Z checia zasiegne opini na temat laptopow bo sam mam o nich metne pojecie.
Szukajac czegos znalazlem ponizsze. Doradzcie co wybrac, jaka marka jest solidna a jaka sobie glowy nie zawracac.
Siemka!
Jestem na tym samym etapie. Tyle co zdążyłem się dowiedzieć to to, że nie pakować się w Acera choć przeważnie kusi ceną ale są podobno bardzo awaryjne a najbliższy serwis jest w Czechach.
Ludzie polecają też wykupić dodatkową gwarancję z tego względu iż przeważnie jest na rok a jak z laptopem zaczyna się coś dziać to najczęściej właśnie po roku użytkowania.
Reszta producentów, które wymieniłeś ma raczej dobre opinie choć nie zgłębiłem jeszcze na tyle tematu o nich aby napisac to co wiem już o Acerze.
A jakie ceny tych, które opisałeś?
Polecam to forum. Dużo cennych informacji a firma prowadzi tez sklepy ze sprzętem na terenie całego kraju.
Pozdro!
Compaq jest dobra amerykansa firma, moj ojciec ma z tej firmy laptopa i chodzi naprawde wysmienicie. Nie wiem jak z Toshiba, ale HP jest tez godne uwagi. Nie bierz Acera, bo tez slyszalem nieciekawe rzeczy.
Pomg: 1 raz Doczy: 27 Lis 2005 Skd: Zachodniopomorskie
Wysany: 2006-12-02, 15:35
Ja bym brał Toshibę, jedne z lepszych za rozsądną kasę. Znam parę osób co mają laptopa tej firmy i sobie chwalą. Sam miałem niedawno kupować SATELLITE, tylko kolega mi nie przywiózł.
Ah bo Ty daleko od domu jesteś stąd te funty.
To dowiedz się też czy gwarancja będzie obowiązywała w Polsce bo po co się tam do nich fatygować no chyba, że nie wracasz.
A i ja wybrałbym coś co ma Intela raczej.
yo!
co do ACERa serwis sie poprawił i działa dobrze zdecydowanie toschiba jedynie co sie z nimi dzieje to pada bateria szybko jak korzystasz duzo z zapalczniki samochodowej jako zasilanie mam toschibe i wogóle jej nie szanuje i działa
aloha
PS opłaca sie kupowac laptopy na wyspie ze względu na ubezpiecznie dla siedzących w temacie chyba wiadomo o co chodzi albo oddaja kase albo dostajesz drugiego chyba wiadomo o co kaman
rozejrzyj sie jeszcze za asusem, ma lepsze warukni gwarancji niż acer a kasa i środek prawie te same, o acerze słychać różne rzeczy choć zdarzają sie bezawaryjne modele, toshiba jest jakaś dziwna, mój ek-szef miał i to jakaś lipa była ( bez urazy dla posiadaczy )
jak już wyżej napisano - patrz na warynki gwarancji i na czas jaki trzyma bateria (minimum 6 Cell'owa), bo wnętrzności to prawie każdy ma takie same
ja wlasnie kupuje (distaje ze stanow ) laptopa marki Apple, strasznie dobre i dosc tanie w stanach kompy .. ale z tych 4 ktore wymieniles wziołbym tego . Toshiba
SATELLITE A100-207
Intel Core Duo T2250 1.7GHz
1024MB RAM,
120GB HDD,
DWD-RW
15.4"
a ten pierwszy ktory tam wymieniles jest w promocji teraz za 2400 u nas ... wiec nie wiem jak to sie ma do tej ceny o ktorej piszesz PS wiekszosc czesci w kompach ma gwarancje taka ze wszedzie w kazdzm kraju uniii ci go naprawiaja pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW