BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
HALEMBA 2006
Autor Wiadomo
Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-11-22, 13:55   HALEMBA 2006

No to dziennikarze mają świeże mięsko, MEGA HIT :!: , zaczyna się wielki wyścig niesprawdzonych i niepotwierdzonych informacji, ale truskawka liczy sie kto zaprezentuje większą sensacje, może oglądalność i nakład przebije Targi w Katowicach, albo Tsunami :!: , Marcin Wrona już ręce zaciera, bedzie co puścic w niedziele wieczorem, wywiady z poszkodowanymi ze szpitala, albo najlepiej prosto z sali operacyjnej , będzie wieksze WOW .
Nie chce żeby mnie ktoś źle zrozumiał , ja traktuje sprawe jak najbardziej poważnie i z szacunkiem , być może są tu na forum rodizny poszkodowanych , ale wtruskawkuje mnie takie zachowanie, o takich sprawach powinno się rzetelnie informować a nie robić REALITY SHOW...

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

Shreku 

Pomg: 6 razy
Doczy: 18 Kwi 2006
Skd: Warszawa/Hrubieszów
Wysany: 2006-11-22, 14:01   

nom mój wujek,poszedł dzisiaj na akcje ratowniczą :roll:

DAREX 

Pomg: 2 razy
Doczy: 06 Lut 2006
Skd: Żory ok. Katowic
Wysany: 2006-11-22, 14:27   

Kujon napisa/a:
Nie chce żeby mnie ktoś źle zrozumiał , ja traktuje sprawe jak najbardziej poważnie i z szacunkiem , być może są tu na forum rodizny poszkodowanych , ale wtruskawkuje mnie takie zachowanie, o takich sprawach powinno się rzetelnie informować a nie robić REALITY SHOW...

No z tym sie zgodze, co włącze Wiadomosci to wszedzie gdzie inne informacje, zamiast podac raz a konkretnie co i jak to piszczą o tym ciągle :roll:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-11-22, 15:16   

popyt rodzi podaż (a reklama popyt oczywiście) - to nie media są chore, to ludzie w ogóle kochają krew - idź na World Press Foto - pierwsze miejsca dla zdjęć z wojen, kataklizmów itp - ludzie to kochają

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-11-22, 16:02   

ta sama sytuacja byla kiedy umarl papiez ! 3 dni w tv nie bylo nic innego ! od poczatku do konca ramowki byl - Papiez ! nie wiem jak was ale mnie to strasznie denerwowalo - gdzie sie nie poszlo bylo o papiezu - chciales sie odciac wlaczjac kanal np discovery i co ... ? i papiez ...

to samo dzieje sie z takimi sytuacjami jak ten wypadek - potrabia 3 dni - ludziom sie znudzi i wrocimy do normalnosci :neutral:

Konrad 

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Lis 2005
Skd: Zachodniopomorskie
Wysany: 2006-11-22, 16:25   

Mi też się to nie podoba, jakby nie było nic innego.
Był wypadek, wystarczy raz powiedzieć i ok, a oni trąbią cały czas o tragedii, portale zmieniły barwę na czarną, dziennikarze prześcigają się z nowymi informacjami... Tylko, czy jest sens? Codziennie w samej Polsce ginie od groma ludzi z przyczyn nie naturalnych, ale media muszą sobie znaleźć show, bo akurat nieszczęśliwy wypadek w kopalni. Żałuję tych ludzi co zginęli, czy ich śmierć to powód, żeby robić z tego mega hit w telewizji? Stało się co się stało i nic tego nie zmieni, więc nie ma co podbijać sobie tragedią oglądalności.

[']
Ostatnio zmieniony przez Konrad 2006-11-22, 16:33, w caoci zmieniany 1 raz  

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2006-11-22, 16:30   

['][']['] :roll: :cry:

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-11-22, 17:37   

Po co robia z tego taka medialna nagone przeciez to paranoja,ja rozumiem ze trzeba tym ludziom pomóc ale po co właczac telewizor i wszedzie o tragedii.

[']['][']

kuzyn 

Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-11-22, 18:00   

media traktują takie sytuacje instrumentalnie. jest okazja zeby coś przeszło niazuważone...
to obrzydliwe ale takie "akcje" robi się, żeby odwrócić uwagę od innych wydarzeń w kraju.
zwłaszcza ze sceny politycznej... :roll: weźcie pod uwagę że tak naprawdę nie ma mediów niezależnych...
no chyba że tygodnik "młody wędkarz"

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-11-22, 19:20   

myslalem ze rozwale dzisiaj radio jak slyszałem zamiast muzyki podnieconych dziennikarzy :evil:

przy kazdym wywiadzie sie spieszyli jakby ktos ich gonil i raz mowil tak drugi raz tak.słuchac sie tego nie dalo ...

banda cymbałów

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-11-22, 23:32   

Z jednej stony mnie to wkurza a z drugiej wydaje mi sie to dobre...
Wkurza mnie to że tak jak to już chyba Kujon napisał nie jest to traktowane jak tragedia a jak reality show...non stop są jakieś pierdoły które mają nacelu wzbudzenie wzruszenia u oglądających i zabłyśnięcie jakiś prezenterów...

Dobre to jest tylko z tej strony że takie tragedii pokazują niektóre karygodne niedociągnięcia ludzi...tak jak naprzekład tej firmy od której to byli górnicy...
Wszyscy byli albo już na emeryturze albo dopiero młodymi górnikami... :shock: :neutral:
Tylko dla mnie to pokazywanie miało by sens gdyby zachodziły jakieś zmiany już na stałe...a prawda jest taka,że minie tydzień wszyscy zapomną o wybuchu i wszystkie tego typu firmy zacznął robić to samo... :???:

Zgadzam sie z tym co ktoś napisał że to jest odwrócenie uwagi od polityki...Jakie Kaczory sie teraz dobre zrobiły..jak to oni nie przeżywaje....truskawka każdy sposób na podniesienie sondaży jest dobry... :evil:

PozdrOOfki.... :grin:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-11-22, 23:56   

KORDI napisa/a:
Dobre to jest tylko z tej strony że takie tragedii pokazują niektóre karygodne niedociągnięcia ludzi...tak jak naprzekład tej firmy od której to byli górnicy...
Wszyscy byli albo już na emeryturze albo dopiero młodymi górnikami...

właśnie to jest najgorsze w mediach, że wyciągną kilka faktów, na tej podstawie wydają wyrok i potem juz nie ma o czym dyskutować, bo ludzie to łykają ... a że się potem okaże, że to co napisali wprawdzie jest prawdą, jednak w tym przypadku miało poślednie znaczenie, to nikogo nie będzie obchodziło .... i tylko osoby poszkodowane przez media będą się latami sądzić o zadośćuczynienie i inne odszkodowania

na jakiej podstawie wyciągasz te wnioski Kordi? :???:

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-11-23, 00:11   

nie będę komentował...
zapale tylko poprostu swieczkę ku czci zabitych...

[*]

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-11-23, 00:34   

co chwila trabia o gorniku Piatku ktory 30 lat temu przezyl pod zawalem i inne przypadki. Prawda jest niestety o wiele gorsza, to nie byl tylko zawal, to byl wybuch metanu, temperatura jak w piecu hutniczym i ogromny impet wybuchu, tych ktorych wydobyli, a znajdowali sie oni juz za zakretem chodnika mozna zidentyfikowac tylko po badaniach DNA, tamci co jeszcze ich nie znalezli byli blizej epicentrum takze mozna sie tylko domyslac najgorszego. Miejmy nadzieje, bo tylko ona pozostala, ale w mediach nie moga porownywac zawalu w chodniku z powodu tapniecia do wybuchu metanu i pylu weglowego, a ciagle to robia. Tez mnie to denerwuje, ze caly czas gadaja o tym samym, robia wywiady z specjalistami i przedstawicielami roznych wladz zadajac retoryczne pytania. Nikt jeszcze niczego nie wie, a jest 1000 hipotez naraz . tak jak wyzej napisane, reali show

gg 3437874

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2006-11-23, 08:02   

Niestety 23 nie żyje...
[*]
http://fakty.interia.pl/raport/tragedia_w_kopalni

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-11-23, 09:22   

[*]

szok...23 nie zyje...

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2006-11-23, 09:50   

[*] :sad: :sad: :sad:

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2006-11-23, 10:20   

[ * ] :(

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-11-23, 10:28   

[*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*]
[*]
dla 23 polaków !!

Powinien ktoś się zając dopilnowaniem BHP w takich zakładach. To jest ludzkie życie.

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-11-23, 10:29   

[*] [*] [*] [*]
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2006-11-23, 11:35   

[*]
794 001 051

KORDI 
RWD love.. 8)

Doczy: 12 Wrz 2005
Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-11-23, 11:57   

Piotrek póxniej dokończymy dyskusje...

[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]
[*][*][*]

PozdrOOfki...

fil 

Pomg: 2 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2006-11-23, 12:08   

Mieszkam w Halembie (bo tak sie tez nazywa dzielnica rudy slaskiej) i kopalnie "Halemba" widze z okna mojego domu..przez dwa dni pilnie sledzilem doniesienia mediow o losie zaginionych,choc od razu wiadomo bylo ze moze nikt nie przezyc (temp 1500st) ja mocno wierzylem ze komus sie jednak uda...wczoraj dzwonilem do mojego dobrego kumpla ktory jest ratownikiem gorniczym i ktory prawie mial tzw. pogotowie ratownicze (to taki staly dyzur w centrali ratownictwa gorniczego,ekipy zmieniaja sie co 2 tyg) i byl tam jako pierwszy i to jego ekipa znalazla tych pierwszych,powiedzial ze nie przypuszczal ze cialo ludzkie moze tak wygladac i ze tego widoku nie pozbedzie sie do konca zycia.to jego pierwsza tak powazna akcja...
media cos niecos wspominaja o niedociagnieciach i naginaniu zasad bezpieczenstwa..powiem tak,nie bylo to jakas tajemnica i duzo sie slyszalo np. o sposobach oszukiwania metanomierzy...mam nadzieje ze tym razem ktos za to odpowie...]
[*]
...............

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-11-23, 12:52   

[*] :cry: :cry: :cry:

Moge się założyć że w kopalniach naruszane są warunki BHP- maksymalny zysk minimalnym kosztem, wyzysk jak wszędzie.
Zgineli ludzie, media zrobią show a później wszystko wróci do normy :evil:

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-11-23, 13:23   

fil napisa/a:
media cos niecos wspominaja o niedociagnieciach i naginaniu zasad bezpieczenstwa..powiem tak,nie bylo to jakas tajemnica i duzo sie slyszalo np. o sposobach oszukiwania metanomierzy...mam nadzieje ze tym razem ktos za to odpowie...]

W wiekszości dużych zakładów sa naruszane wiem bo nie raz protestowałem w swojej pracy kiedy tak się działo i czesto było tak że przełożony nie zdaje sobie sprawy ze takie zasady wogóle istnieja. A pracownicy "nieswiadomi" czesto ryzyka, pracuja w takich warunkach to jest też "rutyna" to ona zabija najlepszych pracowników. Nie mówiąc już o niedoświadczonych. Przyczyna takich wypadków jest zazwyczaj nie dopilnowanie BHP w pracy o szczególnym zagrożeniu życia, a górnicto do takich należy. :neutral:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: