Jak w temacie panowie potrzebuje waszej pomocy
Cała rzecz polega na tym że nie potrafie poradzić sobie w tej kwestii.Więc zwracam się do was.Mam pewien problem podejrzewam że jest to coś dyferem.Ale...
Mianowicie:
Jadąc do przodu gdy auto się toczy prawie staje ( na luzie) słychać gdzieś pod autem regularne pukanie, nie zawsze ale czasami gdy cofam coś sie blokuje i auto staje wystarczy lekko ruszyć do przodu i można cofać dalej. Jeszcze jedno możę pomoże gdy ruszam szybo z miejsca gdy puszcze momentalnie sprzęgło jak bym chciał kapcia zjarać coś mocmo walnie. Co to może być?
Ale się rozpisałem mam nadzieje, że jasno opisałem sprawe.
Pozdrawiam.
podpora walu oberwana, albo sprzeglomiedzy skrzynia a walem.
ja wykluczam obydwie te rzeczy poniewaz jakby byly uszkodzone to nic by sie nie blokowalo przy cofaniu.
2 tyg temu mialem wlasnie zerwana podpore i lacznik tez sie trzymal na 2 srubach (obok siebie) reszty gumy nie bylo i nic sie nie blokowalo. przy ruszaniu bylo tluczenie i przy wiekszych predkosciach poniewaz wal walil o podopore
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
hej,
ja tez uwazam, ze to dyfer.... jesli tylko bylyby halasy to mozna by sadzic,
ze lacznik walu albo podpora ale jak sie blokuje to raczej dyfer....
mam dyfer 4,10 do sprzedania, jesli chcesz to wal na PW...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
moe tez byc cos z szczekami recznego ... wlasnie wczoraj z kumplem wywalilem dyfer ( blokowalo na wsteku) i nic wszystko ok. okazalo sie ze wysypal sie reczny ,wszystkie sprezynki,regulatory idt... ( nie nialem recznego prawie) i to on blokowal kola przy cofaniu...
Kiedyś e 21 miałem podobny problem. W wyniku pęknięcia jednej śruby na wale łączącej go z dyfrem i wpadnięcia łba w krzyżak zblokował się wał i coś szczeliło pod samochodem. Awarie usunełem ale obiawy jakie wyżej były opisane toważyszyły potem w jeżdzie. No i dalsze wyszukiwanie uszkodzonych części skończyło się na zniszczonych zębach synchronizatora biegu pierwszego(!). Po wymianie go i oczywiście łożyska wałka zdawczego skrzynia chodziła jak funkiel nówka. Ale w/w awaria wcale nie musi być taka sama bo przyczyn stukania może być wiele.
Dobra chopaki dzięki. Wezmę pod uwage wasze wypowiedzi.
Jak usune tą usterke to wam napisze co było rozpi....
Jeśli ktoś będzie miał jeszcze jakieś pomysły to pisać.
Pozdrawiam