to cudo to odcięcie zapłonu a nie benzyny więc niema różnicy czy jedziesz na gazie czy na benzynie (przynajmniej w moim przypadku na gazie odcina) a motorki mamy podobne chyba nie
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Hmm... Jeśli chodzi o odcinkę, to w Motronikach polegała ona na odcięciu dopływu paliwa. Dlatego jeśli mając Motronika, mamy gaz to niepowinniśmy mieć odcinki na gazie...
Odcina zapłonu w beemkach była w silnikach gaźnikowych. Wtedy zapłon był odcinany w cewece zapłonowej, przez co niebyła podawana iskra, dzięki czemu mogliśmy mieć odcinkę i na benzynie i na gazie.
Jeśli coś pokręciłem niech ktoś mnie poprawi.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Jeśli już jest odcinka t ozawsze. Po przekroczeniu danego progu obrotów, np. 6000 zawsze jest odcięcie, nie zaleznie czy mamy nieg jałowy czy przyspieszamy. Co do inst gazowych to gdy niema kompa a mamy wtrysk benzyny elektroniczny to normalne ze odcinki ni bedzie. ale jesli mam kompa, to pewnie odcinka moze byc, aczkolwiek głowy niedam bo pewien niejestem.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Czy to bardzo skodzi jak silnik pracuje na wysokich obrontach na gazie??? wczesniej mialem auto przez 1,5 roku tylko na PB. Teraz mam na gaz i czasem sobie przykrece wyzej... Co sie dzieje wtedy ?
Wysany: 2004-09-23, 19:17 Re: Odcięcie zapłonu na gazie
gaz ci nie odetnie jeśli nie masz kompa od gazu
jeśli masz to podjedz żeby cie podłączyli i ustawili odcięcie jeśli ten komp ma taką opcje
za odcięcie na gazie odpowiada silniczek krokowy na dolocie gazu
lukasz [Usunity]
Wysany: 2005-01-03, 22:45
jest sprawa tego typu jezeli jest instalka z kompem programowalnym z pc to jest tam opcja odciecia,tzn. jak silnik przechodzi powyzej zadanych obrotow to sam wraca na benzynke.A jak jest jakas prosta z odcieciem tylko wtrysku do nie ma zadnych ograniczen .Krecisz ile sie da.pozdro