Chcę sobie kupić kamerę cyfrową, ale nie bardzo znam się na tych wszystkich parametrach, nie wiem co mi się przyda a z czego nigdy nie skorzystam, co jest ważniejsze moc czy moment obrotowy Będę wdzięczny za jakieś porady.
Czy warto wogóle interesować się sprzętem tej klasy :
Klik 1 Klik 2
Jeśli chodzi o pamięć, to skoro kupuję kamerę cyfrową to rozumiem, że nie ważne od nośnika danych w kamerze, zgranie danych na kompa jest super łatwe?
Pomóg³: 21 razy Do³±czy³: 22 Mar 2004 Sk±d: PuÅ‚awy
Wys³any: 2006-11-02, 11:55
jest to popularnie zwane FireWire
przepustowość duużo lepsza niż na USB 2.0 - nawet do 400 MBit/s
niektóre MainBoardy są w to złacze fabrycznie wyposażone, jak nie to można kupić kartę kontrolera na złącze ISA - i to montujesz w kompie.
Jaką masz płytę główną??
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie ProÅ› Sami PrzyjdÄ… Sami DadzÄ…»
Hmmm, z tego artykułu KLIK wynika, że Firewire jest wymagane, ale coś mi się nie chce wierzyć, żeby nie można było korzystać ze zwykłego USB?
Pozwólcie, że zapytam jeszcze o jedno. Jak jest ze zgrywaniem materiału ze zwykłej kamery analogowej na komputer do dalszej obróbki. Czy to jest w ogóle możliwe i co jest do tego potrzebne?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach