witam
czy ktoś wie czy da sie ominąc opłate recyklingową przy rejestracji samochodu z nimiec jeżeli sie da to w jaki sposób??
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-10-21, 18:00
http://www.google.pl/sear...ogle&lr=lang_pl
dasz radę - ja znalazłem cos takiego, że podstawą do naliczenia opłaty jest wystawienie faktury przez zbywcę, więc jeśli dowodem zakupu jest umowa, a nie faktura, to nie ma opłaty.... ale nie mam czasu dalej szukać, więc jak jesteś zainteresowany, to prześledź kilka linków i może znajdziesz coś więcej
a jak nie, to poczekaj
OK z tego co tu przeczytałem to poprostu musiałbym spisac umowe kupna-sprzedarzy
na rok 2005 tylko czeaby by sie zorjętować wtedy czy nie mam dodatkowej"kary"za tak niby puzne odprowadzenie akcyzy
w pozniedziałek wszytko bede załatwiał 8)
i tu sie mozecie pomylic...ja mialem umowe kupna i musialem zapalcic recycling. gdybym mial fakture vat to nie musialbym...tak mi powiedziano w urzedzie....druga sprawa ze urzedy roznie interpretuja przepisy. w czestochowie mnie tak potraktowano ale w innych miastach moze byc inaczej.
idruga sprawa ze urzedy roznie interpretuja przepisy. w czestochowie mnie tak potraktowano ale w innych miastach moze byc inaczej.
masz w 100% racje
jak kupilem swoje auto to musialem oplacic umowe swoja i poprzedniego wlasciciela bo nie przerejestrowal auta .
auto to samo na kazdej umowie byla ta sama cena zakupu 900zl 8) ale kazda oplacalem innego dnia i u innej pani
jedna byla spoko i dala spory rabat
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka