BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] skrzypek ->> 318i & 325i MT
Autor Wiadomość
skrzypek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-10-17, 00:23   [E30] skrzypek ->> 318i & 325i MT

kilka fotek moich betek.
aktualnie sa w nienajlepszej formie, chociaz 318i jest prawie na ukonczeniu.
318i jest z `88r, przebieg ma jakies 240tys. km, mam ja od jakis 10 lat chyba, juz nawet nie pamietam :) nic w niej nie ulepszalem, nie modyfikowalem. teraz jest juz po generalnym remoncie blachy blachy i silnika, w ktorym wymienilem tylko pierscienie i uszczelniacze na zaworach, a kompresja jest teraz nominalna. na poczatku tego roku zalozylem LPG i auto przekazalem mojemu mlodszemu bratu.
325i MT `89r, 210 tys. km. zakupilem jakos przed wakacjami od mojego znajomego bo juz mi bylo poprostu jej szkoda :( zostala maksymalnie zapuszczona, brud, syf, blacha do generalki. poprostu zaniedbana do granic mozliwosci, odkurzacza i szczotki nie widziala chyba od chwili gdy przyjechala do Polski.
teraz przyszla chwila na doprowadzenie obu aut do stanu przyzwoitosci. wiem, ze bedzie to kosztowalo czasu i pieniedzy, ale chyba nic tak pozniej nie cieszy jak auto w przyzwoitym stanie :)
318i
325i MT

southOFheaven 
Szydera:>

Wysłany: 2006-10-17, 07:23   

to mi sie podoba! milosc i troska do e30. i ta 325i nawet ladna, troche wkladu i bedzie jak nowa. zawsze podziwialem wlascicieli ktorzy maja auta po parenascie lat i to nie z przymusu ale z pasji.

tomcat944 
mental ill

Wysłany: 2006-10-17, 08:33   

hej,
wiesz co Skrzypek, temu Twojemu koledze to sie ostry wpiep...... nalezy za doprowadzenie autka do takiego stanu...
a teraz naprawde szczere gratulacje za odkupienie jej od tego "barbazyncy" i checi zrobienie autka na cacy....
powodzenia... bedzie lalunia...

ADC 

Wysłany: 2006-10-17, 09:12   

Przychyle sie do zdania przedmowcy 325 nie jest najgorsza-widzialem w duzo gorszym stanie.Ma bardzo ciekawe wnetrze.Mysle ze troche prac nad blacha i z odkurzaczem i bedzie jak nowka:D

skrzypek 

Wysłany: 2006-10-17, 23:03   

dzieki, bardzo ciesza i krzepia Wasze opinie :)
318i wymaga drobnych jeszcze poprawek mechanicznych jak wymiana hamulcow, jakas sprezyna i pewnie cos by sie znalazlo.
natomiast 325 czekaja powazniejsze zabiegi upiekszajace i poprawiajace. zastanawiam sie nad swapem i juz prawie dec. zapadla, ze bedzie to 3.0 D, ale troche sie wytsraszylem nakladow pracy(chcialem robic to we wlasnym zakresie przy pomocy kolegi) i kasy(gdybym robil to w KSR). srodek, czyli fotele pojechaly juz do tapicera i czkam teraz na efekt, bo nie wiem, czy dawac tez boczki do obszycia w takim samym materialem(oryginalny jest nie do zdobycia) jak srodek foteli. boki siedzen beda w skorze tak jak jest teraz w oryginale i dobrze by bylo gdyby wszystko do siebie pasowalo.
jak ktos ma jakies ciekawe pomysly to poprosze, byle nie typu wstaw tam spojler, a wydech jak dzialko plazmowe :) wlasnie, kwestia wydechu - jakies sugestie jakiej firmy, gdzie i za rozsadna kase mozna kupic? bosal, walker to wiem, ale to spory wydatek i wcale nie taki znowu najlepszy bo ostatni tlumik bosala wytrzymal w niej moze ze 3 lata i teraz wyglada jak sito.

pozdro,

tomcat944 
mental ill

Wysłany: 2006-10-18, 08:37   

hej,
z tego co wiem to chlopaki zakladali Polmostrow i byli zadowoleni...
poza tym jest juz taki temat na forum....
chyba, ze chcesz z kwasu to pogadaj z Puzem, bo on ostatnio zakladal....

Sobek 
german style

Wysłany: 2006-10-18, 13:31   

Betki spoko fajnie ze robisz je na cacy Respect!!!
troszke kielnia z tymi glosnikami z tylu :shock:
Ale tak to luzik 8)

Pozdrawiam

pawelbach 

Wysłany: 2006-10-18, 13:35   

ta tylna kanapa to seria czy coś kombinowane :?:

skrzypek 

Wysłany: 2006-10-18, 22:29   

tomcat944 napisał/a:
hej,
z tego co wiem to chlopaki zakladali Polmostrow i byli zadowoleni...
poza tym jest juz taki temat na forum....
chyba, ze chcesz z kwasu to pogadaj z Puzem, bo on ostatnio zakladal....

w sumie zalozylem, ze 325i zostanie u mnie do konca, jako polaczenie dobrej zabawy i hobby. wiec moze warto pomyslec o wydechu z kwasu, ktory jest na wieki. pozostaje tylko kwestia finansow.

Cytat:
Betki spoko fajnie ze robisz je na cacy Respect!!!
troszke kielnia z tymi glosnikami z tylu
Ale tak to luzik

tzn. glosnikow tam nie ma, sa tylko maskownice i dziura po nich. przyjechala taka od helmuta. zastanawiam sie czy zostawiac je tam, czy to zakleic, bo kanapa jest akurat u tapicera?

Cytat:
ta tylna kanapa to seria czy coś kombinowane

seria, MTech :) rarytasik, ktory mnie bardzo cieszy:)

pozdro

sebo 

Wysłany: 2006-10-18, 23:06   

masz zapał chciałbym też tak nad swoją popracować ale cóż przez pól roku nawaliłem już 10 tysi więc kiedy tu coś robić ..
ale tak apropos mtechu hmm.. nie obraź się ale z tego co mi wiadomo i z tego co widzę(niebieską E30)twoja betka nie ma nic z mtechu no może oprócz kiery a kanapa tylna to jakoś na cabrio wygląda?albo na jakąś własną inwencję ja mam MT2 i na fotelach mam jeszcze oryginalną metkę z numerami vin i nie mam takiej kanapy(nie wykluczam że takie były może na zamówienie? )

była E30 320i coupe

skrzypek 

Wysłany: 2006-10-18, 23:52   

bo prawdopodobnie bylo na zamowienie. wszystko jest w pradzie(szyby, lusterka, szyberdach), jest ABS, klima, tempomat. zawias w oryginale obnizony. nie ma przedniego spoilera od MT bo do polski przyjechal z lekko uszkodzonym prawym przodem bez tej czesci spojlera. wlasnie troche rzeczy z oryginalu mu brakuje :(

sebo 

Wysłany: 2006-10-19, 00:20   

z mojego briefu wynika ze mtech niekoniecznie musial miec elektryke mogl być to mtech ale bez pakietu elektrische czy jak to się tam pisze(ale mi się zrymowało :D ), gwoli ścisłości brakuje Ci jeszcze plastików na drzwiach , progów , tylnej dokładki spojlera dwuczęściowego na klapie(ja tam zdjąłem swojego ;) ) aha i nie wspomniałem o tym że odrobine różnią się same zderzaki od normalnej wersji i sprawdź jaki kolor ma podsufitka bo powinna być czarna... moim zdaniem niestety nie jest to mtechnik może nim kiedyś był ale na pewno nie jest teraz .Obejrzyj sobie zdjęcia mtechów na pewno wyłapiesz czego brakuje(jak kiedyś była mtechem i jak ktoś nie zmienił sprężyny od bagażnika to klapa bagażnika powinna ci się nie otwierać a wręcz wystrzeliwać;) ) a tempomat wypatrzyłem na zdjęciach to faktycznie nieczęsto można spotkać w E30 tym bardziej klime

była E30 320i coupe

skrzypek 

Wysłany: 2006-10-19, 00:37   

moze masz racje, podsufitka jest jasna, listew bocznych tez nie ma(drzwi byly wymieniane bo dol mialy zgnity, teraz jedne tez juz sa do wymiany). moze to byla jakas przejsciowka miedzy MTI i MTII? nie wiem, az takim znawca tematu nie jestem. moze helmut zrobil konkretne zamowienie na takie wyposarzenie i z takim srodkiem? ciezko mi powiedziec bo nie jestem jej wlascicielem od poczatku, widzialem ja jedynie jak przyjechala na lawecie w `98

sebo 

Wysłany: 2006-10-19, 09:12   

co do przejściówki to chyba takowej nie było poprostu myślę że masz normalną 325 tylko z jednym z najbogatszych standardowych wyposażeń ja w mojej np nie mam klimy ani tempomatu.. (a szkoda ;) )

była E30 320i coupe

Enzo 

Wysłany: 2006-10-19, 17:22   

Ta kanapa w 325i jest mistrz :shock: :)

skrzypek 

Wysłany: 2006-10-23, 00:41   

kilka nowych fotek. 318i juz po remoncie, jeszcze kilka drobiazgow do zrobienia: hamulce poprawic(chyba tarcze na tyl), zawias(mam sprezyny obnizajace, ale zastanawiam sie czy zakladac przed zima), jakas muzyka(bez fajerwerkow, byle cos sobie tam brzeczalo)
przy 325i wymontowalem silnik i zabawa rozpoczela sie na dobre :)
318i M10 po remoncie
325i bez silnika

[ Dodano: 2007-01-23, 00:48 ]
zimno i mokro wiec przy 325i nic sie nie dzieje. ale mam nowe zabaweczki, ktorymi chcialem sie pochwalic :) zanabylem droga kupna amorki BILSTEIN B8(na zdjeciach sa jeszcze B6, ktore zostaly wymienione gdyz jak sie okazalo sa do normalnego zawiasu, a w mojej jest zglebione o 30mm. odebralem tez od tapicera foteliki z nowa tapicera :) dla porownania mozna zobaczyc wna zdjeciach w pierwszym poscie jak wygladaly przed przemiana.
BILSTEIN B6
FOTELE

[ Dodano: 2008-05-08, 00:56 ]
projekt prawie zakonczony, jeszcze kilka rzeczy do zrobienia: nowa tapicera na boczki, uruchomienie tempomatu, nowe znaczki na fele i klape tylna, kierunki biale i nabicie klimki. narazie zamieszczam kilka aktualnych fotek, nastepne po zakonczeniu projektu.

Odpowiedz do tematu