Wysany: 2006-10-17, 07:50 Za niska temperatura silnika e-36 328i
Witam! Mam maly problem w mojej niuni..Szukalem na forum ale nic konkretnego nie znalazlem. A chodzi o to ze temp silnika skacze jak oszalala! Np odpale jezdze powoli i po jakims czasie dochodzi do polowy i jest ok, ale zauwazylem ze wlasnie jezdzac powoli temp nie spada a jesli przycisne na trasie tak pod 200 to wtedy potrafi spasc nawet do niebieskiego pola..Co moze byc przyczyna, termostat czy moze uklad jest zapowietrzony?? Bo dodam ze nie dawno zakladalem LPG(sekwencje oczywiscie!)i kolesie mieli problem z odpowietrzeniem ukladu.. Co powinienem sprawdzic w pierwszej kolejnosci? Prosze o jakies rady. Pozdro
yo!
odpowietrzyc układ a z woda jak pojechali pod kolektorem czy gdzies bokiem??
pozdro
odpowietrzanie pikus sam zrobiłem wiec ty tez dasz radę akurat o ty pisałem w swoim poscie jak odpowietrzyc m50
Termostat wymień bo może sie nie zamyka i potem odpowietrzyć możesz cały układ i będzie ok, może włąsnie przez termostat był problem z odpowietrzeniem. Nic innego nie może sie tam stać
Witam
Proponuję najpierw odpowietrzyć, a jak to nic nie da to zmienić termostat (chociaż jak wcześniej było OK a po założeniu gazu nagle jakieś dziwy to może woda żle poprowadzona do parownika?).
yo!
aha i razie wymiany termostatu pamietaj ze sa 2 rodzaje jeden do pewneij granicy temp i drugi który sie otwiera wyzej wyedy bedziesz miał kreske pionu troszke w praawo z 2mm
aloha
PS ale to na 100% źle odpowietrzony układ skoro do tej pory było wszystko siur i tak idzie zimno juz wiec spusc wode i zalej koncentrat ja mam w swoim trupie sam koncentrat jeżdze cały rok nic sie niestało a plotki ze zamarza dementuje lub ze jest gęsty zrobiłem próbe z zamrazarką na 3dni i nic niezrobiło sie gęste ani niezamarzło
Odpowietrzenie chyba niwiele da..Robilem to juz chyba z 10 razy i dalej to samo! A mozliwe jest ze zle sie podpieli z gazem to jest powod?? A te weze do reduktora to niewiem jak ida(nic tam nie widac tak jest tam wszystkiego napchane) ale chyba (bo sam reduktor jest zamocowany z lewej strony na przodzie silnika,kolo chlodnicy)i te weze ida z boku i za silnikiem i jeden jest podpiety do 1 wyjscia z nagrzewnicy a drugi(powrot) do webasto...No a pozatym przez webasto jest troche problem z odpowietrzanie..to pewnie bedzie termostat??