Mam pytanie czy Policja (prewencja) może zabrać dowód rejestracyjny za niby zbyt głosny wydech bez sprawdzenia go (i jak powinni go sprawdzić przy ilu obrotach i w jakiej odległości) i skierowanie mnie na przegląd. Czy musza przyjechać z miernikiem i mi namiejscu zmierzyć.
PZDR
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST
niestety moga zabrac czy to jest "R" czy "P" nie ma znaczania
z tego co wiem nie musza zrobic pomiaru wystarczy ze maja podejrzenia ze wydech jest za glosny (przynajmniej tak powiedzial mi policjant), wtedy odsylaja cie na diagnostyke i jesli rzeczywiscie jest za glosny to stacja obslugi nie wystawia ci zaswiadczenia a jesli sie mylili to 20 zeta za kontrole i marsz do gminy po odbior dowodu
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
za znaczki nie placisz wogole za odbior dowodu nie placisz
jedynie za przeglad
jak wszystko bedzie wporzadku to pewnie moglbys sie ubiegac o zwrot kasy i odszkodowanie ale w sadzie a to nie ma najmniejszego sensu do sprawa bedzie trwala rok i wydasz wiecej na dojazdy i telefony niz te 20 zeta jst warte
nie ukrywajmy nie masz za cichego wydechu i jest sie do czego przyczepic
zawsze mozesz zalatwic taka sprawe u znajomego diagnosty i sprawa przycichnie, a jezeli nie zmienisz tlumika a bedziesz sie odwolywal to wysla cie do KSP( w przypadku wawy) i tam ci zrobia dokladne ogledziny calego samochodu a nie tylko tlumika
mialem podobna akcje z poldkiem przyczepili sie do przyciemnionych kierunkow
a skonczylo sie na chemicznym badaniu numerow identyfikacyjnych nadwozia takze nie polecam bo to kupa czasu straconego i nerwow przede wszystkim
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-10-16, 18:45
kamil, idz do znajomego diagnosty,niech ci wystawi papier ze juz jest zmieniony wydech na cichy,jedziesz odebrac dowod z takim swistkiem,smigasz dalej.
jak cie znowu zlapia ci sami mowisz ze kupiles taki na szrocie bo tamten zgubiles gdzies na trasie...
Oj dzieciaki wyrośniecie z tych wydechów Ja jak kupiłem bmke to pierwsze co zrobiłem to założyłem dwa kominy i gdzie bym nie jechał to każdy sie oglądał mimo to że miałem tylko 4 cylindry z policją miałem jedną przygode, dopadli mnie na osiedlu i mówią że sąsiedzi dzwonią że chałasuje dałem im pseudo certyfikat i pojechałem, powiedział tylko na koniec że jak chce chałasowac to nie w nocy i nie między blokami. Włożyłem m20 i dzwięk sie polepszył o 2 cylindry.
Po pewnym czasie zacząłem mieć dośc, głowa bolała po dłuższej trasie i stwierdziłem koniec, i założyłem seryjny wydech środkowy i końcowy i mam cisze w aucie mówie wam nie ma nic lepszego, seryjny wydech sie oddzywa dopiero po przekroczeniu 4tyś i jest naprawde fajnie Zrobiłem tylko ładne końcówki z nierdzewki które pełnią funkcje tylko i wyłącznie estetyczną.
93dB max..
pomiar wykonywany 0.5m od rury wydechowej..
§ 9. 1. Pomiar polega na odczytaniu wartości poziomu hałasu w dB w krótkim okresie pracy silnika przy ustalonej prędkości obrotowej, odpowiadającej 75% prędkości obrotowej mocy maksymalnej (dla motocykli, których prędkość obrotowa mocy maksymalnej jest większa od 5000 min-1, należy do pomiarów przyjmować 50% prędkości obrotowej mocy maksymalnej oraz w czasie jej zmniejszania do prędkości obrotowej biegu jałowego (po szybkim zwolnieniu pedału przyspieszenia).
Menel jeszcze mi nie zabrali tylko koło pracy mieszkańcy nażekają i policje wezwali chcieli zabrać ale powiedzieli jak będę ciszej jeździć to go zostawią i jak się to powturzy to wtedy mi zabiorą he he
PZDR
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST