Wysany: 2006-10-16, 00:05 [E30] Marek >> 316i coupe
Witam Jestem nowy na forum, chcialbym sie przywitać i zaprezentowac swoj samochód. Sorcia za jakość fotek ale robione byly telefonem, postaram sie zrobić lepsze jak zdobęde cyfrówke.
Cos o autku:
1990 rok przebieg 212000
silnik M40, bez kata, bez gazu 8)
Gleba z przodu(zawias bardzo twardy), chyba nizej juz sie nie da mimo osłony na miske z blachy 5 mm ryflowanej Koła 15" opony 195/50/15
z elektryki tylko lusterka
W planach: black hella, pozbyc sie chromu
Kupiłem felgi z oponami, te co na zdjeciach,różnia sie znacznie od wcześniejszych, 15" ET13, opony Pirelli P5000 Drago
Nowe fotki, oceńcie sami:
Ostatnio zmieniony przez center 2007-02-03, 19:15, w caoci zmieniany 3 razy
napewno sie da ale nie na naszych drogach, miska w m40 jest naprawde nisko a oslona z blachy ma do ziemi ok 4cm wiec trzeba uwazac na drodze na wszystko oslona uratowala juz mi miske kilka razy, max gleba nie jest na nasze warunki drogowe byle studzienka i juz zachaczam wczesniej przedni zawias mial moj kumpel w 318, mial tam 16" i oponki 205/55 i kolo chowalo sie lekko w nadkole
Ostatnio zmieniony przez marek 2006-10-16, 07:03, w caoci zmieniany 1 raz
obrotomierza w standardzie nie bylo u mnie drugi licznik wstawil poprzedni wlasciciel, a byla nim kobieta mam jeszcze oryginalny z zegarkiem w miejscu obrotomierza. Poprzednia wlaścicielka jezdzila nim 4 lata, wczesniej byl sprowadzony z niemiec. Ja mam go od czerwca i jestem bardzo zadowolony. Samochód kupilem od kolezanki kumpla wiec wiem co sie z nim wczesniej dzialo i jak nim jezdzono. Przed sprzedaża dziewczyna zrobila kompletny rozrzad i sprzeglo byla juz wysoko w ciazy i nie mogla nim jezdzic a niechciala aby stal,, wiec kupilem za dosc male pieniadze
Uważam że przed zakupem była zdecydowanei lepsza kiera...., i lepsze potargana tapicerka na fotelach niz to cos co teraz masz, ogólnie fajny amteriał tlyko shado line by sie przydał blach hella i rzeczywisicie jeszcze troszke nizej albo jak by była 16 felga to jzu by lepiej wygldało, ogólnei fajny stan...
ta mniejsza sportowa kiera czeka na obszycie skóra bo troszke byla popekana i wyciarala sie szybko, poprostu zlazila. A fotel kierowcy bedzie obszyty oryginalnym materialem ale narazie pokrowce sa tylko przejsciowe, mialem ostatnio zamiar polozyc nowy material ale kasa poszla na Visco bo lozysko bylo juz glosne i mialo luz
Witam, widze ze moje autko jest znane hehe odnosnie gleby to chyba tylko tyl delikatnie obnize, boje sie ze jak przód bedzie jeszcze nizej to na naszych drogach nie bede mógl jezdzic, aktualnie musze uwazac na wszystko i czesto mam problemy na drogach szutrowych jak sa jakies nierownosci, naszczescie obciera tylko osloną. Codziennie jezdze nim ponad 30km po roznych Drogach a przy jakims poteznym uderzeniu nawet osłona nie pomoze za bardzo Ewentualnie moze zmienie fele na 16" i bedzie juz cacy bez zmiany zawiechy z przodu.
No i stalo sie miska olejowa pekla, bylem w Wawie- Ursus i niestety na studzience zachaczylem dosc powaznie, gdyby nie osłona to nawet nie mialbym co zbierac z drogi. Pekniecie na szczescie nie jest zbyt powazne, ok 4cm bez ubytkow, da sie zespawac.
Zdązylem jeszcze jakos dojechac do domu. Szkoda tylko oleju bo niedawno zmienialem
No wiec zawiecha na przodzie nizej nie bedzie!! nigdy!! heh szkoda miski jesli juz to tylko tyl.
Mi również się podoba. Czarny mat ramki, nerka, i black hela przód,
ewentualnie jeszcze tył dobrze jej zrobi, więc z czasem możesz o tym pomyśleć.
Kiera zdecydowanie nie pasuje poszukaj sobie M Technika II np M TECH II allegro
Pozdro!
Dzieki za rady taka kierownica jest cudowna ale narazie brak funduszy niestety, choć myslalem nad tym juz wczesniej. Nerka bedzie pomalowana na dniach, co do listewek to musze szukac gdzies w okolicach bo na allegro znalazlem ale gosc nie wie jak to przesłac bo jest strasznie delikatne. Jak sie uda to w ciagu miesiaca beda elektryczne szyby i kubelki (wszystko oryginale)
No ja bym zostawił te chromy jedwabiscie wygladaja
he a ile mowisz jest obnizona na przodzie??
Bo na tej jednej fotce to wyglada ze jest wyzsza od mojego Touringa a ja nic nie obnizałem
Autko badzo ładne.
Pozdro
wymienialem cale mc'persony i podobno sa nizsze o jakies 40mm, te dwie ostatnie fotki przedstawiaja auto jak bylo u poprzedniego wlasciciela, roznica w przednim zawiasie jest dosc znaczna. Sprezyny sa jakies czerwone, firmy nie pamietam. Oslona od miski jest ok 5 cm nad ziemia moze ciut nizej, strasznie trzeba uwazac. Chetnie obnizyl bym go jeszcze ale to nie na nasze drogi
ladna. zawias moze byc..wazne zeby bylo czysto w tych nadkolach..zadnego piachu, blota etc.. ma byc tam czarno bo wtedy wyglada na zadbana i czysta. chromy polecam zostawic. ogolnie beta na piatke.
te wczesniejsze felgi sa ladniejsze od tych bbsow...
to nie bbs-y tylko jakiejs innej firmy, one byly jak kupielem auto, pozniej zmienilem na te co sa na fotkach w 1 poscie
a te wczesniejsze a'la bbs kupil klubowicz
Ostatnio walcze z zawiechą na przodzie, zmienilem na zime na standardowa, nowe amorki, sworznie, teleje, maglownica(uzywka ale 100% sprawna), jeszcze musze wymienic poduszki amortyzatorów. Przed wczoraj wymienialem tez poduszki silnika, wszystki sworznie itp. a auto-comu, febi bilstein mam nadzieje ze troche na tym pojezdze
Tak to sa MiM, wczesniejsze byly chyba allulet lub D&W
[ Dodano: 2007-02-02, 20:15 ]
Nastala mala zmiana we wnetrzu spojzcie na fotki i oceniajcie.... autko troche brudne, akurat trafila sie cyfrowka wiec zrobilem pare fotek bez zadnego pucowania...