BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z jazdą na Pb..
Autor Wiadomo
Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-09-17, 10:32   Problem z jazdą na Pb..

Słuchajcie wszyscy. Mam już drugą betkę i w obu mam jakieś problemy na benzie. Obie sa zagazowane i chyba właśnie w tym jest problem. Pierwsza to 316'89, mam ją dwa miesiące. Na gazie jeździ ok 1,5 m-ca, a problem dotyczy dziwnego odcięcia benzyny przy ok 2 tys. obr. Tak jakby z gazu miała się przełączyć na Pb, ale ja już jadę na Pb!!! A druga to cudowny IS-ik '90 po "ożywieniu" (czyt: wypadku). Na gazie to chodzi jak należy ale na benzynie to kopci faluje prycha po prostu tragedia!! Macie może jakieś sugestie w tej kwestii?

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2004-09-17, 10:38   Re: Problem z jazdą na Pb..

scrk napisa/a:
Słuchajcie wszyscy. Mam już drugą betkę i w obu mam jakieś problemy na benzie. Obie sa zagazowane i chyba właśnie w tym jest problem. Pierwsza to 316'89, mam ją dwa miesiące. Na gazie jeździ ok 1,5 m-ca, a problem dotyczy dziwnego odcięcia benzyny przy ok 2 tys. obr. Tak jakby z gazu miała się przełączyć na Pb, ale ja już jadę na Pb!!! A druga to cudowny IS-ik '90 po "ożywieniu" (czyt: wypadku). Na gazie to chodzi jak należy ale na benzynie to kopci faluje prycha po prostu tragedia!! Macie może jakieś sugestie w tej kwestii?

co do ISa to zakladam ze przeplywka. dlatego ci faluja oborty poniewaz mieszanka jest nie prawidlowa. Co do 316 to wedlug mnie moze pompa paliwa ci siada? Podaje za malo paliwa? Przy 2 tys starcza jej a powyzej juz mieszanka za slaba? moze instalacja cos zjeb... jest?

Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-17, 10:39   

mam podobnie w mojej 525 jak przelaczam na benzynke to gasnie i faluje na obrotach ale z tego co dowiadywalem sie to wina sondy ktora wariuje

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2004-09-17, 10:40   

jesli chodzi o is-a to obstawiam ze sie pompka paliwa zajeba..., czasami da sie ja przeczyscić, ludzie jeżdzac na gazie zapominaja niekiedy ze bmw ma elektryczna pompke i beznyny w baku musi tez być troche nalane, gdyż ta caly czsa pracuje, a jak mamy w baku malo tej bezyny i zaczynaja wchodzic do niej jej resztki czesto zanieczyszczone to wlasnie autko niechce zabardzo jezdzic na benzynie i zaczynaja sie dziac cuda, sam tak mialem w swojej pierwszej bmw e30 320i. Czasami pomaga nalanie wiekszej ilości bezyny i przygazowanie ostro samochodu. gazownicy powinni czasami pojezdzic tez na beznynie :)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2004-09-17, 10:44   

co do drugiej fury to tez obstawiam przeplywke, moze wybuch gazu delikantnie przestawił uchylna scianke i moze sie ona ruszyc do owych 2 tyś obrotów, a dalej nie bo sie blokuje---> sprawdz przeplywke

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-09-17, 11:01   

Nie zrozumielismy sie. Jeżeki chodzi o 1.6 to jest to tylko chwilowa przerwa- ułamek sekundy. Powyżej tej granicy znów jest ok. Tak się dzieje na wszystkich biegach.. A co do pompy paliwowej to na bank obie sa sprawne. w Is-ie może to faktycznie przepływka bo stał on z 15 miesięcy(skasowany).

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-09-17, 14:28   

szkoda że nie masz drugiej przepłyki do is-a to by sie podlaczylo i byloby wiadomo czy to ona..
a co do 1,6 to może odwiedz zaklad gdzie ci gaz wstawiali mysle ze to wina instalacji

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: