Wysany: 2006-10-06, 19:13 Problem z szybą E36 318is coupe
Witam wszystkich beemkowiczów! Mam mały problem z szybą, może ktoś z was miał coś podobnego. Z góry dziękuję za każdego posta.
Wygląda to następująco - podczas zamykania (szyba od kierowcy) lub opuszczania szyby (elektyka oczywiście) nie ma ciągłego, płynnego ruchu - efekt skokowy, co jakieś 3 cm- po skoku o 3 cm trzeba naciskać ponownie. Czyli jest takie klikanie przycisku! Dodam, że nie jest to przysisk, gdyż zamieniałem na ten do sterowania szybą pasażera i nic się nie zmienia! Szyba od pasażera przesuwa się oczywiści prawidłowo i płynnie! Nie wiem co to może być. Jeśli ktoś z was wie lub może spotkał się z czymś takim to byłbym wdzięczny za informację! Może to jakiś sterownik? ale to tylko domysły.
_________________ Było: E30 316i Coupe - E36 318is Coupe - E36 328i Coupe - jest E46 330d Limo
czarny od jak dawna masz bmw bo cos i sie zdaje zes laik ! Dobra zdeontuj boczek tam jest wielki komputer od szyby wiec jego nie dotykasz .zato za nim jest przykrecony silniczek jak ztejmiesz zakryke i odkrecisz silniczek to zobaczysz male kuleczko na osce ono musi byc w bardzo odowiednim miejscu pomiedzy takimi malymi stycznikami przesun je i sprawdz powinno byc ok nie przyklejaj go on musi sie obracac .
"el nino" nie mów że zaraz taki laik bo miałem ten sam problem i na różnych forach szukałem odpowiedzi na to samo pytanie i często ten post był bez odpowiedzi, byłem też w jednym serwisie który niby się specjaluzuje w BMW w tricity i kazali mi silniczki inne kupować używki za 300zł/szt. nie napisze jaki ale jak ktoś z nich to czyta to niech sie wstydzi.... jakby kto niewiedział pisać prosze to wyśle realfoto jak wygląda ta tulejka.
sory ale dlamnie niektore problemy nie do rozwiazania jak zobacze i poslucham same mi sie rozwiazuja . a jak mam problem to naprawde nikt niewie jak zreperowac niesmiejac sie nawet cala polska /czyli najlepsi elektronicy i mechanicy rozlorzyli rece . wrzystko co jest nie dlubane i jest w orginale to reperacja nie stanowi problemu gorzej jest przy swapach .
DominIS- jak masz takie "realfoto" i by CI się chciało to byłbym wdzięczny! rozbierałem ostatnio lewy boczek ale się nie przyglądałem. a nie chciał bym czegoś spi.......! Wielkie dzięki!
[ Dodano: 2006-11-19, 17:56 ]
W końcu rozebrałem ten boczek! i co się okazało! po zdjęciu tej pokrywy od tego komputerka do sterowania szyb i wykręceniu 4 śrubek osłony silniczka! wyszystko pozdejmowane! tam nie ma kułeczka na osce (dokładnie sprawdziłem) i w dodatku to foto przesłane przez "DominIS" (wielkie dzięki) nie odpowiada temu co jest u mnie. Nawet te dwa styki w które wchodzi połączenie z przykrywki gdzie są te układy scalone nie są w dolnej części jak na foto przesłanym przez DominIS tylko są u góry! może dlatego że moja fura jest z 92 r i jest tam troszkę inne rozwiązanie! czyli wygląda to tak samo tylko że nie ma tego kułeczka i styki przekazujące prąd do silniczka są w górnej części!
I ciągle mam ten sam problem!
Jakby ktoś coś wiedział to bym był bardzo wdzięczny!
_________________ Było: E30 316i Coupe - E36 318is Coupe - E36 328i Coupe - jest E46 330d Limo