BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
325 czy to może być oszczelka pod głowicą?
Autor Wiadomo
LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2004-09-10, 13:42   325 czy to może być oszczelka pod głowicą?

UCieka mi płyn chłodniczy doleje płynu pojeżdze troszke i zaraz na komputerze pali sie kolwasser a jak wezme bagnej troszke jest smietata czy to uszczelka?: kurde jak tak jaki koszt naprawy ?z góry dziekuje

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2004-09-10, 13:55   

jedz czy predzej na ciśnienie, ale takie właśnie objawy jak piszesz są przy wydmuchanej uszczelce pod głowicą, mozna tak pojezdzić 1tyś-10tyś km, ale czy dłuzej jezdzisz szkody moga być coraz wieksze. Mleko pod korkiem lub na bagnecie może byc przyczyną także złej jakości gazu lub samej instalacji. koszt naprawy przy wydmuchanej uszczelce, waha sie w duzych granicach wzystko zalezy od zniszczen, a tak apropo ile razy przegrzałeś :( . jak przegżałes to uszczelka :(

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-10, 13:56   

głowica pękłą lub uszczelka się wydmuchnęła ... co zalewasz do ukłądu chłodzenia? wyłączasz silnik od razu po ostrym traktwaniu?

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Romek2g
[Usunity]

Wysany: 2004-09-10, 15:07   

jak pisze smasher albo głowica albo uszczelka.
Uszczelka od ok 60 zł (nie polecam takich tanich) w górę.l
Ja dałem za swoją 170
oddaj głowice do planowania i niech sprawdzą czy nie pękła znam ludków co nie dają do planowania "bo po co" a potem mają znów ten sam problem. (jak zrobisz dobrze to zapomnisz gdzie jest ta uszczelka) :wink:
wymień gumki na zaworach tanizna ale nie pamiętam ile
zalej płynem
wymień olej i filtr
i oczywiście pozbądz się tego szlamu (oleju z wodą)

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-09-10, 21:46   

Jesli chcesz zaoszczedzic na poczatku na sprawdzeniu szczelnosci to wyciagnij walek i oblukaj dobrze czy nie pekla pod walkiem bo tam najczesciej pekaja. Jesli zobaczysz taka podlozna ryse miedzy panewkami mocujacymi walek (najczesciej na 6cyl) to zauszczedziles 60zl na sprawdzeniu szczelnosci, nie polecam spawania takiej glowicy, chyba ze masz zamiar autko opchnac bo taki zabieg moze na dlugo nie pomoc i za patre tysecy znowu moze peknac.
Kosz uszczelki Getza to okolo 140zl
uszczelniacze trzonkow to: orginalne bmw cos kolo 15zl sztuka, podruba chyba 3zl (wszystko x 12 oczywiscie)
Planowanie 50zl
no i robocizna w co niwenikam ale chyba od 300 w gore.
Oczywiscie na top by bylo prawie jak bys przy okazji oczywiscie podocieral zaworki.

LuKaSzQ18

Wysany: 2004-09-10, 22:25   uszczelka

Hm ale ja jej nieprzegrzalem mam ją z tydzien i koleś dzis mi powiedzial ze to pefnie uszczelka bo plyn dolewam a i tak mi sie po jakims czasie pali na kompie to od plunu chłądzącego hih a może uzbieram kaski i jest ktoś chetny za odpłatą mi to zrobic mieszkam 130 km od wawki wpadam w wekkend ranko i wieczor odjezdzam;) moze jakies propozycje niestac mnie na mechesa jakiegos:(

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-09-10, 23:08   

ale ty weź w okolicy pojedx w jakies zaufane miejsce i zobacz czy ten płyn gdzieś nie ucieka. .. . Na serio masz biały nalot na korku wlewu oleju i na bagnecie?
Scooti miał przeciek płynu bo źle zamontował uszczelkę pod głowicą ... on by coś doradził, ale w tej chwili bawi bobasa (przy kazjii gratuluje :wink: :D )
Sprawa jest trudna, silnik może się zatrzeć, a płukanie bloku to cholerne wydatki :roll: (boże kanały olejowe też :shock: ) Ja tu nie pomogę, nie znam się na takich przypadkach :cry:

Jakby mi się coś takiego przytrafiło to chyba wytargałbym silnik, zdjął głowicę, przepłukał sam benzyną kanały w głowicy (od razu wyjął wałek, bo jak na niego leciał płyn a nie olej to pewnie się zuzywał i rynienkę natryskową umyć, tak zamo panewki wałka) A blok trzeba by było zataszczyć do jakiegoś miejsca gdzie by go umyli i przy okazji splanowali (wyrównali). Plan głowicy to 80zł (cały remont głowicy w ASz to koszt 400zł; mycie80, obróbka gniazd 120 lub wymiana pierścieni 150, szlif zaworów 60zł, planowanko80zł i ewentualnie wymiana prowadnic 20 za sztukę, ceny z robotą). Nie wiem co z tym olejem co został w tłokach :roll: na pierscieniach ... Głowica plus uszczelki to minimum 400zł. Wytaszczenie i powrotne włożenie silnika to koło 200-300zł (nie wiem ile, to tak na oko, tanio) no i płukanie bloku. Zamkniesz się w 1000zł chyba.

Szkoda mi jak ktoś ma takie przygody. Miejsca gdzie cos poradzą i dobrze zrobią nie znam :(

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-09-10, 23:29   

Łukasz czy ty wcześniej nie kupowałeś w wawie białej E-30?

LuKaSzQ18

Wysany: 2004-09-11, 09:26   Kupywalem

Pawel tak kupilem taką białą 318 hmm a z kąd wiesz? 485886

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach