jesli chodzi o ten przedni hak holowniczy to tak, w waskiej lampie masz w pasie dolnym na " na stałe " hak, a w lampie szerokiej jest wkręcany w odpowiednie miejsce i trzyma sie go w bagażniku , jesli chodzi o hak tylni to jest tak samo i jednym i drugim przypadku ( ale może ktoś mnie zmieni bo ręki niedam uciąć)
jesli chodzi o ten przedni hak holowniczy to tak, w waskiej lampie masz w pasie dolnym na " na stałe " hak, a w lampie szerokiej jest wkręcany w odpowiednie miejsce i trzyma sie go w bagażniku , jesli chodzi o hak tylni to jest tak samo i jednym i drugim przypadku ( ale może ktoś mnie zmieni bo ręki niedam uciąć)
kolega troszke zle zrozumiał a ja nie dopisałem chodzi o hak do holowania przyczep
Różnica jest taka że jak kupisz oryginalny hak za ok 300 zł to na wąskim zderzaku nie ma zadnych (chyba) problemów z montażem. Jeśli chodzi o szeroki zderzak(ten temat przerabiałem osobiście) tu będzie trochę więcej zabawy. Nie wszystko pasuje. Trochę musiałem podciąć zderzak, ponadto nalezy go przykrecić do ramy haka(na waskim zresztą chyba też). Po założeniu całosci zderzak już nie pasuje tak dobrze jak przedtem, między nim a budą jest ok 1,5 cm przerwa, ale da się z tym żyć.
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...