BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E30 - pompa paliwa - buczy
Autor Wiadomo
Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-09-07, 08:23   E30 - pompa paliwa - buczy

Witam,

Wczoraj zaczęla mi buczeć pompa paliwa.
Czy ta pompa jest rozbieralna, można ją przeczyścić...?
Czy dostane się do niej zdejmując tylną kanape?

Pozdro

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-09-07, 08:27   

powinieneś mieć ją pod tylnią kanapą (chyba, ze ktoś już coś mieszał)...
jak buczy to już raczej załatwiona(do wymiany)...
część nierozbieralna - ale "Polak potrafi" :lol: może ktoś to próbował reanimować...

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-09-07, 08:31   

szukaj juz nowej nie rozbierzesz jej chociazbys pekl!!!!

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-07, 08:34   

mi buczała przez pół roku zanim padła
jak na wysokich obrotach nie będziesz czuł spadku mocy, to olej temat - sam się przypomni - warto wtedy mieć pod ręką gotową pompę - ja bym szukał powoli czegoś pewnego z używek, a jak nie znajdziesz, to zawsze zdążysz kupić nowy zamiennik

[ Dodano: Czw Wrz 07, 2006 08:36 ]
adrian e30 napisa/a:
szukaj juz nowej nie rozbierzesz jej chociazbys pekl!!!!

eee - da radę - jak napisał Robo - Polak potrafi :wink:

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2006-09-09, 12:04   

Masz LPG?
Jeśli tak to bez wyłącznika pompy nie ma co się dziwić - moja działała tydzień może dwa.
Potem zaczęła jęczeć.

U mnie na PB od 4000 czuć było wciskanie w fotel, ale przy większych prędkościach nie było powera.

W sklepie mam do kupienia pompę na której pisze ( jest "wytłoczone") BMW MINI ( sprzedawca mówi że to do MINI...) za 250 zł, i podobno nawet do "7" je kupują... podobno... zachwala ją na maksa. Tylkok jest mniejsza od oryginalnej, Co do ciśnienia, to mówi że coś koło 7 bar...

Kupię ją napewno bo ze strony pompynet czy jakoś tak, to kurna szkoda gadać... nie kupować pomp i koniec!

Pozatym objaw mam jeszcze jeden - pompa robi się ciepła, wręcz gorąca - paliwo w baku również - zamiast zimne, jest ciepłe!

mam w zasadzie teraz dwie pompy - z jedną może coś pokombinuje - z tym że to nie jest do BMW, tylko do.... nie wiem do czego.. jakiś paść

Domel 

Wysany: 2006-09-09, 19:50   

Tak mam LPG do prawei 2 lat i nic sie nie działo...
A można tak zrobić ze po przełaczeniu na LPG wyłącze pompe i będzie wszystko ok?

Pozdr

Mauser 

Wysany: 2006-09-10, 00:49   

chodzi o przekaźnik

Kupiłem na allegro na 20 zł czy 25, no i zaraz po włączeniu LPG wyłącza się pompa pailwa. instalacja urządzonka polega na przylutowaniu dwóch kabelków, i podmianie bezpiecznika. jak chcesz foto to na PW

Domel 

Wysany: 2006-09-10, 01:04   

hmmm ok. Jeśli mozesz to wyslij foty na tunder@op.pl
Dzieki
Pozdro

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-09-10, 09:55   

taaa i po paru tysiach km na takim urzadzonku masz wtryski do wymiany bo sie koncowki potopia :) - pompa ma chodzic caly czas - paliwo ja smaruje tak jak i pozostale elementy ukladu dlatego wazne jest zeby bylo go sporo :)

Mauser 

Wysany: 2006-09-10, 09:59   

właśnie... słyszałem o tym do gazownika, z tym że znowu rozmawiałem z PUZ'em, i niby nie ma się czym przejmować...

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-09-10, 10:15   

no pewnie :) Puz ci sprzeda wtryski hhehehheh :D - zart.

Napisze tak

w 320 na gazie zrobilem 70 tys i pompa caly czas chodzila
w 327i jakies 20 tys na lpg i pompa chodzila
w obecnej 325i 40 tys na gazie i pompa chodzi jak nalezy :)

Mauser 

Wysany: 2006-09-10, 10:58   

Kurde:/

No właśnie u mnie tak sprawa wygląda, że kupiłem auto z niesprawną w pełni pompą, kupiłem nową, ( oczywiście nie oryginalną za jakieś 170zł) no i 2 tygodnie pojeździłem, i pompa zdechła - jęczała itp, tak jak pisełem powyżej.

Darco znowu pisał mi że jak się ją źle założy - tzn dostanie się powietrze w układ, to pompa może się zarżnąć.
Myśle że zakładana była zgodnie z procedurą - najpierw zalana benzyną, w słoiku, i potem do auta...
Chyba że robi się to jakoś inaczej...

sarna1 
hooligan rootz

Wysany: 2006-09-10, 11:20   

bo wlasnie te pompy po 170 pln i w okolicach to jakies g.... bratu tez padla po krotkim czasie - pozniej kupil wlabro za 350 pln i latala 90 tys km - auto sprzedane a pompa chodzila ok.

Mauser 

Wysany: 2006-09-10, 11:23   

a gaz miał w aucie?

Tak jak pisałem wcześniej mam okazję kupić pompę na której jest wytłoczony napis BMW MINI. Nie wiem czy brać czy nie brać...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-10, 21:25   

Mauser napisa/a:
a gaz miał w aucie?

Tak jak pisałem wcześniej mam okazję kupić pompę na której jest wytłoczony napis BMW MINI. Nie wiem czy brać czy nie brać...

to zależy od kogo i za ile
... a w zasadzie nie tyle od kogo, co czy masz gwarancję, że jest dobra - np. nie została przez kogoś wyminiona, bo zaczęła niedomagać :roll:

Mauser 

Wysany: 2006-09-10, 23:55   

Pompa wg info od sprzedawcy jest nowa ( ale bez pudełka). Jedyne co wiarygodne to napis wytłoczony na niej, iiiiii.... no i tyle... jeszcze zapewnienie sprzedawcy. Jest nowa, ma gwar. 1 rok ( niby).

Ale co do gazu - co z tymi pierońskimi wtryskami??

Zakładać wyłącznik, czy go odłączyć??

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-09-11, 00:19   

żeby chronić pompę trzeba mieć Pb w baku i nie kombinować

Mauser 

Wysany: 2006-09-11, 00:35   

PB powiadasz... pół baku styknie?

U mnie od początku właśnie tyle jest. Wskazówka ponad środkową kreskę. Obajwy jak wyżej:/

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-09-11, 00:49   

zalezy jakie pompy macie bo byly 3 rodzaje a czasem (w ertach 2 pompy w szereg) jak ktos ma pompe zewnetrzna to nie ma roznicy czy pol czy caly bak bo ona zasysa dopuki jest wacha nawet 1/4 wystarczy i pompa ma smarowanie dobre bo nie jest zanuzona w pb a chlodzi ja powietrze. jak macie pompe w zbiorniku to juz inna bajka lepiej miec wiecej wachy bo pb ja studzi jednoczesnie a zasysa tak czy owak ze spodu wiec nawet jak jest 1/4 baku to ma smarowanie jedynie chodzi o chlodzenie pompy. mozna tak jezdzic bo na samej pb czasem ludzie maja nie wiecej niz 1/2 baku (kasa wiadomo) i nic sie nie dzieje. co do pomp ja wymienilem 2, 1 wsza padla od tak sobie auto nie zapalilo po prostu (nie mialem jeszcze lpg!!!) 2 padla jak dostala pozadnego szczala kamieniem (pompa zewnetrzna ) i obje buczala ale auto dalej ciagnelo, aktualnie powrucilem do orginalnego patentu czyli 2 pompy 1 w bak i jedna przy nadkolu. co do odlanczania wtrysku mam troche inna teore (wiem temat byl 1000tys razy) ale do kija pana ktos z was wyciagla kiedys wtryski i rozbieral dolot?? od czego maja topic sie te koncowki wtryskow ?? ?przeciez wmontowane sa w dolocie a do niego wpada zimne powietrze do ktorego wtrsyki podaja mieszanke!!! a jakos nie slyszalem zeby od zimnego powietrza topily sie koncowki....ktos to widzial czy powtarzacie bajki z cyklu tata marcina powiedzial.....rozbierzcie dolot poluzcie przed soba i zastanowcie sie pozatym paliwa nie studzi koncowek bo wtryski sa wylaczone i przelatuje listwa!!! ja nie odlanczalem wtryskow bo wynika to z mojego lenistwa i nie chce mi sie tego robic ale z chcecia bym zobaczyl fotke takich potopionych wtryskow!!

[ Dodano: Pon Wrz 11, 2006 12:55 am ]
acha co do pompy pliwa ogolnie jest niewiele typow przy zakupie sugerujcie sie cisnieniem roboczym i wydajnoscia tylko to jest wazne czy pisze na niej mini ople jeden kit bo to pewnie i tak robi bosch albo hella. co do polskich znalazlem kilka firm ceny ok wiadomo co nowa pompa to nowa jak jest okazja to bierze nowy zamiennik bo w urzywce nie wiadomo na czym to jezdzilo i kto jaki bajzel mial w baku.

Mauser 

Wysany: 2006-09-11, 06:52   

w takim razie teoria wtrysków wydaje się byc rozwiązana.

Pompę mam w baku, i połowa zbiornika zawsze.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: