BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Gdzie jest czujnik temperatury w m10?
Autor Wiadomo
Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-09-03, 08:08   Gdzie jest czujnik temperatury w m10?

Witam!

Mam mały problem nie działa mi wskaznik temperatury w zegarach. Wymienilem juz sam wskaznik temperatury i to nic nie dalo, wiec wymienilem cale zegary ale to takze nic nie dalo ... bardzo zadko ale naprawde zadko zdarzy mu sie zadziałac ... wiec na 90% to bedzie czujnik ... z tym ze dokladnie nie wiem gdzie znajduje sie czujnik ktory przekazuje informacje o temperaturze do zegarów ... przypomne ze silnik to 1,8m10 gaznik 2BE ... jakis czujnik jest przy termostacie ale przy spieciu go temp nie reaguje ... wiec to chyba nie on ...

Prosze wiec o pomoc.

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2006-09-03, 13:23   

Witam, zeby znaleźć czujnik temp w M10 2BE muisz stanąć po lewej stronie auta. Jak znajdziesz gniazdo diagnostyczne to czujnik będzie po prawej stronie gniazda w odległości 10cm schowany trochę pod czarną obudową filtra powietrza. Jesli zdejmiesz obudowę fitra ( całą) to bedziesz go miał jak na dłoni. Miałem podobnie, wskaźnik działał wtedy kiedy mu się chciało i wcale nie była to wina czujnika. Sprawdź złącze, które znajduje sie obok skrzynki z bezpiecznikami, może coś zaśniedziało, Pozdrawiam

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-09-03, 14:54   

sie obada dzieki ... :wink:

trip 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Mar 2006
Skd: wwa
Wysany: 2006-10-19, 23:08   

witam,mam podobne objawy jak u kolegi tzn.czujnik temp zazwyczaj nie działa ale czasem mu sie zdarzy:]ale mam e30 z silnikiem m10b18 czy mam tego czujnika szukać w tym samym miejscu??pozdrawiam

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2006-10-20, 00:48   

Hej, tutaj własnie o M10B18 dyskutowaliśmy, podejrzewam ze zarówno w M10 na gaźniku i na wtrysku będzie on w podobnym miejscu :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: