Wysany: 2006-09-01, 11:13 Zestaw naprawczy do opon - czy psuje ogumienie?
Kupiłem takowy ponieważ nie mam koła zapasowego ( tzn mam ale w piwnicy).
Po fakcie dowiedziałem sie od kolesia, że podobno po przebiciu opony i po użyciu preparatu, opona nadaje isę do wyrzucenia...
używał ktoś takiego preparatu? opona nadaje się potem jeszdze do normalnego użycia?
Nic sie z oponą nie dzieje. Tylko wulkanizatorzy nie lubią garściami wybierać tej mazi z opony. Sam używałem juz tego preparatu, nie ma obaw. Pozdrawiam
oponka raczej do kosza>>>nikt nie będzie się babral za 10 czy 15 zl z czyszczeniem opony.pozatym trudniej po tym badziewiu skleić opone>>>klej kiepsko chyta jak słabo się doczyści
panowie ale co bo komus nie hce sie babrac i czyjes lenistwo mam mnie kosztowac 450zl nie robmy jaj jak tak by mi pan wulkanizator powiedzial to chyba kompresor w d.... bym mu wstawil i 10atm napompowal!!!bmw merc i troche innych marek nie daje zapasowki tylko reperaturki a jak ktos juz mam oponke 17 to by w furje chyba wpadla!!
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2006-09-03, 23:20
Weź jeszcze pod uwagę to że jak łąpiesz kapcia to nie zawsze jest to tylko mała dziurka w oponie, zapas to zapas.
Sam kiedyś też jeździłem bez koła i kilka razy używałem tego specyfiku. Wulkanizatorzy się plują bo to ścierwo się ciężko usówa, pozatym jest si
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
Słuchajcie wszystkiego trzeba używac z głowa jak ktos porusz sie co dziennie tylko po swoiej wiosce to moze sobie sprawic takie specyfik, nie ma to znaczenia. Natomiast nie wybrał bym sie w trase bez pełnowymiarowego zapasu. Zawsze jest tak ze złapiemy kapcie akurat wtedy gdy nie mamy przy sobie zapasowego albo jedziemy przez jakies pustkowie . Wiem bo doswiadczylem. Jak tylko wyjmowalem kolo z bagaznika to zaraz lapałem gdzies kapcia albo opone ciołem jak mialem 195/40 R15 masakra była hehe złosliwosc losu taka no ale takie jest zycie
Pozdro