BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zapieczone drążki kierownicze
Autor Wiadomo
luksiarz
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 11 Pa 2005
Skd: Gostyń>Krobia>Gogolewo
Wysany: 2006-08-31, 09:56   Zapieczone drążki kierownicze

Musze ustawic zbieżność po wymianie sworzni i tuleji ,pojechałem na diagnostyke gdzie ustawiają ,tyle ze gosciu nie mógł wogule ruszyć drązka tak jest zapieczony ,ciągnoł kluczem żabkowym (50cm) i nie dał rady ,bał sie ze coś zachwile sie urwie ,popsikał WD i powiedział że trzeba by było wygrzać palnikiem , nie mam palnika tak więc wymysliłem że obstukam to młotkiem :) z jednej strony przyłoże cieżki młot a maym będe obstukiwał ,lepszym wyjsciem było by wymontowanie całego drążka i obstukanie na kowadle ,mam pytanie czy ciężko jest wyjąć drążek z magla? a może macie jakies inne sposoby na to ?[/scroll]

Ps. już sobie poradziłem ,wykręciłem obstukałem i sie kręci ;)

ploszajosE30 

Doczy: 20 Sie 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2006-08-31, 23:07   

Moim zdaniem najprosztm rozwiazaniem bedzie zdjac cala maglownice to dwie srubki plus krzyzak z jedna srubka, do tego jeszcze odkrecasz koncowki drazkow i wszystko masz w rekach :) . Palnik bedzie najlepszym rozwiazaniem, polacam takie w formie "dezodorantu" jak uzywaja do lutowania instalacji miedzianych "C.O" ladnie sobie wszystko rozruszasz i przesmarujesz. Ale najpierw sprobuj to wyjac spyskaj pozadnie wd40 zostaw na noc moze pojdzie na drugi dzien wd jest skuteczne jak mu sie pozwoli chwilke popracowac. Milej zabawy pozdrawiam.

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-09-01, 07:23   

mialem podobna sytuacje jak wymienialem koncówki ale 4 rece i żabka dały rade ... powiem ci tak trzeba miec checi ... ja wczoraj mialem jechac na zbieznosc i jak dojechalem to gosc powiedzial ze mam za niski samochód i czegos tam nie ustawi .... pojechalem w inne miejsce ...

Problem zbieznosci tkwi w tym ze czesto jest robiona na stacjach gdzie odbywaja sie przeglady i pracownicy takiej stacji jak niema wlasciciela wbijaja w 50zl za zbieznosc jak kasuja 100zl lub 170zl za zwykly przeglad ... TO JEST POLSKA

luksiarz

Doczy: 11 Pa 2005
Skd: Gostyń>Krobia>Gogolewo
Wysany: 2006-09-01, 09:51   

już sobie poradziłem ,po co wyciągac całego magla ? :shock: odkręciłem drążki od maglownicy ,bardzo łatwo poszło .obstukałem na imadle drążki w miejscu gdzie jest gwint i poszło elegancko,co do palnika to nie wiem czy to jest dobry pomysł ,rozchartują sie

el nino 

Doczy: 18 Cze 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2006-09-02, 10:55   

Panowie palnikiem nie mozma bo w glowce znajduja sie teflonowe wkladki i jak cie podgrzeje to szlag trafia wrzystkie elementy z tworzywa .i koncowki po chwili sa do wyrzucenia !! !

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: