BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
cieknie paliwo
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-07, 19:35   cieknie paliwo

pojawił się problem ponieważ dziś odpaliłem auto, przejechalem z 400m i zgasilem, siedze sobie i czuje ze coś smierdzi beną, maska w góre i faktycznie smierdzi na maxa, zajrzalem pod auto a tam plama paliwa w okolicy skrzyni/silnika :shock: ....odrazu podjechalem do garazu zbadałęm dokładnie wszystkie przewody paliwowe ale okazały się kompletnie suche i do tego brudne czyli benzyna po nich nie cieknie :? równiez silnik byl caly suchy.....troche mnie to zdziwiło bo odpalałem auto i pozniej nic juz nie ciekło, przejechałem kawałek ale nadal wszystko było suche......tak około dwóch tygodni temu miałem podobną sytuacje ale nie bylo wycieku.
czy istnieje jakiś rodzaj przelewu paliwa (ze jesli jest go za duzo to poprostu sobie wycieknie) wydaje mi sie to dziwne bo od tego jest powrót paliwa do baku no ale moze coś takiego jest i o tym nie wiem...... :?
dodam ze auto ma instalke lpg i jak odpaliłem auto to silnik był jeszcze letni wiec zaraz przelaczylem na gaz i tak też go zgasiłęm .
Z góry dzieki za pomoc :)

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-09-07, 20:08   

Gazownik nie wyposazyl cie casem w zawor odcinajacy paliwo ?

Anonymous
Go
Wysany: 2004-09-14, 11:47   

W użytkowanym śmigiełku miałem podobną sytuację. Troche śmierdziało, więc zaglądam pod maskę a tam sucho. Dopiero jak tuż po ruszeniu z rana, zatrzymałem się i maska w górę zlokalizowłąme wyciek. Póki był zimny uciekało paliwko z małej rurki pod kolektorem (silnik M40). Gdy był cieplutki, było zero śladu paliwa. Po wymianie wężyka i cybantów jak ręką odjął.

pozdrawiam
Murek

Adzik
[Usunity]

Wysany: 2004-09-14, 12:18   

Miałem identyczna sytuację jak miał murek, w silniku m40 pod kolektorem ssacym są dwa gumowe węzyki długości około 5cm doprowadzajace i odprowadzajace paliwo, i to one parcieją i przy zimnym silniku wycieka paliwo, jak tylko lekko sie rozgrzał wszystko usawało. Po wymianie węzyków jak ręka odjoł.
Jezeli masz silnik m40 to jest duze prawdopodobieństwo ,ze to jest taka sam przyczyna

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: