Wysany: 2006-08-29, 21:41 Hałas z tyłu przy mocnym przyspieszaniu
BMW e30 325i. Przy mocniejszym przyspieszaniu (na jedynce, dwójce) słychać chrobocząco - szurający hałas, jakby np opona ocierała o plastik, może trochę bardziej metaliczny. Normalnie przy jeździe na wprost. Przy skręcaniu chyba też. Nie wiem czy po którejś stronie czy centralnie. Przy wyższych obrotach silnik go zagłusza. Jest dość dobrze słyszalny, ale nie mam kanapy z tyłu. Bez mocnego przyspieszania na dziurach nic takiego nie słychać. Czy jakieś łożysko może tak szurać - chrobotać? Ostatnio podczas katowania dość średnio mocno udeżyłem tyłem o krawężnik (wgięła się centymetr stalowa felga). Wypadł też z tyłu stabilizator z łącznika, lecz go już wsadziłem. Ale to raczej od skoków ten stabilizator. Trochę też pocharatałem bak, ale trzyma się nadwozia. Olej w szperze jest. Może to będzie banał, lecz trochę boję się jeździć dalej.
u mnie kiedys sie urwal ten odparownik od paliwa ? co jet nad prawym tylnim kolem i czasami opona tarla o niego
jesli to nie to to noe pozostaje nic innego jak usiasc z tylu i sluchac skad dobiega halas
najlepiej wjechac na kanal i tyl podniesc do gory wtedy widac co i jak sie kreci ...
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka