BEEMKA - KLUB Strona G³ówna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E30] arczi e30 ->> 316
Autor Wiadomo¶æ
Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Do³±czy³: 18 Kwi 2005
Sk±d: Sanok
Wys³any: 2006-08-21, 12:33   

Jest ok, progi upolujesz to juz calkiem fajnie bedzie, buda ładna więc jeszcze tak jak napisales srodek i... pod maską jakiś silniczek lepszy :D zapodaj fote srodka z tylu bo widze za masz zagłówki na tylnych siedzeniach, bo znalazlem gdzies dwa i tak sie zastanawiam czy zamontowac z tylu ?

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

tomcat944 
mental ill

Do³±czy³: 28 Cze 2006
Sk±d: zielona gora
Wys³any: 2006-08-21, 14:59   

hej,
no wydech koniecznie, ko-nie-cznie...
np. podwojna koncowka fi 76

a ogolnie, biorac pod uwage plany na przyszlosc jest bardzo milusio...

RoboCop 
Morder...ator

Do³±czy³: 12 Maj 2005
Sk±d: TrójkÄ…tTrzechCesarzy
Wys³any: 2006-08-21, 15:22   

ładnie :lol: dokupiłbyś tylko te kierunki białe z Allegro, co są po 60zł, wszystko by wtedy grało.... jak spotkam gdzieś progi M-Tech I to dam znać...
ponawiam pytanie -co to za zagłówki na tylniej klapie?

LUKAS 
Klubowicz

Do³±czy³: 19 Mar 2004
Sk±d: MiÅ„sk Mazowiecki
Wys³any: 2006-08-21, 15:44   

Zagłówki ze zdjec wygladaj jak ori. Czemu o nie pytasz?

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

RoboCop 
Morder...ator

Wys³any: 2006-08-21, 15:53   

ciekaw jestem jak zostały tam "wrzeźbione" - bo chce założyć do siebie... ciężko jest znaleźć kanape z podłokietnikiem (taką mam) i z zagłówkami... w pierwszej Beemce miałem założone zagłówki, ale założone to było bardzo słabo...

Menel 

Do³±czy³: 23 Lis 2004
Sk±d: Warszawa-praga
Wys³any: 2006-08-21, 17:56   

arczi, coraz lepiej. koncowka teraz z nierdzewki i gleba a felgi bym tylko odnowil,dodal pelny dekiel z naklejka alpina). moim zdaniem maly koszt a super efekt (ale tylko przy glebie)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Do³±czy³: 09 Wrz 2004
Sk±d: PÅ‚ock
Wys³any: 2006-08-21, 22:28   

Dzieki za pozytywne opinie ... co do zaglowkow to ... wyciagnelem z 324d ktora byla w dosc bogatym wyposazeniu ... i miala taki sam kolor wnetrza jak ja czyli niebieski ... oczywiscie zaden problem wpakowac zglowki do obarcia gdzie ich seryjnie nie bylo ...

Mam jak cos tylnie oparcie z zaglowkami z tym ze zielone ... moge komus podarowac ...

�ukasz zrobie ci jutro zdjecia z wewnatrz i z tylu jak to wyglada ... a powiem Ci ze jest super ...

Poszukuje jeszcze org. kubelkow w kolorze niebieskim ....

Co do silnika to bedzie m20b25 mam nadzieje ze juz w przyszlym roku ... z tym ze jak pisalem w innym temacie potrzebuje najpierw dupowozu ... inaczej nie biore sie za przekladke bo benzyna jest zbyt droga a niemam zamiaru miec gazu w takim przypadku ...

Menel nizej raczej nie bedzie ... bo jest dosc nisko ... opony 195/45 R15 wszystko psuja i zostaje spory przeswit ... Felg odnawiac niema sensu sprzedaje je za 2 miesiace sa kiepskie .. sam kupilem je za 170zl za komplet .. na wiosne zaloze jakies 16-tki

Zmiany wydechu sa bezsenowene niemam zamiaru wydac nawet 10zl na cos co nie bedzie przydatne niedlugo .. wole kupowac elementy dodatkowego wyposazenia, graty M-techa ...

Zaraz ktos powie ze moglem odrazu kupic 2,5l ... juz mialem super 2,5l w dodatku bylo to org. Hartge z ktorego silnik ma teraz Lukasz z Otwocka .. auto bylo bite z kazdej strony, mialo nawet wstawiany dach .. a moja perelaczeka ma tylko delikante wypryski rdzy, ktore beda usyniete przed zima i nigdy nie byla powaznie bita ... gdyz lakier sparwdzalem miarka znajomego z Warty .... poprostu buda ideal ... i w dodatku z 1984r

Robo ... kierunki beda ale ciemne 8) bo bedzie z przodu black hella a z tylu in-pro i to calkiem niedlugo :twisted:

Menel 

Do³±czy³: 23 Lis 2004
Sk±d: Warszawa-praga
Wys³any: 2006-08-21, 22:56   

Cytat:
juz mialem super 2,5l w dodatku bylo to org. Hartge z ktorego silnik ma teraz Lukasz z Otwocka .. auto bylo bite z kazdej strony, mialo nawet wstawiany dach ..

no ladnie ladnie, a dzwonilem kiedys pod ten nr z ogloszenia i mialo byc w bardzo dobrym stanie :lol: mialem nawet kase przyszykowana na zakup ale kumpel ktory mial mnie zawiezc dal plame i... chyba na szczescie nie jestem posiadaczem tego zloma 8)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wys³any: 2006-08-22, 07:24   

Cytat:
juz mialem super 2,5l w dodatku bylo to org. Hartge z ktorego silnik ma teraz Lukasz z Otwocka .. auto bylo bite z kazdej strony, mialo nawet wstawiany dach

:? :? :? To ty jesteś Jawor ? to Hartge miało też być moje :evil: I z wszyskiego mam tylko rozpórke na przodzie od Ciebie

E36 325i qp

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wys³any: 2006-08-22, 08:03   

faktycznie auto bylo na sprzedaz ... chcialem je sprzedac w calosci ... ale Smasher i Baur odradzili mi to ... bo mozna bylo sobie tylko narobic problemow ... w sumie na samichodach jeszcze wtedy tak sie nie znalem i chlopaki uswiadomili mnie ze najlepiej sprzedac to na czesci lub poszukac dobrej budy i przelozyc silniczek .. ktory byl super ... idealny ... choc wiem ze �ukasz walczyl sporo z elektryka ktora podobno byla ostro pochrzaniona ... a ze �ukasz zaproponowal dobra cene to mu sprzedalem silnik ... cena byla mysle adekwatna

A co do ciebie �ukasz to prawda bylo ze zostaly zgubione wszystkie dokumenty od tego Hartge dowog rejestracyjny itd. ... poprostu moj wojek wyrzucil je do smieci bo zostawilem je w torbie na przedpokoju :mrgreen:

A jakby ktos jeszcze chcial to mam bude od Hartge :lol: troche juz rozberana ... :wink: moge oddac za darmo 8)

A tak na marginesie to za auto dalem na koniec 2004r 5800zl .... odzyskalem jakies 3000zl .... i mam nadzieje ze juz nigdy nie bede mial takiej .... wpadki

RoboCop 
Morder...ator

Wys³any: 2006-08-22, 08:45   

Arczi e30 napisa³/a:

A jakby ktos jeszcze chcial to mam bude od Hartge :lol: troche juz rozberana ... :wink: moge oddac za darmo 8)

A tak na marginesie to za auto dalem na koniec 2004r 5800zl .... odzyskalem jakies 3000zl .... i mam nadzieje ze juz nigdy nie bede mial takiej .... wpadki

Arczi, czy byłes na zlocie w Toruniu 2lata temu tym Hartge? czarne coupe, przyciemnione szyby, tylni wydech oryginalny, ale łatany.... buda generalnie niezbyt ciekawa...
acha - 2pasażerki :mrgreen: - czy to chodzi o ten samochód??

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wys³any: 2006-08-22, 09:18   

No nie to nie ja ... i nie pisz takich rzeczy na forum bo jeszcze moja zona przeczyta :wink:

A tu zdjecia dla �ukasza ... sorki za jakosc ale aparat 3,1MPix czasami nie daje rady :twisted:

Troszke oparcie ma zacieki ... ale juz dzis lub jutro ich nie bedzie ...

Zwruccie uwage na tylnia polke ... ma ktos taka :twisted:

Miki 

Do³±czy³: 11 Kwi 2004
Sk±d: z kreskówki ;)
Wys³any: 2006-08-22, 16:50   

ja mam te kratki wszytskie od tylnej polki jakby komus brakowaly

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wys³any: 2006-08-22, 20:33   

Dywaniki od Toyoty :? :D , pewnie sobie zaloze moje zaglowki bo całkiem ok wyglądają tylko musze najpierw skolowac kanape to tylu bo moja zmasakrowana troche

E36 325i qp

Sosen 
BORN TO DRIVE

Do³±czy³: 01 Kwi 2004
Sk±d: Szczecinek
Wys³any: 2006-08-22, 20:41   

Lord Lukasz napisa³/a:
Dywaniki od Toyoty :? :D , pewnie sobie zaloze moje zaglowki bo całkiem ok wyglądają tylko musze najpierw skolowac kanape to tylu bo moja zmasakrowana troche

No dywaniki to by u mnie wyleciały z wielkim hukiem!!

e36 318ti compact szrotex

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wys³any: 2006-08-22, 22:03   

Lord Lukasz napisa³/a:

no ja mam zielona tylnia kanape moge ci oddac ... z ty ze masz siwe wnetrze z tego co pamietam

A dywaniki faktycznie Toyota :wink: takie byly i takie sa ... wazniejsze rzeczy sa do kupowania niz dywaniki ... a te zdaja egzamin wiec ... po co je wyrzucac przez napis

Sosen 
BORN TO DRIVE

Do³±czy³: 01 Kwi 2004
Sk±d: Szczecinek
Wys³any: 2006-08-22, 22:43   

Arczi e30 napisa³/a:
Lord Lukasz napisa³/a:

no ja mam zielona tylnia kanape moge ci oddac ... z ty ze masz siwe wnetrze z tego co pamietam

A dywaniki faktycznie Toyota :wink: takie byly i takie sa ... wazniejsze rzeczy sa do kupowania niz dywaniki ... a te zdaja egzamin wiec ... po co je wyrzucac przez napis

Nie, no spoko, a jakbyś kupił beemkę z kołpakami od Daewoo to też byś je zostawił? bo przecież są jeszcze w całkiem niezłym stanie hehe.

e36 318ti compact szrotex

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Do³±czy³: 19 Mar 2004
Sk±d: Krakow/Tbg
Wys³any: 2006-08-23, 16:27   

te kola wygladaja lekko smiesznie :) zaloz jakies ladne 16 i bedzie miod malina :) narazie jest tylko malina :lol: :wink: :lol:

Å�ukasz 
Samotny Nawigator

Do³±czy³: 26 Sie 2004
Sk±d: W-wa
Wys³any: 2006-08-28, 10:28   

tyle pracy i już zamieniasz??????

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wys³any: 2006-08-28, 10:41   

Å�ukasz napisa³/a:
tyle pracy i już zamieniasz??????

praca sie nie skonczyla dalej jest kontynuowana ... za kilka dni beda progi m-technik I ... dolozona elektyka dachu ale wlasnie jak widziales ogloszenie to zauwazyles ze w gre nie wchodzi sprzedaz tylko zamiana ... juz jakis gosc pisal i oferowal od reki 3500zl ...

Decyzja zapadla po Toruniu ... auto beznadzijnie wyprzedza jest poprostu slabe ... 90KM to troche malo ... ogolnie sprawa wyglada tak na allegro bedzie 2x 14dni jesli nie znajdzie sie chetny z jakas normalna propozycja a jego auto nie bedzie szrotem to sie wymienie ... jesli jednak nie bedzie chetnego lub auta mi oferowane beda szrotami to w zime bede szukal rozbitej 323 lub 325 ... 320-tka nie wchodzi w gre ... musze miec cale auto do przekladki bo nie mam czasu szukac pojedynczych czesci ....

Zamiana jest spowodowana tym ze zeby zrobic z 316 ... 325 trzeba sporo rzeczy wymienic i bedzie sie to wiazalo w przyblizeniu z kosztami ... 2000-2500zl za auto + 800zl przekladka ... czyli prosciej bedzie wymienic sie i co nieco dolozyc do nowego auta ...

To tylko próba nowej opcji ... co wyjdzie na koniec nie wiem ... wiem tylko tyle ze 1,8 gaznik to katastrofa jesli chodzi o osiagi, super sprzet jesli chodzi o ekonomie w bmw ... mi ta ekonomia jest juz niekoniecznie potrzebna ...

LuKaSzQ18

Do³±czy³: 28 Cze 2004
Sk±d: TÅ‚uchowo
Wys³any: 2006-09-01, 01:23   

oj Arczi Arczi ;) co ty ciagle wymyslasz masz fajna e-30 ktora wyglada spoko wiec dolozyc te 2500 tys i mniec auto dobre bardziej ze wiem ze buda twoja jest idealna zero rdzy ..

cypis0 

Do³±czy³: 30 Pa¼ 2005
Sk±d: gliwice
Wys³any: 2006-09-01, 12:48   

ulala a muslalem ze wyginely juz waskie lampy w serji:(((( a tu mila niespodzianka tez 2,5 roku temu nabylem 325e w 100% serji nawet radio orginal apteczka wszystko jak wyjechala z fabryki!! no i postanowilem trzymac na ile sie da fabryke...tylko waska lampa ma jedna straszna rzecz....tyl i tak zagoscil m-tech 1 potem doszedl przedni m-tech1 a po dlooooogich poszukiwaniach znalazly sie progi m-tech 1 felgi bbsbmw 15 i kiera i lewarek m-tech 1. i nowe lampy soczewkowe, i tak powstal 325e m-tech 1 potem zagoscilo cale nowe zawieszenie tylko przesadzone -75/50 i wachacze gomy i co tylko sie dalo. hmmm kurde tak sie zastanawiam przeca pol auta zmienilem od tego czasu:))))

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wys³any: 2006-09-08, 17:32   

jako ze definitywnie zapadla decyzja ze auta nie sprzedam nigdy ... bo poprostu za bezcen oddac swoj ulubiony i wymarzony model ... to najwieksza glupota ... wypadalo dalej realizowac plan przerabiania golaska w ładniutka beemke e30 ...

Jako ze trafila sie mega szansa to kupiłem tylnie dymione lampy ... oto fotki po otwarciu paczki ... jedna lampa ma minimalne pekniecie przy kierunkowskazie ... ale mam na to dosc dobry patent ... praktycznie nic nie bedzie wiadac jak nadarzy sie okazja to kupie taka lampe wstanie idealnym ... jako ze byla to okazja niech swiadczy link do aukcji ...

http://www.allegro.pl/ite...py_do_e_30.html

tak kupiłem za 25zl za sztuke czyli 50zl za obydwie :lol:

Jako ze idzie zima to trzeba zalozyc nowe amorki ... kupiłem niemieckie bezfirmówki ... ale
zalozylem ze na wiosne kupie nowe Bilsteiny wiec te nawet jak wytrzymaja do poznej wiosny bedzie lux

Plany na najblizszy czas ... czyli na zime:
- silnik m20b25 juz wkrotce :twisted:
- przednie org. black-hella ( samorobki nie wchodza w gre )
- felgi R16 z tyłem 9" prawdopodobnie jakis model popularnych borbetów
- wnetrze w m-techniku

P.S. Jutro fotki z lampami juz na samochodzie.

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wys³any: 2006-09-08, 20:00   

:? :? :? osobiście jakoś nie moge sie przekonać do takich lamp ale jak Ci sie podobają.... to zakładaj :D

E36 325i qp

RoboCop 
Morder...ator

Wys³any: 2006-09-08, 21:57   

ktoś na tym Toruniu miał te lampy bardzo delikatnie tryśnięte sprayem (tylko tyle, żeby straciły ten róż majtkowy :D ) i wyglądały świetnie...

Ciekawe co wyjdzie z Twoich planów....

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: