Wysany: 2004-09-05, 09:20 E30 324d - cos "dudni" z tylu..
Witam..mam dziwny "problem". W moim E30 324D 88r. cos mi jakby dudni z tylu-mniej wiecej tam gdzie tylne siedzenie,tak w jego srodku, tj. pod nim. Tym glosniej, tym szybciej jade. Mam to juz od jakiegos czasu choc w niczym to nie przeszkadza, poza dzwiekiem. Osiagi i wszystko inne jest jak trzeba, zadnych dziwnych reakcji itd...tylko dzwiek troszke denerwujacy..co to moze byc???...pozdrawiam
już ci mówie wchodzisz pod samochód i z boku widzisz dwa korki jeden spustowy na dole a drugi troche wyżej na ampul (niepamiętam dobrze ale chyba ampul) odkręcasz ten korek z boku i jeśli ci poleci olej to znaczy że jes dobże al jak nie to wsadz palec i jak będziesz miał olej na palcu to jest ok. a jak nie to spuść olej tą srubą na dole spustową i zalej nowy olej
Ps. jak nie rozumiesz jeszcze to może ktoś zrozumialej ci to wytłumaczy z fotkami
Go
Wysany: 2004-09-05, 10:37
OK.Jade zaraz na kanal i bede szukal:))..troszke to wkurzajace jest bo od tylu takie dudnienie basowe,jakbym mial wszystko kolo glowy:/..hmm..tam powinno jakies ok. 1litra oleju wejsc??..zreszta bede widzial:)..no nic-wieczorem napisze co i jak:)..dzieki i pozdrawiam
zależy jaki masz dyfer ale wydaje mi sie ze do ciebie wejdzie 900ml
Go
Wysany: 2004-09-05, 10:42
Jeszcze ostatnie(?) pytanie..czy mam tego szukac tam gdzie mi tak dudni,czy tez gdzie indziej ten olej sie dolewa-tj. jak wejde na kanal to w ktorym to miejscu ..
Czy wiesz jak to wygląda jesli nie to z tylu pod samochodem po srodku jest takie coś co nazywa się dyfer z niego wychodzą dwie półosie i idą do kół. A i zobacz pzy okazji w jakim satanie jest poduszka dyfra czyli mocowanie przy dyfrze takie gumowe.
ale przeciesz nie zaszkodzi jak kolega się naucz sprawdzać stan oleju może tam też go nie być
może być ze podpora ale pisał ze z tyłu a nie po srodku samochodu
Może dyfer sie mieli ? Jak zmiana oleju nie pomoże, o postaraj sie o miałkie trociny, taki pył, rznij sam deske brzeszczotem, zmieszaj z olejem, gęstym najlepiej, i wlej to, to najlepszy sposób ! mnie bardzo pomogło, i zaoszczędziłem dużo kasy na nowy dyfer.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
mam nadzieje ze zartujesz .... trociny to sie do Poldka wsypywalo jak szedl na gielde - a jeszcze lepsze byly zyletki (od razu szpera sie robila ) ale do BMW
Coz potem ludzie mowia ze beemki sa zakatowane w Polsce - ale jak ktos je traktuje trocinami to znaczy ze nie zaluguje na takie auto...
hi!!
U mnie wyje w przedziale 80-100km /h pozniej jest cisza olej mam w moście a skąd mam wiedziec kiedy jest go mało??wsadziłem palec i był ale moze byc go za mało??
pozdro
PS Czy duzy odgłos to moze byc wina opon?205/50/15 jezeli ma jakies wybrzuszenie naprzykład??
Go
Wysany: 2004-09-14, 12:33
Witka..juz po problemie..brakowalo oleju-jak spuscilem to bylo ok. o.7l - wlalem od nowa(nowy oczywiscie;) i weszlo 1,2..hmm..tak czy siak juz nie dudnio ani nie bebni:)))..a co do poduszek,gum itp. to bardzo ladne:))..dzieki za pomoc!!
widzę że problem rozwiązany, jednak jeszcze pamiętajcie że przdziwne odgłosy mogą wydawać łożyska
Go
Wysany: 2004-09-15, 08:46
Hmm..tak sobie mysle,ze moze i w skrzyni by olej wymienic..w dyfrze,jak sie okazalo ostatnio byl wymieniany 100tys.km. temu (a powinno sie co 60tys.chyba..)..z olejem w skrzyni pewno podobnie bylo.. ..pozdro