BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
falujace obroty
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2004-09-01, 09:28   falujace obroty

witam moje problemy z falujacymi obrotami nei skonczyly sie! wiec jak odpalam rozgrzany silnik i obroty spadna na jalowe silnik faluje w zakresie 0.5-1 az po chwili gasnie! efekt ustaje przejade sie kawalek czy troche pogazuje(nie wysokie obroty normlane)! wtedy juz silnik nei gasnie ale czasem faluje a czasem juz jest super!! zauwazylem ze przez ten mankament autko stracillo ssanie ( na poczatku gdy odpalilem beemke i przejechlem kilka metrow wlaczalo sie ssanie kolo 1,6 obrotow i po jakism czasie spadalo!!) teraz jak odpalam auto ma tys obrotow (teraz mowie o zimnym silniku) i troche smierdzi zle spalona bensynka!! Wiecie w czym tkwi problem?? moze czujnik temperatury jebnal?
POMOZCIE :roll: :oops:

Gość

Wysłany: 2004-09-01, 09:30   

aha i wiecej pali o jakis 1 litr na 100 !! wiec to duzo :cry:

tox
[Usunięty]

Wysłany: 2004-09-01, 12:02   re: falujące obroty

cze :)
falujace obroty to zazwyczaj wina lewego powietrza lub układu zapłonowego (kable WN, świece, kopułka, palec rozdzielacza). Jeżeli wzrosło zuzycie paliwa i czuć w spalinach nieprzepaloną benzynę wina może tkwić w elektronice, proponuje wtedy wizyte u diagnosty-elektronika, sam miałem podobną przypadłośc -autko zaczeło palic 17L/100km i okazało sie ze mam walniety przepływomierz, kolo wyregulował mi go na nowo i autko zaczeło palic normalnie, silnik przestał falować i drgac. Więc jeśli jesteś pewien ze układ dolotowy masz szczelny i a kable i świece sa w porządku, palec rozdzielacza nie jest przepalony i kopułka nie ma pękniecia to pozycz od kogoś taki sam przepływomierz i sprawdz czy silnik dalej faluje.
pozdrawiam
ToX

Gość

Wysłany: 2004-09-02, 20:59   

paklec wszytko jest oki!! wiec sadze ze przeplytwka wymaga regulacji ale poszukam na tej mojej wsi jeszce jakiegos diagnostyka i obaczymy!
dzieki

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 00:28   

a może winą jest zasyfiały silniczek krokowy :?:

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 00:40   

Cytat:
a może winą jest zasyfiały silniczek krokowy
Podejrzewam, ze czyszczenie ma juz za soba...(i to nie jeden raz :wink: )

pozdr,
Inparco

Gość

Wysłany: 2004-09-03, 09:42   

tak silniczek juz czyscilem nei jeden raz :wink: ale nadal faluje....

Odpowiedz do tematu